Capoeira____________________________Capoeira___________________________Ik denk, dat het bij de opvoeding van kinderen hoort om ze enige vorm van sport te laten beoefenen.Ik denk, dat het bevorderlijk is voor de opvoeding om ze…..(als ze daar aan toe zijn… en ze er zelf zin in hebben) danslessen te laten nemen.Bij sporten is het essentieel om aan zwemlessen te denken. Voor de veiligheid van het kind.Daarnaast een vorm van sport voor conditie en zelfverdediging. O.a. voor het aankweken van zelfvertrouwen. Voorbeelden zijn judo of karate….Danslessen dragen toe aan het ritmegevoel van het kind.

Laat er nu een sport bestaan, die tegelijkertijd de conditie, het zelfvertrouwen…..….én het ritmegevoel bevordert:..........Capoeira.Capoeira is een mix van sport en dans en muziek. Het onderricht van capoeira geschiedt door begeleiding door muziekinstrumenten en muziek.
Welke instrumenten worden gebruikt bij Capoeira…..?De meest gebruikte instrumenten zijn:


de Berimbau…...
de Atabaque……
de Pandeiro…….
de Agogo…….
de Reco-reco……

Zo'n 500 jaar geleden werden al slaven uit zwart Afrika naar Portugal en Spanje verscheept…..zeg maar gerust gesleept in plaats van verscheept…… De “boom” in de slavenhandel passeerde pas echt na de ontdekking van Amerika door Columbus.Niemand kon toen bevroeden wat Christoffel Columbus zou teweegbrengen, toen hij vanuit Sevilla vertrok om voor de spaanse koningin nieuw land en nieuwe handelsroutes te gaan ontdekken.Ineens was in de nieuwe wereld behoefte aan arbeidskrachten, omdat de oorspronkelijke bewoners niet zo tuk waren op hard werken. De zwarte slaven misschien ook wel niet zo..….maar onder hondenbewaking en zweepslagen werden ze gedwongen om katoen te plukken………....en om andere zware arbeid op het land te verrichten. In Brazilië werden de slaven te werk gesteld in de goudmijnen…..…….en op de suikerrietplantages.Massaal werden de zwarte inboorlingen geronseld…….…….en aan elkaar geketend in lange rijen naar de wachtende schepen aan de Afrikaanse kusten gebracht.Door de ontberingen op de slavenschepen……..…….tijdens de oversteek over de Atlantische Oceaan……..overleefde ongeveer 25 % van de slaven de lange reis niet.Op verschillende etages in de schepen werden zoveel mogelijk lijfeigenen zonder enig moreel besef als vee op elkaar gepropt………..…….zonder te kijken naar de slachtoffers ten gevolge van scheurbuik en van andere ziektes.De mensen transporten werden uitgevoerd door mensen zonder gevoelens en scrupules…..

Net als bij de transporten tegenwoordig van Frankrijk naar Engeland door criminele bendes…..waarbij 58 dode Chinezen gevonden werden in 2000 in Engeland…..…..en opnieuw in Oostenrijk, waarbij in 2015 een vrachtwagen met 71 lijken van vluchtelingen uit Syrië aangetroffen is…..……(ze hadden geen schijn van kans)…...…...en opnieuw 39 chinese en vietnamese slachtoffers opgeleverd heeft in 2019 in de Engelse plaats Grays.De moderne “slavenhandelaren” gaan onverminderd door…….Alles voor geld.!

Net als eeuwen geleden …...hebben de sukkelaars geen schijn van kans om een menselijke toekomst tegemoet te gaan.In de vroegere tijden waren de slavenschepen zó geconstrueerd, dat in het ruim verschillende demontabele dekken waren aangebracht. Op de heenreis naar Amerika werden 3 dekken volgepropt met slaven….en voor de terugreis werden deze uit elkaar gehaald om een zo groot mogelijke hoeveelheid, meestalgestolen, handel naar de zogenaamde “beschaafde wereld” te verschepen.Rekent erop….dat het toen in die ruimen gestonken moet hebben…...jongen.! Uit eigen ervaring weet ik, dat zeeziekte een gehakte smurrie uit je mond tovert.!En dat daar een ongeremde stuwing achter zit.

Wij spauwden gewoon overboord……..…...en hadden benedendeks plastic zakken tot onze beschikking.De onderworpen Afrikanen hadden geen plastic zakken…...en de mogelijkheid om over de reling te gaan hangen helemaal niet.Als je als grote groep negers op elkaar gestouwd zijn….en je zeezieke buurman begint spontaan te kotsen…..…...dan is de kans groot, dat hij zijn lading braaksel over jouw schouder deponeert.Je hebt dan geeneens ruimte om je hand omhoog te steken om het overgeefsel van je schouder te vegen…..Wordt vervolgd….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje