Messenstekers

 ______________________________Messenstekers_________________________________Toen ik lang…..lang geleden bij de politie werkte…..zei ik regelmatig tegen mijn toenmalige collega's: “Een mes is een stuk gevaarlijker…..dan een vuurwapen.!”

Ze lachten mij uit….net als gewoonlijk.Bij een messteek kan het doel veel beter geraakt worden.

Een mes kan men sturen.

Anders dan bij een vuurwapen. Bij een vuurwapen kan men, zodra het projectiel de loop heeft verlaten, niet meer bijsturen.

Bij een mes wel….!!Bij een mes wel.!!

(Of men moet geloven in de onzin, die ons in de Matrix voorgeschoteld wordt….)Bij vuurwapengebruik komen veelvuldig storingen voor. Het wapen hapert vaak.

Vergeet de terugslag ook niet…..het is moeilijk een doel te raken.Menig schutter is onkundig in het hanteren van een vuurwapen. Zelfs getrainde schutters missen dikwijls het doel.

Een messentrekker mist bijna nooit.!

De steek van een mes kan veel meer schade aanrichten.

Als een kogel op gang is gaat hij ongeveer 1000 kilometer per uur. Je kunt nagaan hoe heet dat hij dan is. Door deze hitte krijgt de gloeiende kogel bij een inslag in een lichaam een schroeiende werking.De organen worden als het ware dichtgeschroeid.Veel anders dan bij een messteek…..een messteek veroorzaakt in zijn gang in een lichaam continue bloedingen.Als je dat van die hitte bij een schot niet gelooft…..pak dan meer eens een juist afgeschoten huls op van de grond…..Tenzij je vuurbestendige handen hebt….doe je dit géén tweede keer.Mijn vader vertelde me dat vlak na de oorlog veel meer messteek-incidenten plaatsvonden dan op het eind van de vorige eeuw. En dat sommige dorpen en plaatsen berucht waren voor hun messentrekkers. Een erg kwalijke reputatie...In mijn korte politie-carrière heb ik maar 1 keer een steekpartij meegemaakt. Maar toen was het ineens goed raak.! Eén dode…..en één zwaargewonde. De zwaargewonde bleek ( naar verluid de versie van mijn ex-collega's ) zijn beide handen samen voor zijn buik te gehouden te hebben... ...…...met daarin zijn ingewanden.Met afgrijzen verneem ik sinds enige tijd dat de tendens van het messteken weer de kop opsteekt. We zijn verplicht voor het welzijn van onze kinderen om deze tendens voor eens en altijd te stoppen.

Wordt vervolgd….

Laten we eens nagaan wat voor een belachelijke straffen eerdere messenstekers opgelegd gekregen hebben in de rechtbanken.

Te treurig voor woorden….En laten we bezien hoeveel leed en verdriet ze bij de families en vrienden van de slachtoffers berokkend hebben.Ze hebben wel een ander van het leven beroofd….!En laten we a.u.b. eens stoppen met het belachelijke psychiater-gelul: “Dat de dader waarschijnlijk een slechte jeugd gehad heeft….of vroeger waarschijnlijk vroeger door een “kwaaie hond” gebeten is.”Je kunt per ongeluk door het rode licht rijden.

Je kunt iemand anders NIET per ongeluk doodsteken.

Dat doodsteken gebeurt met voorbedachte rade. Deze voorbedachte rade begint, zodra iemand zijn huis verlaat met een mes op zak.Lange….erg lange gevangenisstraffen moeten de ontwikkelingen van steekincidenten de jeugd van Nederland aan het denken zetten...en moeten hen ervan overtuigen dat er in een geciviliseerde samenleving geen plaats is voor messenstekers. Louter plaats in de cel.


Wordt vervolgd….


Gepubliceerd 20 juni 2020 Geschreven 4 nov. 2020

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje