De Papegaai / Moppentappers______________________De Papegaai / Moppentappers_________________________Er was eens een man en een papegaai.Ze waren dikke vrienden ondanks dat de papegaai door zijn ADHD gedrag de man handenvol werk bezorgde. Doch de man was een echte dierenvriend…..……en de extra zorg die zijn ADHD papegaai met zich meebracht….……..nam hij op de koop toe.Hij besefte dat zijn gevederde vriend hem af en toe het bloed onder zijn nagels vandaan haalde…..…..maar hij zou hem voor geen goud willen missen.De man en zijn ex hadden de papegaai de naam “Lorre” gegeven.Zijn ex-vrouw had in hun goede jaren zelfs een tattoo van Lorre laten zetten.Na de scheiding van zijn vrouw woonde de man alleen in zijn grote huis, dat hij overgehouden had door zijn goede kijk op onroerend goed en beleggen.Het huis was feitelijk veel te groot voor hem alleen. Doch doordat hij een ramp in relaties was…..was het beter voor iedereen, dat hij als single verder door het leven zou gaan.

Als kennissen hem vroegen: “Waarom neem je geen nieuwe vrouw in je huis…..?” Dan antwoordde de man steevast: “Het is beter, dat ik voortaan alleen blijf en geen andere vrouwenharten meer breek…….…….en hen geen verdriet meer aandoe.…...Ik hoef geen vaste relatie meer.”

“Ooooh….”, antwoordden de anderen dan: “Maar wil je dan helemaal geen vrouw meer dan?

“Jawel…..”, reageerde de man dan met een glimlach om zijn mond: “Zeker wel…..maar ik koop ze voortaan per kilo….!”Met veel toewijding leerde hij zijn papegaai praten. “Lorre…...Lorre…..Lorre….”

Bijna als een mens zat de papegaai na een poosje in de huiskamer te kakelen: “Lorre…..Lorre…..Lorre…..”

Zelfs zoveel dat de bonte vogel complete zinnen op kon zeggen.

Ramsy pratende papegaai - https://youtu.be/3_-kmplXowYHet was een genot om te zien hoe het tweetal samen luidruchtig commentaar zat te geven op de programma's en films op de TV. Je weet niet wie van de twee het hardste zat te roepen.!

link - Papegaai dat zit te schelde - https://youtu.be/GRi0yKQPISQNa verloop van tijd had de intelligente vogel zelfs geleerd om piano te spelen….….en je houdt het niet voor mogelijk….maar hij kon op den duur zelfs zingen………...en zelfs schrijven……!De man werkte al jaren met veel plezier aan de lopende band………..in een koekjesfabriek. Plichtsgetrouw fietste hij met zijn boterhammentrommeltje…….

…..onder de snelbinders van zijn bagagedrager van de fiets……..…..naar zijn fabriek. Iedere morgen bij het verlaten van het huis zei hij tegen zijn papegaai: “Tot straks….Lorre…” En steeds antwoordde Lorre dan met een schelle stem: “Tot straks…..tot straks.” Maar of je het gelooft of niet…..papegaaien kunnen ook wel eens behoorlijk humeurig zijn, als ze de pest erin hebben. Op een morgen kwam het baasje naar beneden naar de huiskamer, waar de kooi van Lorre stond………...pal naast zijn standaard.Lorre was zo tam.....dat hij vrij was om rond te vliegen of in zijn kooi te kruipen naar believen…..het deurtje stond altijd open.Het baasje zei die morgen vriendelijk: “Goedemorgen…..Lorre”

Geen reactie…..

De man zei: “Goedemorgen…….Lorre”.

Niks…..geen kik.! De vogel deed zijn bek niet open.

“Goedemorgen…..Lorre”, herhaalde de man voor de zoveelste keer.

Niks…..geen kik.!

Lorre keek gewoon naar de andere kant.

“Goedemorgen ….Lorre”.

“Goedemorgen…..Lorre”, bleef de man volhouden.

Lorre negeerde hem compleet.

“Goedemorgen Lorre….Goedemorgen ….Lorre”, ging het door de huiskamer. Om simpel van te worden. Maar de gekleurde vogel gaf geen kik.!

“Goedemorgen …...Lorre”, bleef de man tot vervelens toe te zeggen.

De man gaf het op. Hij liep naar de keuken om zich te scheren….

Toen hij bijna bij de keuken was, hoorde hij achter zijn rug de pratende vogel roepen: “Goedemorgen…...Lorre”. Blij verrast draaide de man om en liep naar zijn gevederde vriend met: “Goedemorgen.…...Lorre”

De vogel keek zijn baasje aan en zei met zijn schelle stem: “Boerenlul….!”

Het baasje was gepikeerd en liep weg.

(Is echt gebeurd.!)Na zich gescheerd te hebben, trapte hij nukkig op zijn fiets naar zijn werk. “Kutvogel”, dacht hij bij zichzelf: “Hij heeft weer zo'n dag, dat je niks met hem kunt aanvangen.” Op weg stond hij te wachten voor de gesloten spoorwegbomen……….en dacht bij zichzelf: “Het is een lieve vogel…..maar wat heeft hij toch veel streken….!”

Tussen de middag ging de man, omdat hij maar op enkele kilometers van zijn werk woonde….……..altijd in zijn pauze thuis snel wat eten.

Zo ook deze middag. De man komt de straat ingefietst…...en maar wat zag hij? In het midden van de straat lag voor een huis een enorme stapel kolen.Het leek wel of dat de berg steenkolen precies voor zijn huis lag. Vroeger stookte men de huizen warm met steenkolen. Antraciet…………..eierkolen…….……..alles wat brandde…..…...en wat warmte op leverde….!Voor zijn huis lag een complete vrachtwagenlading.“Het zal toch niet waar zijn…..hè?”, riep de man. Maar hij had het goed gezien: precies voor zijn voorgevel lag een reuze berg steenkolen.

“Godverdomme….”, mompelde de man: “Dat heeft die godverdomse papegaai gedaan!”

Geheel over de rooie probeerde hij met moeite langs de berg te manoeuvreren om de voordeur open te doen.Gelijk vloog hij naar zijn papegaai en met een rood aangelopen gezicht van de woede………...zei hij tegen zijn Lorre: “Heb jij kolen besteld….?”

De papegaai keek de man met een onschuldig gezicht aan en zei: “Ik heb geen kolen besteld.!”“Dat heb je wél …..!”, zei de man

“Ik heb geen kolen besteld….!”, gilde Lorre.

De man was aan het eind van zijn latijn en stelde de papegaai een ultimatum: “Als ik vanavond terug kom van mijn werk…...dan beken je, dat je die kolen besteld hebt…...of…...of......of ik hamer met je vleugels met 2 spijkers tegen de muur.!”

“Ik heb geen kolen besteld!”, gilde de papegaai.

Geheel gaar van de spanning verliet de man het huis om weer te gaan werken. De hele middag had hij lopen vloeken en kon niet wachten om de papegaai op zijn flikker te geven.

Toen hij bij de gesloten bomen van de spoorwegovergang stond te wachten…..stond hij te springen van de stress.In zijn straat werd hij gelijk gedeemoedigd door het opnieuw zien door de berg kolen. Hij keek er tegenop om de kolen…...kruiwagen voor kruiwagen…..…….naar de schuur te kruien. De man had in de oorlog verplicht in Reith in Duitsland moet werken als kolenboer en had door het sjouwen van de zware zakken van 1 mud zijn schouder versleten…….Hij was aangewezen om als kolenboer te werken, omdat hij bekend was met het mennen van paard en wagen. Hij was een dierenvriend en ging met zijn eigen paard…….een Shetland pony……..

…….in de vrije weekenden rijden. Zijn Shetland pony had hij de naam Puk gegeven.

In de huiskamer aangekomen hoorde hij zijn vogel vrolijk zitten fluiten…...alsof er niets gebeurd was. De man ging pal voor Lorre staan en zei op dringende toon: “Heb jij kolen besteld?”

Met een strak gezicht antwoordde de papegaai: “Ik heb geen kolen besteld.!”

“Nou ben ik het beu.!”, reageerde de man….en liep naar de schuur. Hij kwam terug met een hamer en 2 spijkers…….….en timmerde de vogel met zijn uitgespreide vleugels…….…….met zijn rug tegen de muur.

De man ging naar boven.

Lorre hing met zijn rug tegen de muur…..en hing op zijn gemak door de huiskamer te kijken.

Ineens zag hij tegen de muur tegenover hem een kruisbeeld hangen.Lorre zag dat Onze Lieve Heer op het kruis ook 2 spijkers door zijn handen had…….…...en zei: “Heeej….Pstttt…..Heb jij ook kolen besteld.?”

(Grapje)

Vroeger zag je bij bijna alle huishoudens een kruisbeeld boven de deur hangen…….of in de huiskamer. Langzamerhand is deze traditie weggeëbd……

Maar wat zie je nu tegenwoordig bij de jonge relaties gebeuren…..? Het kruisbeeld komt gelijk aan weer terug in de inrichtingen. Maar dan in een moderne versie:(Grapje)

De volgende morgen liep de man rechtstreeks naar zijn papegaai en vroeg: “Heb je kolen besteld?” Keihard ontkende Lorre: “Ik heb geen kolen besteld.!” De man keek de vogel strak in de ogen: “Als je vanavond niet bekent…..dan ga je eraan.!” De consternatie in het huis bezorgde de man onprettige uren op zijn arbeid en hij was in alle ernst overtuigd om de papegaai er niet ongestraft vanaf te laten komen. Met lood in zijn schoenen trapte hij s avonds in het donker naar huis.In de huiskamer viel hij gelijk met de deur in huis met: “Heb je kolen besteld…..?”

Lorre zei lichtelijk beledigd: “Ik heb geen kolen besteld….!”

De man was gepikeerd door het feit, dat zijn papegaai met een stalen gezicht…………..tegen hem gelogen had. Hij maakte zijn papegaai los...en in een vlaag van verstandsverbijstering draaide hij het beestje zijn nek om.En gooide hem uit pure agressie in de WC.“Wat heb ik nu toch gegaan….?”, zei de man toen hij bijgekomen was uit zijn blackout: “Mijn lieve papegaai………..mijn lieve Lorre………..Oooh nee……...Oooh nee…….!”

In 1 klap had hij door zijn impulsieve daad zijn relaxte leventje compleet verwoest. In paniek belde hij zijn ex-vrouw om te vertellen wat er gebeurd was. Zijn ex zag de ernst van de situatie direct in en zei: “Wat erg……..maar ik kom wel even naar jou toe”.....en nam een taxi.De man was weliswaar gescheiden…..maar zijn vrouw en hij waren goede vrienden gebleven.

Toen de taxichauffeur de straat inreed, zei hij tegen de ongeruste vrouw: “Kijk daar…..die stapel kolen…...daar heeft iemand het koud gehad.!”De ex-vrouw mompelde iets onverstaanbaars en voegde toe: “Ja….dat klopt….daar moet ik zijn…..stop daar maar.”

Met tranen in de ogen opende de man de deur voor zijn ex.“Beuh…..beuh….”, stamelde hij: “Mijn papegaai…...mijn Lorre.”

Zijn ex-vrouw troostte hem en gaf hem een alcoholische versterkertje.En uit de macht van de gewoonte…..nam ze er zelf ook maar eentje……Ondertussen had zich een klein wondertje in de WC voltrokken. Je houdt het niet voor mogelijk…...net als bij de wonderlijke herrijzenis van Jezus…….…...begon het in de closetpot te rommelen. De in het water van de toiletpot drijvende Lorre kreeg kleine stuiptrekkingen.Hij was niet dood.!

De stuiptrekkingen werden krachtiger…...en krachtiger. Zelfs zijn ogen gingen af en toe open.

In de huiskamer zat zijn baasje nog steeds te brellen…...zonder te weten dat zijn Lorre teruggekeerd was tot de levenden. En zonder te weten dat Lorre in de WC lag, vroeg de ex: “Kan ik even naar de WC…...ik moet hoognodig piesen…...ik sta op klappen.!

Zonder op antwoord te wachten…..liep ze de badkamer in….deed haar onderbroek omlaag….en ging zitten.De zwaar gehavende papegaai keek met één oog omhoog naar de grote spleet, die boven zijn kop hing.

“Nou……” riep hij verrast…….en keek met 1 oog naar de grote wond: “Als dát geneest…..dan maak ik óók nog een kansje…..!”

(Grapje)

Wonderwel knapte Lorre vlug op door de goede zorg van de man en zijn ex.De hoop kolen op het trottoir voor het huis was door de man met het zweet op zijn rug naar het schuurtje achter het huis gekruid.De man en de papegaai hadden vrede gesloten…..…….en waren weer vrienden. En er was in ieder geval genoeg steenkool om een barre winter door te komen.De telefoon werd voorzien van een hangslotje…..…..zodat de papegaai niet meer kon opbellen en het dagelijkse leven ging gewoon zijn gangetje.

Op een gegeven moment kreeg de man zijn ontslag bij de koekjesfabriek. Maar niet getreurd…..omdat hij zijn vrachtwagen rijbewijs had, kon hij gelijk de week daarop beginnen als chauffeur bij een wollenstoffenfabriek in de buurt van het Wilhelminapark.Zijn eerste rit was gelijk een behoorlijke klus.

Naar Parijs.!

Toevalligerwijs had de man voor de gein Lorre geleerd hoe hij op zijn rug moest gaan liggen.

Op het commando: “Hoe liggen de dames in Parijs…..?”.....had hij zijn papegaai geleerd om op zijn rug te gaan liggen.De papegaai vond dit kunstje zo geinig….dat wanneer zijn baasje zei: “Hoe liggen de dames in Parijs”....hij in een flits op zijn rug viel.

In die tijd hadden ze nog niet zo'n grote enorme vrachtwagens, als tegenwoordig…….….en de man keek eigenlijk wel op tegen de verre reis. Hij was nog nooit zo ver geweest. De laatste verre reis was naar Duitsland geweest, omdat hij verplicht voor de nazi's te werk gezet was. En daar had hij nog steeds een trauma van overgehouden. Om verveling tegen te gaan….en als afleiding van zijn duitse herinneringen…...besloot hij om Lorre mee te nemen.

Als hij zijn papegaai bij zich meenam in de cabine van de truck, dan wist hij zeker dat die klere-papegaai niet opnieuw kolen kon bestellen.Zo gezegd …….zo gedaan. De papegaai kwam op de bijrijdersstoel te staan. Op de heenreis werd de vrachtwagen volgepropt met rollen stoffen…….…….en voor het drukken van de transportkosten werd de laadruimte op de terugweg geladen met kratten met levende kippen. De baas van de wollenstoffenfabriek had in Antwerpen een partij kippen gekocht om bij zijn landhuis een kippenren te bouwen en deze te vullen met legkippen.Lorre zat op zijn preekstoel……….en kletste de chauffeur de oren van het hoofd. Hij was in zijn nopjes. Hij genoot van de aandacht. Urenlang zat hij te kwetteren.

Op de terugweg net buiten Antwerpen zag de man een jonge vrouw langs de weg staan met

wel een heel erg kort rokje.

Ze stond te liften.Vroeger was liften een normale manier om goedkoop vervoer te krijgen. Doch door de jaren heen heeft men gelukkig ingezien hoeveel risico's aan het liften vastzitten.

link - Boudewijn de Groot - Meisje van Zestien - https://youtu.be/AEhNdxdUow4
Ze droeg een rokje met schotse ruiten…...en daaronder korte witte sokjes.

“Nou….”, dacht de man bij zichzelf: “Al staat heel mijn familie aan mijn hemd te trekken….maar daar gaat ie in!”Hij stuurde zijn vrachtwagen naar de pechstrook van de weg en liet de oogverblindend mooie dame instappen.“Wacht even….”, zei hij…..toen de jonge vrouw wilde gaan zitten: “Dan zet ik eerst mijn papegaai achter de stoelen.”

De chic bewonderde de vogel en vroeg: “Dat is een mooie vogel…..hoe heet hij.?”

Nog voordat de man antwoord kon geven, schetterde de papegaai: “Lorre…..Lorre…..Lorre….”

De jonge mokkel schoot in een deuk van het lachen: “Ha…..ha…..ha…….Wat een grappige vogel…!”Lorre herhaalde meteen: “Wat een grappige vogel…....grappige vogel…....grappige vogel”.

De jonge meid pieste bijna in haar broek van het lachen.De man en de spetter zaten gezellig te keuvelen en Lorre kwetterde het hardste. Soms zo opdringerig dat…...én de man…...én de chic beiden schuins achterom keken naar de papegaai alsof ze wilden zeggen. “Kun je echt geen 5 minuten je kop dicht houden?”

De papegaai had het hoogste woord.

De griet bleek een sympathieke meid te zijn, die op weg was naar Amsterdam.Onder het rijden hield de man zijn ogen op de weg …….maar tegelijkertijd met een scheef oog op de schap van zijn vrouwelijke passagier.De 2 borsten van de jongedame zaten vrolijk samengeperst in haar T-shirt…….en het leek soms erop alsof ze spontaan naar buiten wilden springen.De man werd zo geil als een teil…….……….bij het zien van al dat lekkers.

“Mumm….” dacht hij: “Dat is spulletje voor het lulletje…..!”

En het duurde niet lang of hij begon avances te maken. Hij legde zijn hand op de blote knie van de griet, maar al snel was duidelijk, dat de vamp daar niet van gediend was.Ze duwde resoluut zijn hand weg. Doch de man was een vervelende volhouder. Hij legde zijn hand weer op de knie van de jonge meid…..en probeerde nog een keer. De jonge vrouw ontplofte zowat en zei met verbiedende stem: “Ho….ho….ho…..zo'n meisje ben ik niet…...daar ben ik niet van gediend.!” Gelijk stuurde de man zijn vrachtwagen, omdat hij een blauwtje gelopen had…....naar de kant van de weg…...wees naar het portier aan de passagiersplaats en zei met norse stem: “Niet neuken…..dan eruit.!”

Achter hem riep de papegaai: “Niet neuken….dan eruit….Niet neuken…..dan eruit!”

Alsof hij wilde bevestigen, dat de intenties van zijn baas duidelijk waren.

“Niet neuken…..dan eruit…...Niet neuken…..dan eruit!”, schreeuwde Lorre.

De jonge dame stapte licht gepikeerd uit en kon het niet laten om de chauffeur toe te roepen: “Macho-lul…..!” en stak haar middelvinger naar de man uit.De man zette mopperend de voor hem irritante papegaai achter in het laadruim van de truck tussen de kippen. “Zo…..pokken vogel……”zei hij tegen Lorre: “Ga hier maar liggen walgen.!”Lorre sputterde tegen…..terwijl hij bleef kwetteren: “Niet neuken….dan eruit…...Niet neuken….dan eruit!.”

De baas was compleet over de zeik, omdat hij zijn zin niet had gekregen en humeurig vervolgde hij het laatste stukje van zijn lange reis.

Toen hij zijn “stal” begon te ruiken…….……...gaf hij een beetje gas.

Bijna bij Tilburg aangekomen, zag hij plotseling andere auto's met hun groot licht knipperen, alsof er iets niet klopte. Een autobestuurder kwam naast zijn vrachtwagen rijden en gebaarde de man dat hij schijnbaar achter de vrachtwagen iets van zijn lading verloren had. In de achteruitkijkspiegel zag hij iets op de weg dwarrelen.

Hij keek goed…...het witte gefladder leek wel een kip….!Hij minderde vaart…..en opnieuw zag hij achter de vrachtwagen iets wit fladderen.

Hij concentreerde zich…..en dacht: “Zie ik het nu goed…..dat lijken wel kippen….het zal toch niet waar zijn.”

“Godverdomme….”, riep hij het uit: “Dat is Lorre.!”

Zo snel hij kon…..manoeuvreerde hij zijn truck langs de kant van de weg en liep verbolgd naar de achterkant van de vrachtauto.

Wat zag hij…..? De papegaai had de achterklep open gemaakt en met een kip in zijn had schreeuwde hij euforisch: “Niet neuken….dan eruit…….Niet neuken…..dan eruit!”

(Grapje)

To be continued…..To be continued…..To be continued…….To be continued…….

De man wist dat zijn papegaai een “pain in the ass” was, maar dit was de druppel die de emmer deed overlopen.Thuisgekomen sloot hij Lorre op in zijn kooi. Hij had huisarrest.Maar de man was een echte dierenvriend…...…….en vond het zielig om de vogel op te sluiten. Na een paar weken liet hij het deurtje van de kooi open om zijn papegaai een beetje bewegingsvrijheid te gunnen. Dat had hij beter niet kunnen doen:…….hij leerde het ook nooit.

Op een avond hoorde de man een ontiegelijk tumult op de binnenplaats. Wat bleek…..hij had een paar legkippen van zijn baas gehad………..en nu stond zijn papegaai een kip van achteren een beurt te geven….en stond te schreeuwen: “Niet neuken….dan eruit…..Niet neuken…..dan eruit.!”

“Verdorie….”, riep hij terwijl hij Lorre greep: “Opnieuw krijg je huisarrest….pokken vogel!”

De papegaai opnieuw achter slot en grendel.….en het baasje kon gerelaxed van zijn vrije avonden genieten en TV kijken.

En jij dacht dat…..?

Weken later merkte de man, dat iedere morgen 1 van zijn legkippen het loodje gelegd had.Hij dacht:.....”Hoe kan dat nu?.......ik geef mijn kippen toch voldoende eten…….…...ze zijn niet ziek………….er zit geen vos op de berg……….hoe is dat in godsnaam toch mogelijk.?”

Hij had zijn papegaai immers veilig achter tralies opgesloten.Ineens schoot het hem te binnen:.....LORRE…!

Hetzelfde dat hij zijn papegaai gevraagd had: “Heb je kolen besteld….vroeg hij nu zijn huisdier: “Heb jij die kippen geneukt.?”

Lorre keek alsof hij de onschuld zelve was en antwoordde met een onschuldig gezicht: “Ik heb die kippen niet geneukt.”

Nou…..daar kon zijn baas het dan mee doen.

Iedere morgen trof hij een dode kip aan…...maar zijn papegaai wist van niets.De man was echter ook niet van gisteren en spande een schrikdraad rond de kippenren.Hij deed na het TV kijken alsof hij naar bed ging…..en liep zogenaamd de kamer uit en deed het licht uit. Hij ging echter de kamer niet uit en ging in het donker in zijn stoel zitten.

En ging zitten wachten….op wat er ging gebeuren. En wat denk je….precies om 12 uur sloeg de klok…..……..de koekoek uit de klok verscheen…..…….en het deurtje van de kooi van Lorre ging open.

“Hoe is dat nu toch in godsnaam mogelijk”, dacht de man: “Ik had het slotje van de deur toch dicht gedaan.?”......mijn papegaai lijkt verdorie Houdini wel.!”Maar zag hij dat nu goed…..?.......Lorre had een hoge zijde op zijn kop………….had een slipjas aan…….…..en droeg een paraplu als stok.De man dacht: “Hoe komt die pokken papegaai nu weer aan die spullen.?......Hij ziet er verdomme uit als Fred Astair…..!”Het er ontbreekt alleen nog maar aan dat hij ook nog “Singing In The Rain” begint te zingen.link - Singing In The Rain - Singing In The Rain - (Gene Kelly) (HD Widescreen) - https://youtu.be/D1ZYhVpdXbQ

Met de paraplu in de hand draaiend…….…...zag de man Lorre de huiskamer verlaten. Met zijn schrille papegaaien-geluid liep hij zelfs te fluiten.!

“Wacht maar eventjes…”, dacht de man: “De schok van de schrikdraad zal hem behoorlijk afkoelen.”

Lorre liep naar de kippenren…….en merkte de prikkeldraad op.

“Heeej…..”, dacht de vogel:…...Die draad was er gisteren nog niet.” Fluitend sprong hij in een sierlijke zwaai bovenop de hoogspanningsdraad. Je hoorde de schrikdraad knetteren…..!

Lorre schrok een beetje op van de stroom door zijn lijf …….hij schudde met zijn veren….en riep: “Rrrrrrrr…...Rrrrrrr…….wat ben ik toch weer geil vanavond.!”

(Grapje)

Voor de zoveelste keer greep de man de papegaai bij zijn nek en zei: “Leert die kutvogel het nou nooit.?”......pakte Lorre stevig bij zijn nek en liep met hem in zijn hand naar binnen.

Lorre krijste: “Ik heb die kippen niet geneukt.!”

Zonder een woord te spreken…....liep de man naar de badkamer…...nam zijn tondeuse…….…..en begon stukje voor stukje de kop van Lorre kaal te scheren.Helemaal kaal…..Lorre zag eruit als Kojak….!De man vond het vervelend dat hij Lorre continue moest straffen en op zijn flikker moest geven, maar hij had nog nooit zo'n pain in the ass meegemaakt. Jammer genoeg moest hij zijn papegaai opnieuw huisarrest geven. Het feit dat ADHD had was geen excuus voor zijn baldige streken. Hij had dubbele sloten aan de kooi gehangen.Hij had een dozijn goedkope hangsloten op de kop kunnen tikken…..die kwamen altijd van pas.!Eigenlijk vond hij dat zijn vogel moest kunnen vliegen…….…….het liefste in de vrije natuur.De kale kop van zijn Lorre vond hij geen gezicht………...en voelde zich een beetje śchuldig dat hij de kop van zijn lievelingsdier kaal had geschoren. Hij had wel eens gelezen dat papegaaien in gevangenschap door de stress zichzelf geheel kaal plukken…..en dat vond hij zó zielig.Als een papegaai ADHD heeft…..en dan ook nog een kap van de dierenarts om krijgt…….om het plukken van de veren te voorkomen…...ja….dan ben je verkeerd bezig.De man was niet haatdragend ….en uit schuldgevoel bedacht hij dat Lorre een nieuwe kans moest krijgen. En die gelegenheid zou zich spoedig voordoen. Hij zei tegen zijn troeteldier: “Lorre….je bent stout geweest…...maar je krijgt een tweede kans ….(eigenlijk al de 4de kans!)

…...dit weekend heb ik een feestje met chique gasten.” De man legde zijn papegaai wat de plannen waren voor het feest en wat hij voor Lorre in petto had.

“Luister goed…..!”

Lorre ging er goed voor zitten…..en aandachtig ging hij zitten luisteren.“Lorre…...ik zet jou op de vensterbank in de hal………….want kippenneukers horen op de vensterbank…….….en jij hoeft alleen maar tegen de gasten te zeggen: “Dames links…..Heren rechts…...Dames links…..Heren rechts”. De man wees tegelijkertijd naar de garderobe in de vestibule. De papegaai keek zo wijs als een mens naar zijn baasje…..…..en begon spontaan: “Dames links…..Heren rechts…...Dames links…..Heren rechts” te kwetteren. Vooral dat van die “kippenneukers” had hij op zijn fatsoen getrokken.“Goed zo…..”, reageerde de man….verrast dat Lorre zo snel leerde en dat hij zo'n hoogbegaafde vogel was. Voor de zekerheid herhaalde hij nog een keer: “Dames links…..Heren rechts…….Dames links…..Heren rechts……...kun je dat onthouden?”

“Dames links…...Heren rechts…….Dames links…...Heren rechts”, schalde de papegaai.

“Goed zo…..”, antwoordde de man voldaan.

Heel de week hoorde je Lorre: “Dames links…...Heren rechts…….Dames links…..Heren rechts.” door het huis tetteren. Toen het uur U van het feestje naderde, overspoelde de man zijn papegaai met complimentjes: “Goed zo…...Lorre…..goed zo, jongen.” Hoe meer hij de vogel complimenteerde…..des te harder schalde het door het huis: “Dames links…..Heren rechts…...Dames links…….Heren rechts”

Op het moment suprême zat Lorre met zijn kale kop enthousiast op de vensterbank te wachten tot hij zijn taak uit kon gaan uitvoeren. De man had zelfs een klein vlinderdasje voor Lorre gekocht.“Dames links…...Heren rechts”, oefende Lorre nog een paar keer. Het baasje streelde hem over zijn kale kop en zei: “Goed zo, jongen…..de eerste gasten zullen zo komen…...dat gaat helemaal goedkomen.”

De gastheer en zijn papegaai waren er klaar voor.! Lorre op de vensterbank met 1 vleugel wijzend naar …...links de damesgarderobe………….en rechts naar de heren garderobe.“Ring…..Ring……”, daar ging de bel.

De deur ging open en Lorre keek met zijn guitige kraaloogjes……………...naar het elegant opgedofte echtpaar in de deuropening.Snel nam Lorre het stelletje van top tot teen op……..en begon zijn opdracht uit te voeren: “Dames links…..Heren rechts”

“Nou…”, dacht de man: “Dat gaat niet slecht.”

“Ring…...Ring….”, daar ging de bel weer.“Heeej…..”, dacht Lorre:…..”Dat is Stella del Carmen.” Hij liet zich niet afleiden en begon weer: “Dames links….Heren rechts”

“Ring…..Ring…”Opnieuw kwetterde Lorre: “Dames links…….Heren rechts”

“Ring…...Ring…..”“Och…..daar heb je Gwen ook nog…..!”, dacht Lorre bij zichzelf…..maar liet zich wederom niet afleiden: “Dames links…..Heren rechts”

“Ring…..Ring”

“Dames links…….Heren rechts”

Het feest begon geleidelijk gezellig te worden en telkens werd er gebeld: “Ring…….Ring”.“Het moet nu gek worden…..Daar heb je Nicole ook nog met haar man”, flitste het door het hoofd van de papegaai…..maar hij concentreerde zich op zijn taak: “Dames links…...Heren rechts.”

“Ring…..Ring”En Lorre kweet zich van zijn taak en zo trots als een pauw kwetterde hij: “Dames links…...Heren rechts”

“Ring…...Ring”

Bij het zoveelste aanbellen gebeurde er iets waardoor de papegaai uit zijn evenwicht gebracht werd. Het binnengestapte stel was deftig gekleed ….…….maar wat zag Lorre:.....het hoofd van de man was zo kaal als een biljartbal…...Net zo kaal als zijn eigen kaalgeschoren kop.

Maar Lorre herstelde zich prompt….....wees met 1 vleugel naar de plaats naast hem op de vensterbank…... begon te roepen: “Dames links……..pauze……..en Kippenneukers op de vensterbank!”

(Grapje)

De kale gast keek gepikeerd naar de hondsbrutale kale papegaai, maar toen zijn vrouw vriendelijk lachte met de consternatie…..en zei: “Wat een leuke papegaai”......zag hij de humor er ook wel van in …...…….en bedaarde meteen.“Wat een leuke papegaai “, lachte de vrouw: “Hoe heet hij….?

Nog voordat het baasje antwoord kon geven, riep de papegaai: “Lorre…..Lorre…..”

“Ha…..ha…...ha….”, schaterde de vrouw geamuseerd.Lorre was een echte charmeur en met bijna menselijke verleidelijke stem zei hij: “Lorre….Lorre”

“Ha….ha….ha….” de vrouw kwam bijna niet meer bij.

Ze keek het trotse baasje van de grappige vogel…...…...aan en vroeg hem: “Kan hij ook kunstjes….?”

Hevig met zijn hoofd “Ja” schuddend reageerde de man; “Jazeker!….....Hij kan verschillende kunstjes….!”.....maar in zijn achterhoofd dacht hij bij zichzelf: “Maar dat kunstje met mijn kippen zal ik je maar niet vertellen.”

“Ha…....ha…...ha…..”, vervolgde de lachende deerne:.......………“Wat voor kunstjes kan hij zoal…?”

“Nou……”, zei de man: “Dat zijn er nogal wat……...zo kan Lorre, als ik zijn linkerpoot optil…………..hij het hele “Wilhelmus” kan fluiten.

“Werkelijk….?” (Really….) riep de verraste vrouw.

link - Dutch Wilhelmus Anthem - “Het Wilhelmus” (NL/EN) - https://youtu.be/gwBrR_G70RE

Het baasje……..én Lorre knikten trots met hun hoofd.

“Werkelijk…..Really?”, herhaalde het domme blondje.

Het baasje tilde de linkerpoot van Lorre op en de vogel begon spontaan uit volle borst…..…….het Wilhelmus te fluiten.

link - André Rieu- Het Wilhelmus (Dutch National Anthem) - https://youtu.be/OvgT_-pgvhALorre floot alle sterren van de hemel.Al een volleerde entertainer vermaakte hij de gasten in de hal van het huis.Na afloop van het lied begon het domme blondje enthousiast te klappen.“Bravo…….Bravo…….” riep ze………”Wat goed……!”

Ze sprak Lorre zelfs rechtstreek aan…..en niet meer via zijn baasje.

“En wat gebeurt er als je zijn rechter poot optilt……?

Het baasje vertelde, dat wanneer je de rechter poot van Lorre optilt…..hij het “Ave-Maria” zingt.

“Werkelijk?…....Really…..?” stamelde het domme blondje.

Het baasje tilde de rechter poot van Lorre op…….………...en spontaan begon de gevederde vriend het Ave Maria te zingen.

link - Maria Callas - Ave Maria - https://youtu.be/j8KL63r9ZcwAls een volleerde entertainer vermaakte hij de gasten in de hal van het huis.De getalenteerde vogel maakte de jonge vrouw zo gek als een deur en hij had er zo maar een nieuwe fan bij.

“Bravo…….Bravo……” stond de spetter te springen in de hal.Door het spektakel in de hal waren de andere gasten ook samengedromd…...en iedereen stond te klappen.

Door de euforie….(en misschien ook wel door de speed) werd het dom blondje overmoedig en aangespoord door de andere gasten vroeg ze het baasje van Lorre: “En als je beide poten van Lorre optilt……?

Ongeloofwaardig keek Lorre de domme gans aan………..en kwetterde: “Dan val ik op mijn kut!...........stomme trut”

(Grapje)Lorre was een “Vrouwengek”.........daar kon hij niets aan doen.To be continued……

Op een nacht hoorde Lorre gestommel in huis. “Oooh…..oooh”, dacht hij bij zichzelf: “Het baasje komt weer goed bezopen thuis…!”

Toch in de regel hoorde hij geen gestommel op de trap. De laatste keer was het baasje ook dronken thuis gekomen en toen had Lorre een enorm kabaal gehoord.De volgende morgen vroeg de papegaai aan zijn baasje: “Wat was dat voor herrie op de trap?Hij had wel gezien dat het baasje enkele blauwe bloeduitstortingen op zijn gezicht had.

Half schuldig keek het baasje zijn brutale papegaai aan en zei: “Gisteren was mijn broek van de trap afgevallen.!”

“Je broek van de trap afgevallen….?”, vroeg Lorre niet begrijpend: “Maar een broek maakt toch niet zo'n lawaai….!

“Jawel…”, antwoordde het baasje verlegen: “Ik zat er nog in….!”

(Grapje)

Deze keer was het gestommel alleen in de hal te horen…..

“Vreemd….”, dacht Lorre: “Baasje zou al lang boven op de trap moeten zijn.!”

Met een licht gepiep ging de deur van de huiskamer open: “Pieeepp….” en er scheen een lichtbundel de ruimte in…..en doorboorde de pikdonkere ruimte.Lorre keek zijn ogen uit. De lichtbundel kwam de huiskamer in…….met daar achteraan een donkere schim. “Godverdomme”, dacht Lorre: “Inbrekers….!”“Verdorie…..”, dacht Lorre: “Een inbreker...…!........dat moeten wij weer meemaken.!”

Hij zag dat de inbreker enkele laatjes uit de kast haalde…….…... keek erin of er iets naar zijn gading in zat…...en schudde ze gewoon kris en kras leeg in de huiskamer.

“Shit…..”, dacht Lorre: “Dat zal mijn baasje met zijn poetsmanie niet leuk vinden………...hélémaal niet leuk vinden.!”

In het schijnsel van het licht zag hij de inbreker in de richting van de TV lopen. “Godverdomme…”, dacht de wijze papegaai: “Als je daar maar nog niet eens aan denkt…...want dan krijg je met mij ruzie,” De intelligente vogel was een goeie sul…...maar van zijn TV moest je afblijven. Prompt riep Lorre met een zachte stem: “Jezus kijkt naar je……”

De inbreker schrok zich het apezuur…………..en kreeg zowat een dubbele hart wip.

Hij liet bijna de zaklantaarn uit zijn hand vallen. Hij scheen door de huiskamer…….maar hij zag niets. Twijfelend schudde hij met zijn hoofd…..en zei mompelend in zichzelf: “Krijg nou toch de kolere….Ik dacht toch echt, dat ik iemand gehoord had.”

“Ho.....ho.....ho....”, dacht Lorre: “Maar van de TV blijft ie af…...kost wat het kost…..Die schurk kan doen wat hij wil, maar moet met zijn tengels van het baasjes televisietoestel afblijven”

De boef vervolgde zijn weg naar de splinternieuwe TV……..…...en opnieuw hoorde hij: “Jezus kijkt naar je……!”, maar deze keer een stuk meer helder.

De inbreker sprong wel een meter van de schrik…..en met zijn staaflantaarn scheen hij als een vuurtoren rond in de huiskamer.

“Krijg nou toch het op-en-neer….” dacht de booswicht: “Ik hoorde toch iemand praten….maar er is geen mens te bekennen….hoe kan dat nu.?” Hij snapte er niets van….en bleef met de lichtbundel door het vertrek schijnen. In een hoek zag hij de papegaai staan op zijn stok.“Praatte jij tegen mij?”vroeg de inbreker fluisterend aan de papegaai.

“Yes….”, krijste Lorre: “Jezus kijkt naar je…..!”

De insluiper ontspande zich en siste tegen de papegaai: “Hoe heet je?…..stomme vogel…..en wie ben jij dan wel, dat je me waarschuwt: “Jezus kijkt naar je….?”

De papegaai keek de inbreker brutaal aan en antwoordde: “Ik heet Lorre…..Lorre…..en Jezus kijk naar je……!”

“Wat een belachelijke naam……” snauwde de bandiet, toen hij merkte dat er verders niemand meer in het huis aanwezig was: “Wat een belachelijke naam voor een papegaai…….wat voor mensen noemen hun papegaai nou Lorre…?”

“Hi.….hi…..hi…..”, lachte Lorre: “Dezelfde mensen, die hun Rottweiler…..Jezus noemen.!”(Grapje)

In de jaren dat het baasje hem….op het gebied van alcohol….nogal behoorlijk kon raken…..…..zat Lorre hem op een keer op te wachten.Baasje kwam de huiskamer in gestrompeld. Hij had een hele krat Heineken achter zijn kiezen zitten……Scheel kijkend van de drank staarde hij naar Lorre in het vertrek.…..…..en quasi geschrokken zei hij lichtelijk verlegen: “Ooooh…...ik wist niet dat je bezoek had….!”

(Grapje)

Jaren geleden kwam baasje zijn papegaai voor het eerst in een dierenwinkel. Hij had net een nieuwe goudvis gekocht…….……..en werd afgeleid door de grijze roodstaart papegaai, die door de winkel zat te kakelen. De vogel was schijnbaar hyperactief, want hij kon nog geen seconde stil zitten op zijn standaard. En kon geen seconde zijn snavel dicht houden.Maar deze papegaai had een veel groter probleem. De hormonen gierden door zijn gevederde lijfje…….hij was zo geil als een teil.Niet als andere papegaaien…….twéé keer per jaar:.....in de lente…..…….en in de herfst bij het vallen van het blad………..maar continue…….365 dagen per jaar.

Het baasje stond de drukke vogel te bewonderen toen de eigenaar van de winkel er gemoedelijk bij kwam staan.

“Een mooie vogel ….niet.?”, zei hij, terwijl hij naar Lorre keek: “....Ook een lieve vogel, maar hij heeft 1 probleempje:....ik zeg het eerlijk, want ik wil geen ontevreden klanten…..maar ze hebben hem al verschillende keren teruggebracht met kooi en al. Omdat hij alles schept wat hij te pakken kan…..”

(de eigenaar van de winkel maakte met zijn hand een neukgebaar…..!)Hij schep werkelijk alles wat hij te pakken krijgt…...papegaaien…..……..kippen…...…….zelfs de kip in de Efteling is niet veilig voor hem…..……….eenden…….……….ganzen…….……...de kat…….……..de hond…...…….……...en ja…..zelfs gieren, als hij die te pakken zou kunnen krijgen.…...Deze vogel is zó oversexed, dat het nog eens zijn dood wordt”, verzekerde de verkoper.

Vertwijfeld haalde de verkoper zijn schouders op…...en liep weg…….en liet het baasje achter bij de lachende vogel.“Heeej…..heeej…….”, fluisterde de de papegaai: “Ik mag het van de baas van de dierenwinkel eigenlijk niet zeggen: maar omdat ik spoor….kun je zeker afpingelen naar 30 euro…...in plaats van de belachelijke vraagprijs van 330 euro.

Het ging het baasje helemaal niet om het geld….(want hij vond, dat liefde voor iets of voor iemand niets met geld te maken heeft.!)....maar hij zag vanaf de eerste minuut potentie in de papegaai zitten. Maar een andere potentie, dan die de de eigenaar van de winkel bedoelde.

De man mocht Lorre gewoon en dacht goede maatjes te kunnen worden met de aandacht zieke vogel. De man keek Lorre aan en vroeg hem: “30 eurietjes….”, zei je: “...niet ?”

Heftig knikkend bevestigde Lorre: “Niet meer…..niet meer…..niet meer.!”

De man liep naar de kassa ….en bood met een strak pokergezicht…….…...de eigenaar van de zaak 30 eurietjes met de woorden: “Eigenlijk wil ik die herrieschopper nog niet voor niks hebben….maar ik zal je 30 eurietjes voor zijn kooi geven.”

“Deal….”, floepte de eigenaar eruit: “Voor 30 euro ben je koopman.!”

Toen Lorre voor het eerst in huis kwam, kon het baasje niet bevroeden, wat hem allemaal nog te wachten stond.

Zijn kippen moesten eraan geloven.

De kat van de buren ging voor de bijl.

Zelfs de honden in de straat liepen met een boogje om het huis van Lorre.De papegaai was een sexmachine met vleugels……link - James Brown - Sexmachine - https://youtu.be/8mjQ1i5V7qALorre was de schrik van de buurt. Geen dier was veilig voor het opgefokte libido van de papegaai.(Tekening van Pieter Zandvliet)

De man had Lorre bij herhaling toegesnauwd: “Dat alles scheppen wat los en vast zit….wordt nog eens je dood…..jonge.!”Op een gegeven moment komt de man op een prachtige zomerdag terug van zijn werk gefietst…….rijdt hij zijn straat in en ziet in de lucht boven zijn huis een groepje gieren zweven.

“Dat is vreemd….”, dacht hij bij zichzelf: “Dat heb ik nog nooit gezien…..gieren in de stad….en het lijkt wel of ze boven mijn huis hangen.!De gieren maakten cirkeltjes in de lucht….precies het huis van Lorre.

Net zoals je ziet in cowboyfilms wanneer de gieren een kadaver van een dier ontdekt hebben.“Potverdorie….” dacht de man hardop: “Er zal toch niets met Lorre gebeurd zijn?”

Hij begon hoe langer.…..hoe sneller te fietsen. Geheel buiten adem spoedde hij de woonkamer in om Lorre te zoeken.

Geen Lorre.

In paniek roept hij: “Lorre…...Lorre…..Lorre…..”

Nergens in het huis te vinden.

Plotseling ziet hij zijn vogel op de binnenplaats liggen.

Op zijn rug…….roerloos.!

“Oh my God…..”, stamelde de man: “Hij zal toch niet dood zijn…..?”

Hij ging op zijn knieën zitten en tikte voorzichtig op het bewegingsloze lichaampje van Lorre.

Geen reactie.

Lorre lag stokstijf als een plank op zijn rug.

Uit pure wanhoop begon de man zachtjes op de borst van Lorre hartmassage te geven.

Ineens gaat één oog van open.

Lorre kijkt omhoog naar boven naar de laaghangende gieren…...…….en siste tegen zijn baasje: “Sodemietert op man…..ze waren bijna beneden…....!”

(Grapje)

Toen Lorre bij het laatst feestje op de vensterbank de gasten de weg gewezen had naar de garderobe: “Dames links…….Heren rechts….” was hij opgevallen bij de buren.

Dit echtpaar was op slag verliefd geworden op Lorre. De vrouw had vroeger ook al eens een keer papegaai gehad.De echtgenoot van het koppel had al tijdens de party geïnformeerd waar het baasje van Lorre zijn intelligente vogel gekocht had.Het baasje van Lorre had de buur verteld waar de dierenwinkel was, waar hij Lorre gekocht had…...maar tegelijkertijd hem in zijn oor gefluisterd: “Het zijn leuke dieren…..jongen…..maar bezint voor ge begint.! Mijn papegaai is een goede vriend….maar heeft me wel grijze haren bezorgd…..zelfs lang voordat ik kaal werd.”“Dat maakt me niks uit….!”, had de buurman geantwoord:....”De vrouw wil ook een sprekende vogel.”To be continued……


To be continued…...

Tijdens het vertellen en het filmen van “De Papegaai / Moppentappers” zijn geen papegaaien ook maar enige schade toegedaan.!

(Grapje)

To be continued……...To be continued…...To be continued…..To be continued…...To be continued…….To be continued…….To be continued…….
Cara Delevingne houdt zo te zien ook van papegaaien….To be continued……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje