De Gouden Oorbel__________________De Gouden Oorbel_____________________De piraten van vroeger hadden allemaal een gouden oorbel.Niet uit ijdelheid of omdat ze homo waren, maar uit andere praktische overwegingen.

Als hun schip in een zware storm naar de haaien ging en ze aanspoelden op een ver gelegen strand, dan zou de goudwaarde van de oorring garant staan voor een deugdelijke christelijke begrafenis!De strandjutters hadden geen enkele scrupules, maar van een oorbel bleven ze af…...godvruchtig, als ze waren. Alles werd gezien als “oorlogsbuit”, maar geen enkele sterveling durfde de oorring van een ongelukkige zeevaarder te pikken.In vorige eeuwen flikten de bewoners van de kust het om bij een hevige storm om de lichten van de vuurtoren te doven en met het barre weer ergens anders op het strand met andere lichten te gaan staan zwaaien.!

De zeelieden dachten de lichten van een veilige haven te zien en stevenden rechtstreeks hun dood tegemoet.Hoe wreed kan een mens zijn…..?

Als de volgende morgen de storm was gaan liggen en het strand vol lag met kreupelhout, kisten….. en lijken….verschenen de strandjutters met hun paarden en karren. Ze pikten alles.

Maar geen enkele jutter haalde het in zijn hoofd om de oorbellen te pikken. En als ze dat wel zouden doen, dan bleef voor hen niets anders over dan om eeuwig in de hel te branden.Ik heb altijd in de goedheid van de mens geloofd, maar ben in de periodes, toen ik ergens aan de kust woonde, personen tegengekomen, die werkelijk in staat zouden zijn om een schip express te laten kelderen.Wordt vervolgd……..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje