Wanneer Tevreden?"________________________Wanneer Tevreden.?__________________________

Mijn vader zei me altijd : “Wanneer bendu tevreeje ……..jonge…..?”

Dit is Tilburgs voor: “Wanneer ben je tevreden….jongen…..?"Hij placht ook vaak tegen me te zeggen: “Wanneer hedde genoeg …..jonge….?” En dit is weer Tilburgs voor. “Wanneer heb je genoeg…..jongen…..?”Op een gegeven moment op weg naar een weekendje kamperen in de uitgestrekte Canadese natuur reden we een buitenwijk van een dorpje binnen om de laatste kampeerder op te pikken.

Met het typische geluid van een Canadese radiozender dat de auto vulde keek ik naar de welvaart in architectuur van de grootse huizen van de woonwijk.Na de drukte in de metropolitan was de overgang naar de natuur een verademing…….Als gewone “Tilburgse boerenlul” keek ik mijn ogen uit……..….op de hoek van de buurt stonden op buiten op straat een tiental luxe bolides geparkeerd…...……”Woooow….”,zei ik: “ Wat een auto's….!“, riep ik enthousiast….en was verrast door de schakering van de dure bakken…....en aangezien we zelf als vervoermiddel een flinke muscle-car hadden, maakte de ongewone autoshow behoorlijk indruk op me.……..”Is hier een feestje aan de gang of zo….?”, mompelde ik.…”Nee,” verzekerde onze bestuurder me: “Al deze auto's zijn van de man, die hier woont.!”

Wordt vervolgd……

Snel hadden we onze tenten opgezet.

In afwachting van de andere jongeren uit de groep kampeerders zaten we, onder genot van de nodige alcoholische versnaperingen, te genieten van de rust van de bossen.De rust werd echter ruw verscheurd door het geronk van een serie cilinders van een aantal blinkende corvettes…..Met veel bravour en poeha en onder luid geclaxonneer werd duidelijk gemaakt, dat de laatste lichting voor dat weekend gearriveerd was. De wagens werden her en der aan de kant en in de bosjes geslingerd, zoals wij in onze pubertijd onze fiets achteloos op de grond gooiden.Benieuwd wat uit de indrukwekkende stoet zou stappen……….zat ik te wachten tot de deuren open zouden gaan…Onder de deuren van de auto's staken links en rechts dames-hakken naar buiten….…..Het waren allemaal jonge grieten…..en de enige nog mooier dan de andere….!

De vreugde was echter van korte duur en ik ga het niet mooier maken, dan het was:

We hebben de jonge spetters de rest van het weekend nagenoeg niet meer gezien of gesproken. Na duidelijk te kennen hadden gegeven, dat ze met hun eigen groepje waren en op hun privacy gesteld waren…….verdwenen ze een stuk verder in het bos en het enige wat voor ons overbleef waren de geurtjes van hun barbeque….

….en het gedomp van hun eigen favoriete muziek. Het waren waarschijnlijk de dochters van de “rijke stinkerd” van wie we eerder op de dag de collecties sportwagens hadden mogen bewonderen.!

Maar nu kom ik op het punt dat mijn vader met altijd probeerde uit te leggen: “Wanneer hedde genoeg…...jonge….?”

Deze jonge dames hadden met al hun luxe leventje na een kampeerweekend met de nodige alcohol…...gewoon maandagmorgen dezelfde kater als ik.!Wordt vervolgd….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje