Rooie Stien

 ___Rooie Stien / Moppentappers____


Tijdens onze voetsurveillance in de Heuvelstraat zag ik in de verte Rooie Stien lopen(Foto: gratis foto Facebook/Pinterest)

Ik zei tegen mijn maat: “Neee….hè…..Je houdt het niet voor mogelijk, maar daar komt Stien aan.!” Persoonlijk heb ik nooit problemen met haar gehad, maar verschillende collega's liepen met een grote boog om haar heen.

Maar wat had ze haar op haar schouder….? Dat leek wel een papegaai….!


(Foto: Martin Cuijpers)

Het was een papegaai…. Stien kwam naar ons toegelopen.

“Heeeej…Pliesie…”, riep ze door  de drukke winkelstraat.

Ik keek mijn maat aan en zei: “Godverdomme, dat hebben wij weer!”

Stien struinde naar ons toe en tikte me op mijn schouder.....en zei tegen mij:        “As gè roait, wè vur bist dè is,.... dan mugde gij meej mèn noar bed.”

(In het nederlands: “Als jij raadt, wat dat voor beest dat is, ….dan mag je met mij naar bed.!”

Ik keek naar de papegaai en zei: “Dat is een krokodil.!”


(Foto: gratis foto Pixabay)

Stien keek me even aan en zei: “Ok…….Dè reken ik oak goed.!”

(In het nederlands: “Dat reken ik ook goed.!”)

 

(grapje)


Wordt vervolgd……….

Op een zonnige zomerdag op de Heuvel zaten we met een paar maten op het terras van den Beiaard een pilsje te drinken.

 

(Foto: gratis foto Indebuurt)

 Het plein zat vol met mensen die volop van de zon zaten te genieten.


 (Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Mijn oog was al verschillende keren gevallen op de steiger tegen de kerk.(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Voor onderhoudswerken was de gehele voorgevel van de kerk in de steigers gezet. Het was net alsof de hoge steiger als een magneet naar me werkte.....en me influisterde: " Kom....beklim me.....Kom beklim me."  

Met een mysterieuze blik zei ik tegen mijn vrienden: "Ik moet in die steiger klimmen....wie doe mee.?

Niemand had geen zin....dus ik stiefelde op mijn gemak maar alleen naar de steiger en begon te klimmen. Op het hoogste punt aangeland had ik een prachtig uitzicht over het Heuvelplein en zwaaide tegen mijn kornuiten op het terras.

 

(Foto: gratis foto Flickr)

Mijn maten zwaaiden terug...en iedereen op het terras ook.

Na een poosje had ik het wel weer gezien en begon met de afdaling naar beneden. Halverwege kwamen twee jonge gasten me tegemoet. Ik riep tegen hen..."Willen jullie ook naar de top?"

"Nee...." zei één van de knullen: "We komen jou helpen..... Je bent gevaarlijk bezig."

(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Ik keek hem verbaasd aan en riep: "Als ik iets niet nodig heb....dan is het wel hulp"

Maar tegelijkertijd was Rooie Stien op het toneel verschenen en liep onder de steiger te schreeuwen tegen de jongens: "Lummels...kom van dieje steiger...!"

Beneden aangekomen zie ik tegen Stien:  "Levensgevaarlijk...die jongens"

Stien kende mij....en zei: "Hummmm"

Nou... om een lang verhaal kort te maken. Stien wachtte de jonge gasten op en deze hebben kennis gemaakt met de baksteen die altijd in de tas van Stien zat.

(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Wordt vervolgd....

Stien op de kermis.

Al bij de opbouw van de Tilburgse kermis was Rooie Stien al bij dag en dauw aanwezig als toeschouwer. En daarna was ze bij de attracties niet meer weg te slaan. Ze had het zelfs voor elkaar gekregen dat ze gratis ritjes mee mocht maken in enkele attracties. Als publieks-trekker hadden de kermisexploitanten al lang gezien dat mensen voor hun attractie samendromden als ze zagen dat Stien met een zelfvoldane blik zat te genieten in hun kermis-vermaak. Zo heeft Stien vroeger in de stalen bal waar motorrijders in cirkelden....als passagier achterop 1 van de motoren mee mogen rijden. Ze was zo gek als een deur....en was overal voor te porren. Je kunt begrijpen dat als de toeschouwers zagen dat Stien op het podium stond.....en stond te popelen om in de metalen bal een ritje te gaan maken...iedereen dat 8ste wereldwonder achterop een motor zelf eens wilde zien.

(Foto: gratis foto Picryl)

Ik krijg geen gratis foto gevonden op het internet over een doorzichtige kermisbal voor motoren....daarom een andere foto van een grote metalen bal:.....

(Foto: gratis foto Hippopx)

Ik krijg ook geen gratis foto gevonden van de Rooie Stien achterop een motor.....daarom een foto van een andere vrouw op een motor.... (Foto: gratis foto Pixabay)

(niet zo spectaculair als Stien...maar beter dan niks)


Wordt vervolgd....(Foto: gratis foto Wikimedia Commons)

Wordt vervolgd.......
 

Eerste keer gepubliceerd....lang geleden....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lessen in Beffen

De Eerste Zonnebank in de Hele Wereld

Roodkapje voor Volwassenen / Transgender