Tatoeages / Tattoos.... DE VROUWENGEK VERSIE

 ___Tatoeages / Tattoos___


De Tatoeages van mijn opa:

Mijn opa was nog niet voor hel of duivel bang. (Of op zijn Tilburgs gezegd: dun dieje is nie van vur den duvel zijn moer) Op één ding na….voor de Duitsers. Niet om tussen het oorlogsgedruis of de bombardementen te belanden maar de angst om levend gevild te worden. Hem was ter oren gekomen dat ze in kamp Buchenwald wel belangstelling hadden in zijn getatoeëerde huid om er lampenkapjes van te maken. In het kamp Buchenwald werd de scepter gezwaaid door Karl Koch en zijn sadistische vrouw Ilse Koch die door haar gruweldaden de bijnaam de heks van Buchenwald gekregen had. Op haar paard reed ze parmantig door het concentratiekamp op zoek naar potentiële slachtoffers voor haar experimenten met getatoeëerde huid.Met haar zweepje sloeg en folterde ze iedereen die haar voor de voeten liep. Onfortuinlijke mannen met tatoeages werden door in rijen neergezet en naakt tentoongesteld in de sneeuw….in de regen….of in de kokende zon. Maar de trotsering in alle weersomstandigheden was echter nog het minste wat hun te wachten stond.

Uiteindelijk zouden eindigen op de koude tegeltjes van de sectie tafel van het mortuarium om levend gevild te worden. Hun huid zou gaan dienen om lampenkapjes te bekleden en om andere snuisterijen van te maken.

In die tijd waren alleen matrozen, prostituees en mannen die in de bak gezeten hadden getatoeëerd.

Want deze huidversieringen werden in hogere kringen ten zeerste geminacht. De zeelui konden in verre havens overal in de wereld tatoeage winkels vinden, maar in Nederland werd deze kunstvorm alleen in de gevangenissen gebezigd. Mijn opa heeft nooit gereisd maar wel de helft van zijn leven in de Koepel in Breda gezeten. Hij ging er trots op dat hij de Koepel van binnen in zijn geheel geschilderd heeft. Hij heeft er in ieder geval genoeg tijd voor gehad.

Ik ben in mijn politietijd verschillende keren arrestanten in de Koepel gaan afleveren en ik kan je verzekeren dat het een immens gebouw is. In de tijd dat mijn opa niet achter de tralies zat werd beweerde dat hij de kost als schilder verdiende. Mijn vader vertelde vaak dat het leek alsof mijn grootvader een getatoeëerde pyjama met lange mouwen had en als hij naakt was alleen zijn witte hoofd, witte handen en witte voeten er uitstaken. Iedere vierkante centimeter van die gekleurde denkbeeldige pyjama was in de jaren vol gekliederd met inkt.


Foto Michael….


Als kind herinnerde ik de vreemde tekeningen en woorden die in zin nek boven de kraag van zijn overhemd staken en ik heb altijd het gedacht dat het een boodschappenlijstje was. Van dichtbij kon ik ze niet bestuderen want mij opa hield je op een afstand. Dus terecht kon mijn opa beter uit de handen van de kampbeulen blijven. En hij begon hem nog meer te knijpen toen bekend werd dat voor de houdbaarheid van de huid het wenselijk was om levend te villen.


Foto lampenkap….


Tussen haakjes: mijn opa was geen echte crimineel in de zin van het woord crimineel. Ja, hij deugde niet en had een straflijst die langer is dan hijzelf (hij was 1.95 meter lang) maar benadeelde de maatschappij door kleine vergrijpen te plegen. Een van zijn grotere vergrijpen was het bestellen van een vrachtwagen met naaimachines. Hij deelde de naaimachines voor niks uit aan alle vrouwen in de straat. En zo zat hij weer 4 jaar vast. Alle vrouwen in de straat naaide met een splinternieuwe naaimachine…..behalve mijn oma. Hij vertelde mijn vader dat hij niet bang voor “tuchten” was en dat hij in de gevangenis tot rust kwam.

Begrijp me goed…..de flessentrekkerij met de vrachtwagen met de naaimachines praat ik helemaal niet goed want ik bedenk met dat de fabrikant van de naaimachines behoorlijk gedupeerd moet zijn geweest.

In ieder geval….mijn opa stond vol met de Tattoos. Mijn vader daarentegen verafschuwde tatoeages en ik persoonlijk houd helemaal niet zo van Tattoos. Ware het niet zo dat ik aan mijn Tattoo project voor het goede doel begonnen was…..dan zou ik nooit een Tattoo genomen hebben. Een discussie in het internet met de Nederlandse schrijver Henri Beunders heeft bij mij de doorslag gegeven om een Tattoo te laten zetten. Ik had Beunders verweten dat hij een groot gedeelte van zijn boek rechtstreeks uit mijn Bloggers overgenomen had. En dat “oude sokkenstoppers net als ik en hij….die zelf geen Tattoos hebben niet over Tattoos zouden moeten schrijven. Want als je zelf geen Tattoo hebt dan zul je nooit de tintelende sensatie beleven van de dansende naald op je huid.”

Een tijdje later heeft dit twistgesprek ertoe geleid dat ik de eerste stap in een Tattoo shop zette om me te laten tatoeëren met het resultaat: ...het ontstaan van de tatoeage genaamd:

Tattoo Donor Knight


(Foto: Martin Cuijpers)

Na jaren blijf ik nog steeds bij het standpunt dat de Tattoo Donor Knight veel mooier staat op een T-shirt dan op mijn huid.

(Foto: copyrights Martin Cuijpers....artiest Victor Doblado uit Malaga)

Ik heb mijn opa nooit echt goed gekend maar ik kan wel verklappen dat mijn vader de liefste persoon was die in mijn leven gekomen ben.Film met een Tattoo van de kunstenaar van Gogh…...of van Roald Dahl.........

Lang geleden heb ik een film gezien over een man die een Tattoo van de schilder en kunstenaar Vincent van Gogh  op zijn rug had. 

(Foto: gratis foto Flickr)

Een welgestelde man had aan Van Gogh gevraagd of deze een schilderij op zijn rug kon tatoeëeren.


DE VROUWENGEK VERSIE.......

Tattoos zijn erg persoonlijke dingen. Ik schrijf dat ieder persoon op de wereld verschillend is. En iedere Tattoo is verschillend.  Welnu ...ik merk nu pas wanneer ik een foto van een Tatoo van een liefje publiceer dat dat inharent is aan het doorgeven van haar telefoonnummer.!

De enige Tattoo die indruk op me gemaakt heeft was die van ******* in Duitsland. Tot mijn grote vreugde ontmoet ik steeds knappere vrouwen en ******* was uitzonderlijk atraktief. Toen ze haar slipje naar beneden duwde kwamen 2 getatoeëerde poezen-ogen voor de dag. Net boven de denkbeeldige lijn van het schaamhaar keken de ogen je aan.  Net alsof ze wilden vragen: "Heej....wat ben jij daar aan het doen?" Tegen mijn principe in gingen mijn ogen automatisch naar beneden om op korte afstand de kattenogen te hypnotiseren. Het was een magische ontmoeting tussen 4 ogen.....de kattenogen en mijn geile ogen. En wie hypnotiseerde er eigenlijk wie? Vanaf dat moment had ik er geen probleem mee om  bijeen vrouw te likken.........................

 Een andere grappige tatoeage was van ********* in Marbella . Zij had een eigen chique appartement in de buurt van het busstation. Links boven haar poes was een pistool getatoeëerd en rechts op dezelfde hoogte de woorden: “My father will kill you”. Heel leuk bedacht maar wat bezielt iemand om dergelijke op zijn of haar lichaam te zetten. Een Tattoo is namelijk voor het leven. Ik heb een vriendinnetje gekend die haar schaamhaar in de vorm van een hartje geschoren. Kijk, als je dat beu bent….scheer je alles eraf. Maar een Tattoo is onherroepelijk. Vlindertjes heb ik in mijn carrière genoeg gezien. Een vlinder leeft gemiddeld maar twee weken maar zijn getatoeëerde vriendjes zijn voor altijd. In Phuket werd ik regelmatig een butterfly genoemd. Waarom ik die bijnaam gekregen had legde een dame een keer uit in haar gebrekkig Engels:

“You are butterfly...You go from one flower to other flower. You never go to same girl”. Daar kon ik het dan mee doen. 

Wordt vervolgd.....


Reacties

Populaire posts van deze blog

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld