De Turkse Buurman

 ____De Turkse Buurman____


Toen ik in een dorp in het Brabantse Udenhout woonde, kwam een turks gezin naast me wonen.

Vader, moeder en 2 dochters…….

2 mooie dochters.......


(Foto: gratis foto Pixabay)

2 heel mooie dochters.....


(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Ik had de linkerkant van een “twee-onder-één-kap” en het turkse gezin de rechterkant.

De woningen waren vrij nieuw en zagen er identiek uit……..alleen alles in spiegelbeeld, natuurlijk….!

De nieuwkomers waren uiterst amable mensen; altijd vriendelijk,….bijzonder behulpzaam,....bezorgde geen overlast…...en beschikte over veel humor.


(Foto: gratis foto Pexels)

Al met al leuke buren om naast te wonen.

Op een gegeven moment was mijn turkse buurman zijn helft van de twee-onder-kap aan het schilderen.

Ik zag, dat het mooi ging worden en bedacht me, dat mijn kozijnen, enz. ook wel een likje verf konden gebruiken.


(Foto: gratis foto Pixabay)

Dus sprak ik mijn gebuur aan: “Hoeveel liter verf heb jij gekocht voor je huis.?”

“Wacht even…”, reageerde hij; “Ik heb de rekening op de keukentafel liggen.”

Met het briefje in de hand aanlopend, zei hij: “Ik heb 70 liter verf gekocht.”

Ik legde hem uit, dat ik mijn huis ook ging schilderen en bedankte hem. Ik vond het wel erg veel geld voor 70 liter verf….maar een druiloor, die daar naar kijkt…...het was voor een goed doel.!

Een paar weken later had ik mijn gedeelte geschilderd en al tijdens het schilderen bedacht ik me, dat de hoeveelheid liters waarschijnlijk veel te veel zou zijn. Ik schilderde misschien een stuk meer economisch dan mijn buur, maar toen het karwei geklaard was, had ik nog 25 liter verf over.!
Het resultaat mocht gezien worden…...maar toch.! ……...25 blikken verschil vond ik rijkelijk veel.


(Foto: gratis foto Pixabay)

Ik stapte naar mijn buurman en zei hem: “Luister eens, …...wij hebben 2 compleet dezelfde woningen…….Alles is identiek…..” Ik wees naar de voorgevel van de twee-onder-kap en zei hem: ”.....We hebben ieder 70 liter verf gekocht…….het karwei is nu af, maar ik heb nog 25 liter over.!”

“Oh…..”, antwoordde de buurman: “Ik zal eens in de garage gaan na kijken.!”

Hij liep naar zijn garage, kwam na een minuutje terug en zei me:..... “Ik ook.!”

(grapje)


Op een buurtfeest zat ik aan de lange tafel tegenover mijn turkse buurman.


(Foto: gratis foto Pixabay)

We kletste wat over koetjes en kalfjes en het was een gezellige avond. Echter iedere keer, wanneer we het over onroerend goed hadden, interrumpeerde mijn buurman me met; “....En toch is mijn helft van onze twee-onder-kap zo'n 30.000 euro méér waard, dan jouw helft……!”

Ik negeerde die opmerking , omdat ik half doof ben en dacht het niet goed verstaan te hebben en ging verder met vertellen. Doch na een half uurtje later maakte mijn turkse gebuur dezelfde opmerking: “ En toch is mijn helft van onze twee-onder-kap zo'n 30.000 euro méér waard, dan jouw helft….!” Deze keer ging ik echter wel in tegen zijn stelling in en zei hem enigszins gepikeerd: “ Hoe kan jouw helft 30.000 euro méér waard zijn, dan mijn helft!.....We hebben 2 geheel identieke helften.!”

“Ja…...dat klopt!”, antwoordde mijn turkse buurman:....”Maar IK woon niet naast een Turk!”

(grapje)

Wordt vervolgd……

(Foto: gratis foto Pxfuel)(First time published 7-2-2019)Reacties

Populaire posts van deze blog

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender