Een oor aannaaien_____________________________Een oor aannaaien____________________________

Mijn vader zei me altijd: “Lot oe eige gin oor oannaaje,..... jonge” (Dat is Tilburgs voor: “Laat je geen oor aannaaien,.......jongen”)Het aloude spreekwoord “iemand een oor aannaaien” heeft een nieuwe dimensie gekregen. Daar de traditionele omschrijving door onze taal.nl “Iemand een oor aannaaien betekent, 'iemand iets wijsmaken', 'iemand voor de gek houden' en ook 'iemand bedonderen', 'iemand oplichten.!'......

Apollo werd hier zo kwaad om, dat hij koning Midas' oren veranderde in ezelsoren. (vandaar ook de benaming midasoren voor ezelsoren').........

.........nogal summier en eenzijdig is,.... in onze huidige snel aan het veranderende wereld,......brengt een wetenschappelijk experiment uit Boston een veel meer positieve kijk op dit thema.

De negatieve klank van het spreekwoord wordt eensklaps omgetoverd door een bijna jubelende stemming.Door geavanceerde weefseltransplantatie is, volgens onderzoeker Linda Griffith-Cima een doorbraak gestart op het gebied van orgaantransplantaties. In het Massachusetts institute of technology is een techniek ontwikkeld, waarbij een synthetisch raamwerk voor allerlei organen gebouwd kan worden. Zo kan bijvoorbeeld een oor op muis groeien….….of een lever aangemaakt kan worden in een rat………...waarna zich een orgaan ontwikkelt, dat zes weken functioneert. Deze vorm van kweken en transplanteren van menselijke organen staat bekend onder de naam “tissue engineering” en kan ook dienen voor borstweefsel, bloedvaten, hartkleppen en huidcellen.….enzovoort….enzovoort…..En daar ligt de taak voor de toekomstige stichting Vrouwengek……..en wijs ik met nadruk opnieuw op het artikel “The Vrouwengek.Tattoo voor Donor Organs”..IN ENGLISH.. in mijn Blogger www.vrouwengek.comWordt vervolgd…….

Wat beweegt iemand ertoe om een medemens opzettelijk met accuzuur of zwavelzuur te overgieten? En zodoende het slachtoffer voor de rest van zijn of haar leven afschuwelijk te verminken? En op te zadelen met een levenslange helse pijn?.

De sociale uitsluiting is zelfs erger dan de pijn, zeggen veel slachtoffers. Sommigen bestempelen de aanval met zuren als erger dan de dood.

Ja kijk…..als een groot aantal jongeren verbrandt, zoals in de bar in Volendam met nieuwjaarsnacht, is heel Nederland geschokt en leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden.Maar dit was te wijten aan een dom ongeluk…..

De volgende foto's zijn willekeurig genomen en hoeven niet persé van slachtoffers uit Volendam te zijn….!Wordt vervolgd……

In Zoetermeer is een jonge vrouw door een zwavelzuur aanval zodanig verminkt, dat de rechtbank de dader 16 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging oplegde.

Berichten, als deze, gooien me terstond in een persoonlijke depressie. Het boek Vrouwengek is bedoeld om ook een vrolijke noot te bevatten, maar voorvallen, als deze, moeten helaas ook noodgedwongen vermeld worden. Na enig beraad en omdat ik, als laatste van sensatie houd, heb ik besloten om toch een foto van het slachtoffer te tonen. Ik weet niet of ik er goed aan doe, want ik heb nog nooit over zo'n emotioneel heftig beladen voorval geschreven…….maar hoop op deze manier de 2 jonge kinderen van het slachtoffer te laten zien, dat we hun 29 jarige moeder niet vergeten zijn.Zodra ik van de nabestaanden van het slachtoffer een seintje krijg om niets meer te publiceren, dan zal ik dit gedeelte van het artikel onmiddellijk deleten.

Inderdaad…..”de nabestaanden”....want het slachtoffer van deze weerzinwekkende daad heeft later zelfmoord gepleegd. Haar leven was door deze gebeurtenis ondraaglijk geworden.

Haar grootste wens was het om haar jonge zoontje nog eens persoonlijk naar school te kunnen brengen………………………………………...….

Wordt vervolgd….

Violencia de género in Spanje…..

Wordt vervolgd……

Het is zaak om vaart te zetten in het oprichten van de stichting Vrouwengek…...Er is teveel werk te doen om te gaan zitten dutten…..

Wordt vervolgd…….

Aangezien het boek Vrouwengek bij lange na nog niet af is…..een bedoeld is, als een “open boek”.....roep ik opnieuw….please…. eenieder op, die geïnteresseerd is om mee te schrijven….!!!Ook iedereen, die mee kan meehelpen om de toekomstige stichting Vrouwengek op te zetten, is van harte welkom……!!!

Wordt vervolgd…...

Reacties

 1. De toekomstige Vrouwengek Foundation heeft vorig jaar al de plannen gepubliceerd voor de bouw van een laboratorium voor het onderzoek naar virussen.
  In eerste instantie voor een adequaat vaccin tegen aids.. en daar is natuurlijk het coronavirus bij gekomen.
  Daarbovenop gaat de toekomstige stichting op grote schaal nieuwe huid kweken voor slachtoffers met brandwonden.
  1 laboratorium n Tilburg Noord.
  en 1 laboratorium op het platteland van Andalucia.
  15 kilometer ten noorden van Malaga.
  Op 4 minuten vliegen met de helikopter van vliegveld Pablo Picasso Malaga.
  Het betonnen skelet voor de ruwbouw ligt al te wachten!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje