De kattepult

 ___De Kattepult___


(Foto: gratis foto PxHere)

In het gekkenhuis zat al jaren een patient die totaal geobsedeerd was door het kapot schieten van ruiten. Hij had door zijn obsessie zelfs de bijnaam gekregen: “Katapult Johnny”.

Het liefst zou hij een katapult krijgen om alle ruiten van de psychiatrische instelling aan diggelen te schieten. Jaarlijks wordt in een gesprek met een patient bekeken of hij al geschikt bevonden wordt om weer in de “gewone” samenleving losgelaten te worden. De katapult-patient was op een gegeven moment aan de beurt om te tonen of in zijn situatie verbetering gekomen was. Hij ging tegenover de behandelende psychiaters zitten aan tafel…...en die vroegen hem: “Johnny….wat zou doen als je 100 euro krijgt en hier vrijgelaten zou worden:?” De “gek” zei enthousiast: “Dan zou ik een katapult kopen….en alle ruiten van dit gekkenhuis kapot schieten.


(Foto: gratis foto Flickr)

De psychiaters fronsten hun voorhoofd…..en dachten: “De behandeling heeft hem duidelijk niet geholpen. Deze gast moet klaarblijkelijk nog een jaartje behandeld worden.” Het jaar daarna was Katapult Johnny weer aan de beurt voor een evoluatie gesprek en wederom werd hem gevraagd: Wat zou jij doen als je 100 euro krijgt…..en hier vrijgelaten wordt.?” “Nou….”,zei Johnny zonder na te denken: “Dan koop ik een katapult en dan schiet ik alle ruiten van dit gekkenhuis kapot.”

De psychiaters schudden vertwijfeld met hun hoofd en dachten: “Blijf jij nog maar een jaartje opgenomen hier….jongen.” Zo verliep jaar….na jaar. Totdat de “gek” weer aan tafel uitgenodigd werd voor een gesprek. Maar deze keer verscheen de man in het pak…..en met zijn haar netjes gekamd.

Foto elvis

“Nou….”, dachten de psychiaters eensgezind: “Dat is een hele verbetering vergeleken met de vorige jaren.

“Ga zittten”, zeiden ze en vroegen de patiënt opnieuw: “Wat zou jij doen als je 500 euro krijgt en hier vrijgelaten zou worden.?” Je zag de Johnny nadenken….en na een pauze van een tiental seconden antwoordde hij: “Dan denk ik dat ik een rode sportwagen koop……


(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Want de meisjes houden van een rode sportwagen. En dan zoek ik een vriendin……”
De psychiaters konden hun oren en ogen niet geloven…..daar zat tegenover hen een totaal veranderde patiënt.!”

“Dan ga ik met deze vriendin met mijn auto ritje maken in de natuur.”

“Ja….en dan?”, vroegen de psychiaters bijna tegelijkertijd.

“Nou….”,vervolgde Johnny Katapult: “Dan parkeer ik de auto in een laantje langs de weg….en begin met mijn vriendinnetje te knuffelen. De psychiaters gingen op het puntje van hun stoel zitten en vroegen: “En dan….?” De “gek” had in de gaten dat de zielenknijpers nieuwsgierig begonnen te worden en vervolgde zijn verhaal met: “Dan doe ik haar slipjes uit…..haal de elastiek eruit…..maak daar een katapult van….en schiet dan alle ruiten van dit gekkenhuis kapot…!”


(Grapje)(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)


Wordt vervolgd...

Het principe van een katapult was in de Middeleeuwen ook al bekend......

(Foto: gratis foto Flickr)


Geschreven lang geleden

Eerste keer gepubliceerd 29-6-2020Wordt vervolgd...
(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender