Geslachtziektes / SOA_______________________Geslachtziektes / SOA___________________________Door de eeuwen heen is neuken behoorlijk risicovol geweest. Een aantrekkelijke bezigheid, die soms echter ook levensbedreigende situaties met zich meebracht.Ondanks de zedenpreken van de kerk werd er lustig op los gevreeën.

Als ik door mijn verzameling Vannuccini's blader valt me op, dat de kunstenaar op veel van zijn ex-librissen “de Dood” als thema heeft.Ja...ja...hoofdzakelijk ontblote dames, maar vaak ook een verwijzing naar de dood. Decennia lang heb ik van Enrico Vannuccini niet begrepen, wat hij daarmee bedoelde…...maar ik nu op gevorderde leeftijd gekomen ben, begin ik er meer en meer zijn achterliggende gedachte van te begrijpen.Het clichébeeld van iemand met op de ene schouder de toefluisterende duivel: “Oooh…..dat kun je gerust doen.!!!” en op de andere schouder de engel van het moraal: “Neej…..dat mag je niet doen…..dat weet je toch.!!!” is me het beste bijgebleven bij Pluto uit de Donald Duck cartoons van Disney uit mijn jeugd.Daarom heb ik het standaard beeld van goed en slecht van………Bijgesteld naar…….

......

…...omdat zonder het zelf te beseffen dat “de Dood” continue op mijn schouders meegereisd heeft. De Beschermengel en de Duivel zijn samen op mijn linkerschouder beland……..terwijl de gehele rechterschouder gereserveerd was voor “de Dood”.Wordt vervolgd…..

In de jaren '60 van de vorige eeuw is de sexuele revolutie ingeluid, die tezamen met de intrede van de anticonceptiepil het mogelijk maakte om zonder condoom te vrijen.Want in die tijd was een condoom louter bedoeld om je vriendin niet ongewenst zwanger te maken.Een kanttekening hierbij is, dat je niet moet vergeten, dat de vroegere condooms bij lange na niet de goede kwaliteit hadden, vergeleken bij de huidige condooms.Ik herinner me, dat toendertijd dat regelmatig bij het vrijen alleen het ringetje van het “kapotje” om de schacht van je jongeheer zat…..en dat de rest van het rubber weg gescheurd was.

Paniek.!

Zweten.!Als enige redding werd teruggegrepen naar de morning-after-pil, wetende dat je liefje zich daar een paar dagen behoorlijk onwel van kon voelen.

Een grapje uit die tijd, dat ik vaak in de kroeg vertelde, was: “De sexboetiek op de Korvelseweg heeft condooms in de aanbieding.

Ze hebben een treinwagon met kapotjes gekocht……...en hebben deze zeer scherp geprijsd in de winkel liggen. Er is maar 1 aandeeltje: ze zijn met de riek gelost……!!( Grapje )

En wat denk je van de spreuk: “Als is de druppel nog zo snel…..Durex achterhaalt hem wel.!”De betrouwbaarheid van het behoedmiddel is heden ten dage gelukkig aanzienlijk verbeterd.

Maar toen kwam de aids periode.

Plotsklaps was er wereldwijd een levensgevaarlijke ziekte bijgekomen.

Persoonlijk denk ik, dat de Amerikanen het virus aanvankelijk bij de donkerkleurige Afrikanen ingeënt hebben…..net zoals ze het varkenspestvirus in Cuba ingeënt hebben bij de varkens op het prachtige Caribische eiland.Zie ook het artikel “De 3 Biggetjes” in www.vrouwengek.com


Hier: eigen foto varken achter op de fiets


Het ”condoom-vrij” neuken was voorbij.

Het hebben van meerdere wisselende partners was inherent geworden aan het levensgevaarlijke spelletje russisch roulette…..!Decennia lang heeft men in de laboratoria gezocht naar een medicijn.

Toen de doorbraak.

Het zelfbeschermend condoomgebruik is echter blijven bestaan. Men gaat niet meer direct de pijp uit door deze verschrikkelijke ziekte, maar het leven verliest een grote waarde aan welzijn wanneer men deze kwaal onder de leden heeft en levenslang medicijnen moet slikken.Dus als je het goed bekijkt, heeft het condoom door de aidsepidemie één van zijn hoofdfuncties automatisch terug gekregen, namelijk het behoeden voor sexueel overdraagbare aandoeningen. (SOA's)Niemand luistert naar me….en vooral de jeugd van tegenwoordig niet!.....(Ze denken alles beter te weten !).....maar ik wil hen wijzen….voor de zoveelste keer, op het gebruik van condooms. En als ze daar niet van overtuigd zijn…..ga ik voorbeelden uit de geschiedenisboeken aanhalen:

Daar gaat ie…………

De afschuwelijkste sexziekte was de “druiper” oftewel in medische termen:.... syfilis. Bij de man rotte zijn leuter weg….tot de dood erop volgde.!

Mijn vader vertelde me vaak, dat eens een vriend bij hem gekomen was en deze met een bedrukt gezicht en geheel ontdaan tegen hem zei: “Wim.....ik moet je iets vertellen. Je kent die-en-die wel.? Die heeft me gisteren zijn piemel getoond. Zijn jongeheer was half weggerot.! Hij heeft syfilis.!”

Mijn vader was ook ontdaan alleen al door deze mededeling. De betreffende “syfilis-persoon” is kort daarop overleden.Na het ontdekken van de penicilline in 1928……….…….door de Schotse arts bacterioloog Alexander Fleming……….kon de ziekte betrekkelijk eenvoudig genezen worden…….mits men er op tijd bij was…..!!!

Iemand, die er niet op tijd bij was……..was Al Capone.De laatste jaren van zijn leven had hij zich teruggetrokken in zijn villa in Palm Island, Miami Beach, Florida om als een compleet gebroken man te creperen.

Justitie heeft hem nooit voor zijn criminele activiteiten kunnen straffen, maar hebben hem wegens belastingontduiking langdurig laten boeten.

Het lijkt erop, dat onze Lieve Heer hem op zijn eigen manier heeft gestraft.Hij is maar 48 jaar oud geworden.

Vóór 1928 was de situatie totaal anders. Als men deze ziekte onder de leden had, ging men eraan en was men gedoemd om een pijnlijke dood te sterven. Met vaak als afsluiting één of meerdere hartaanvallen. Eigenlijk net met de beginperiode van de aids epidemie, waarbij men tevens ten dode opgeschreven was. Nu zijn er medicijnen te koop. En toch sterven in Thailand nog dagelijks vele sukkelaars met HIV, omdat ze gewoonweg geen geld voor medicatie hebben.Op de lange lijst van personen, die waarschijnlijk aan syfilis geleden hebben, staat ook Toulouse Lautrec.

Deze franse schilder/affiche-ontwerper werd mismaakt geboren tengevolge van onderlinge huwelijken binnen zijn familie. (Hetgeen inteelt in de hand werkte.)

Bovenop zijn dwergachtige gestalte kreeg hij de pech om door zijn prostitueebezoek een

druiper op te lopen.

In een tijd waarbij deze aandoening geheid tot een pijnlijke aftakeling leidde. Hoeveel pech kan een mens hebben? (Zie “De Bochel / Moppentappers “ in www.vrouwengek.com )Toulouse Lautrec behoorde tot het groepje schilders dat in het Parijse Montmartre…..….. werkte en leefde met o.a. Gauguin, Vincent van Gogh, Theo van Gogh ( de jongere broer van Vincent) en anderen. Een opvallend detail is, dat binnen dit selecte groepje verschillende artiesten overleden zijn op jonge leeftijd ten gevolge van deze geslachts aandoening.

Toulouse werd 36 jaar,Gauguin 54 jaar,Theo van Gogh, 33 jaar (overleden in Utrecht),Vincent van Gogh waarschijnlijk,en een ander bekend schilder, die het parijse uitgaansleven onveilig maakte was de schilder Manet (niet te verwarren met Monet), die op 54 jarige leeftijd overleden is aan de gevolgen van een syfilis.In die periode was het bezoek van de dames in het Parijse nachtleven een riskante bezigheid.……...En ik was er niet bij….maar het lijkt wel of ze daar elkaar aangestoken hebben door hun voorliefde voor de dames……..letterlijk en figuurlijk!.Wordt vervolgd…..Wordt vervolgd…….

- LeninGeen foto waard…….

Wordt vervolgd……

- Lavrenti Beria (de rechterhand van Stalin)

GEEN FOTO WAARD……..- Idi Amin

Eigenlijk ook geen foto waardWordt vervolgd……

- Hendrik de VIIIste van Engeland

Eigenlijk geen foto waard…..

Kasteel van de laatste vrouw van Hendrik de VIIIste…….

De mannelijke machthebbers met syfilis blinken uit in hun vrouwonvriendelijke sexuele uiteenstpattingen en soms lijkt het erop dat God hen gestraft heeft met druipers.

Wordt vervolgd…...

- Willem III der Nederlanden

Ook personen uit de betere kringen, zoals koninklijke families werden niet gespaard en waren net zo goed vatbaar voor de druppels van deze geslachtsziekte…...

Wordt vervolgd……

Ondanks mijn rumoerige leven heb ik zelf gelukkig nooit een druiper of aids gehad.

Gewoon geluk gehad.!Een man komt bij de dokter.

Hij zegt de dokter: “Dokter, er komt een rare vloeistof uit mijn plasser.”

De dokter onderzoekt de man en met een bedenkelijk gezicht zegt hij de man:

“U heeft waarschijnlijk een geslachtsziekte…..!”

De man kijkt de dokter verwonderd aan en zegt: “Hoe is dat nu mogelijk….Ik heb nog nooit van mijn leven geslacht….!”

(Grapje)Op een gegeven moment stond ik in een toilet van de discotheek te pissen en komt er een jongeman naast me staan en begint met zijn handen te zwaaien en rare piepgeluidjes uit te kramen: “Hi….hi….hi…..”. Ik dacht, dat hij een of ander spraakgebrek had en hoognodig moest piesen.

“Verdorie…..”, dacht ik bij mezelf……”Dat heb ik weer.!”

Ik klopte zelf mijn jongeheer af en de jongen stond nog steeds spastische bewegingen te maken en te piepen: “Hi….hi…..hi…..” Met grote tegenzin ging ik hem maar helpen en ging achter hem staan. Ik opende zijn gulp en liet hem plassen. De knul kon opgelucht adem halen en zijn lading lozen. Tijdens het plassen keek ik naar zijn piemel ….

…...en zag tot mijn afgrijzen dat deze vol met etterende bulten zat.

“Godverdomme……” riep ik uit…..”Je Sjaak zit vol met etterende bulten, man….! Daar moet je mee naar de dokter gaan.!”

Ja-knikkend zei de knul: “Dat heb ik ook gedaan…….”

“En wat heeft de dokter gezegd….?, antwoordde ik nieuwsgierig….?

“Dat ik er vooral niet met mijn handen aan moest komen……!!!”

(Grapje)

Maar nu uitgegrapt:

Bij aankomst in Phuket werd ik in de discotheek op mijn schouder getikt door een Thaise vriendin.“Sawadee-ka”, glunderde ze met een hartverwarmende glimlach en omhelsde ons.

Ze was blij ons opnieuw te zien, maar de stemming sloeg enigszins om, omdat ze iets dringends moest mededelen. “Jullie kennen Lik toch nog wel…..?, zei ze met een droevige gezicht. “Ja….Lik kenden we nog wel. Erg goed zelfs. (Lik betekent in het Thais: “Kleintje….”) En klein stuk was ze….een klein vrouwtje met guitige ogen en altijd de bekende Thaise glimlach en het goede humeur. “Wel….”, vervolgde onze vriendin: “We hebben haar gisteren gecremeerd en in de boeddhistische tempel voorgoed afscheid van haar genomen.En hebben haar as over de zee uitgestrooid…..”Ze is maar 26 jaar oud geworden.

Boem….dat bericht sloeg in als een bom.

In die tijd werd het woord Aids niet uitgesproken, zoals het woord kanker angstvallig verbloemd wordt met de grote K.

Grote K…..kanker…..Aids….hoe je het ook noemt….deze afschuwelijke ziektes zijn te slopend en te mensonterend om niet eerbied vol met het volledige woord uitgesproken te worden.

Maar Lik zou niet de laatste bekende zijn, die ten offer ging vallen aan de aidsepidemie. Teveel jongedames in de bloei van hun leven werden uit de samenleving gerukt. En het ergste was, dat je helemaal niets voor de vriendelijke bevolking kon doen. De volgende dag hebben we de tempel bezocht waar familie en vrienden van Lik de treurige ceremonie gehouden hebben met daaropvolgend het uitstrooien van haar asresten op zee.Al bij al maakte deze ramp, dat ik Thailand met totaal andere ogen ben gaan zien. De lol was er van af….

Thailand is toen als favoriet vakantieland van mijn lijstje met reisbestemmingen geschrapt….en het ergste stond de Thai nog te wachten.

Tot aan de dag van vandaag heeft de gebeurtenis met Lik een zodanige indruk op me gemaakt, dat als het boek Vrouwengek per ongeluk in de toekomst een succes durft te gaan worden….het leeuwendeel van de opbrengst naar medicijnen voor aidspatiënten gaat.

Weet je, dat in onze beschaafde wereld in Thailand nog steeds dagelijks duizenden mensen ten gevolge van aids overlijden, omdat ze gewoonweg geen geld voor het medicijn hebben?Het ergste zou nog komen…….

Een paar jaar later na het droevige heengaan van Lik werd Azië op de 2de Kerstdag van 2004 getroffen door een andere ramp: de tsunami.Hoeveel leed kan een mens in zijn leven te verwerken krijgen.?

Nu komt het punt voor overpeinzing:......!

Bij de tsunami waren er meer dan 230.000 mensenlevens te betreuren.

Bij de aidsepidemie wereldwijd ondertussen al meer dan 35,4 miljoen aids gerelateerde doden en het gaat gewoon nog door, ondanks dat al een medicijn ontdekt is. Daarbij gaat het eigenlijk niet om een echt medicijn….maar om een Hiv-remmer.!

Gewoon een kwestie van geld. Hoe bestaat het.?

Eerst de aidsepidemie….daarna de tsunami….en de Thaise mens blijven gewoon lachen.!Wij, Nederlanders kunnen daar een voorbeeld aan nemen…..!Mijn Muze en ik zaten een keer in de metro in Parijs….

…..en ik zei na een tijdje de reizigers geobserveerd te hebben: “Zie je die grafzerk-gezichten!....er is er werkelijk niet ééntje die vrolijk kijkt!...”Wat zijn de Thai dan toch vriendelijke mensen.!Zelfs de oma's lachen…..Wordt vervolgd……..

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje