En mijn Huis....dat staat in Brand__________________En mijn Huis….dat staat in Brand_____________________

Een vrouw stottert enorm.

Niet gewoon stotteren, maar enorm stotteren.Zij heeft van alles geprobeerd om haar handicap te verhelpen, maar niets hielp.

Totdat de doktoren op internet gelezen hadden, dat er een revolutionaire therapie uitgevonden was. De vrouw was de eerste stotteraar, die als proefkonijn de nieuwe behandeling mocht ondergaan.Ze was dolblij, dat eindelijk eens iemand aandacht voor haar probleem had.

De therapie bestond eruit, dat door ademhalingsoefeningen het spraakgebrek onderdrukt kon worden. De oefeningen, gecombineerd met als uiterste redmiddel het zingen van de woorden

en de zinnen.

De dokter zei tegen de vrouw: “Vóórdat je begint te spreken…….neem je diep adem……..je ontspant je…….en als dat nog niet voldoende is,........zing je de woorden en zinnen. Succes verzekerd….!”

Na een maandje therapie, geloof het of niet, sloeg de nieuwe methode aan en de vrouw was zo blij als een klein kind.Als ze iemand aansprak of aan de telefoon sprak, nam ze een teug adem…...ontspande zich en niemand had meer in de gaten, dat de vrouw van tevoren zo stotterde.
Zelfs aan de telefoon niet. Als ze iemand opbelde, herinnerde ze zich de woorden van de dokter; “Goed ademhalen…….ontspannen…….en als dat nog niet werkt: de woorden en zinnen zingen. En klaar was Kees.!

De vrouw voelde zich als nieuwgeboren.

Jarenlang ging dit goed…..totdat op een dag haar huis in brand stond.

In haar keuken was de vlam in de pan geslagen.Het vuur breidde zich razendsnel uit en had in een mum van tijd de huiskamer en de rest van het huis bereikt. Ze kon ternauwernood uit de brandende woning vluchten en belde totaal in paniek de brandweer.Door de stress kon ze plotsklaps niet meer uit haar woorden komen en begon hysterisch te stotteren. De brandweerman aan de andere kant van de lijn verstond er niks van en zei tegen de vrouw in nood: “Rustig aan, mevrouw……….goed ademhalen……..en ontspannen en probeer het desnoods te zingen.”

De vrouw nam diep adem;…….ontspande zich…..en begon te zingen; “En mijn huis,....dat staat in brand……..en mijn huis staat in brand.!”

Aan de andere kant van de lijn begint de brandweerman uit volle borst te zingen;

“Tri-la-la-la……..tri-la-la-la….”

(Grapje)Wordt vervolgd……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje