En mijn huis...dat staat in brand

 

___En mijn huis….dat staat in brand____

(Foto: gratis foto Pexels)

Een vrouw stotterde enorm. Niet gewoon stotteren maar enorm stotteren. Zij had al van alles geprobeerd om haar handicap te verhelpen maar niets hielp.

Totdat de doktoren op het internet gelezen hadden dat er een revolutionaire therapie uitgevonden was. De vrouw was de eerste storteraar die als proefkonijn de nieuwe behandeling mocht ondergaan. Ze was dolblij dat eindelijk eens iemand aandacht voor haar probleem had. De therapie bestond eruit dat door ademshalingsoefeningen het spraakgebrek onderdrukt kon worden.

De oefeningen….gecombineerd met het zingen van de woorden. De dokter zei tegen de vrouw:”Vóórdat je begint te spreken….neem je diep adem….je ontspant je en als dat nog niet voldoende is….zing je de woorden en zinnen. Succes verzekerd...geloof het of niet!” Na een maandje therapie sloeg de nieuwe methode aan en de vrouw was zo blij als een klein kind.


(Foto: gratis foto Pikist)

Als ze iemand aanprak of aan de telefoon sprak...nam ze een teug adem, ontspande zich en niemand in de gaten dat de vrouw vantevoren zo stotterde. Zelfs aan de telefoon niet. Als ze iemand opbelde, herinnerde zich de goede raad van de dokter: “Goed adem halen...ontspannen….en als dat nog niet werkt….de woorden en zinnen zingen...en klaar is Kees:!” De vrouw voelde zich als nieuwgeboren. Jarenlang ging dit goed totdat er op een dag haar huis in brand stond. In de keuken was de vlam in de pan geslagen…

Het vuur breidde zich razendsnel uit en had in een mum van tijd de huiskamer en de rest van het huis bereikt. Ze kon ternauwernood uit de brandende woning vluchten en belde totaal in paniek de brandweer.

(Foto: gratis foto Flickr)

Door de stress kon ze plotsklaps niet meer uit haar woorden komen en begon hysterisch te stotteren. De brandweerman aan de andere kant van de lijn verstond er niks van en zei tegen de vrouw in nood: “Rustig aan mevrouw...goed ademhalen…..en ontspannen en probeer desnoods het te zingen.!” De vrouw nam diep adem...ontspande zich en begon te zingen: “En mijn huis dat staat in brand….en mijn huis dat staat in brand.!”

Aan de andere kant van de lijn begint de brandweer uit volle borst te zingen:

“Ti-ra-la-la...Ti-ra-la-la…”

(Grapje)(Foto: gratis foto Pexels)

Gepubliceerd 10-4-2019Reacties

Populaire posts van deze blog

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender