Consumptie

 ____Consumptie____

Op een bomvol terrasje: "Ober....oberr....mag ik nog 2 van deze contructies.!"

(Foto: gratis foto Pexels)

De ober antwoordt: "Dat zijn geen constructies....meneer.....maar consumpties!"

"Ja....",zegt de duidelijk zichtbaar dronken man: "Wat introduceert mij dat!"

(Grapje)

In het cafeetje "Paters Vaetje" onder de kathedraal in het centrum van Antwerpen.....

(Foto: gratis foto Flickr)

......was het gewoonlijk bomvol. De redenen daarvoor zijn dat het etablilsement niet groot van oppervlakte is maar ook doordat ze een kleine 200 verschillende biersoorten in huis hebben.

Met een nieuwe vriendin stond ik te kijken of er misschien een paar stoelen vrij kwamen.Het aan de bar hangen is voor mij geen probleem maar over het algemeen prefereert het vrouwelijk gezelschap een zitplaats. Ja....daar maakt een koppeltje aanstalten om de kroeg te verlaten. Gelijk maakte ik een paar passen richting de tatel waar de twee plekken vrij gingen komen en het vroeg het stelletje: "Gaan jullie vertrekken?" (Op mijn beste Antwerps) De 2 vrijgekomen stoelen stonden aan één kant van heet tafeltje en aan de andere kant zaten een man en een vrouw van rond de 50. Ik vroeg netjes of we erbij mochten komen zitten en alle twee begonen ze heftig "Ja" te knikken. Vriendelijke mensen...die Antwerpenaren. De bedoeling was dat mijn nieuwste liefje en ik elkaar tijdens het keuvelen wat beter zouden leren kennen maar daar ging niet veel van uitkomen. De twee tegenover ons namen de kans waar om op hun vrije zondag andere mensen te ontmoeten en wilden hun afgestompte conversaties bewaren voor thuis in ruil voor nieuwe gesprekken. Al was het maar met een paar Nederlanders. De man nam regelmatig een slok uit zijn glas Duvel....

(Foto: gratis foto Flickr)

.....en de vrouw volgde hem met af en toe een teug uit een kelk Grimbergen.

(Foto: gratis foto Flickr)

Aan hun wazige ogen was te zien dat dit niet hun eerste alcoholische versnapering van die middag was en uit ervaring weet ik dat een aantal Duvletjes een olifant plat krijgt. Ik weet dat ik behoorlijk gek van huis uit ben maar een paar Duveltjes maakten me nog gekker! In ieder geval het werd gezellig. Na een tijdje begond echter te werken en je kon merken dat het koppel aan hun limiet begon te komen.

"Kijk....", zei de vrouw en wees met een wiebelige vinger: "Een vent in een lange oranje jurk!"

"Sssjt.!",corrigeerde haar man: "Die draagt hij voor zijn geloof "

De vrouw keek ons zat en gelukkig aan en zei: "Awel (Awel op zijn Antwerps)....dat weet ik ook wel!...das er ene van de Bangwang" (Dat is er eentje van de Bangwang) 

De man verbeterde haar met: "Dat is niet Bangwang ....maar Bhagwan)

Licht verontwaardigd reageerde de vrouw: "Awel....dat weet ik ook wel!....dat is een Sexe!"

De man keek ons aan en zei tegen zijn ega: “Dat is geen Sexe….maar dat is een sekte.!”

 Hij nam rustig de laatste slok van zijn Duveltje en zei:”En nu is het tijd dat we naar huis gaan.”

Wordt vervolgd…..
Reacties

Populaire posts van deze blog

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender