Lukske / Mr.Lucky / Moppentappers______________Lukske / Mr.Lucky / Moppentappers_____________

Een man gaat aan de bar zitten en bestelt een biertje.De barkeeper schuimt het getapte biertje met de spaan af en zegt vriendelijk: “Dat is dan 2 euro.”“Oh….”, zegt de man: “Kun je het misschien opschrijven op een kaart, want ik wil vanavond meerdere biertjes drinken.”

“Natuurlijk…”antwoordt de barkeeper: “Welke naam mag ik op het kaartje zetten?”.

“Lukske….!”, zegt de man.

“Lukske…?” vraagt de barkeeper verbaasd: “Is dat je echte naam,......of je bijnaam?”

“Dat is mijn bijnaam…”antwoordt de cafébezoeker: “Omdat ik alle geluk van de wereld heb.”

“Oh…”, informeert de nieuwsgierige barkeeper.

“Ja…”, zegt de man: “Afgelopen maand was ik met een touringcar op vakantie in mijn geliefde Spanje. De bus rijdt over een weg boven een ravijn, …...raakt van de weg en stort in diepte.”Alle passagiers waren dood…….behalve ik. Ik was de enige overlevende.!”

“Nou zeg….”, zegt de barkeeper: “Wat een verhaal…….Dan mag je jezelf gerust “Lukske” noemen…...Dan heb je werkelijk alle geluk van de wereld.!”

Lukske nipt een beetje bedrukt kijkend van zijn biertje. En de barkeeper gaat verder met zijn werk. Lukske bestelt die avond nog een paar goudgele rakkers, rekent af op het eind af en gaat met “zijn zakken vol” naar huis.

Een paar weken later komt Lukske weer in dezelfde bar.

“Hallo ….Lukske”, roept de barkeeper, die de man gelijk herkende.

“Hoi……”, reageert Lukske: “Maar het is niet Lukske,.......maar Lukske-Lukske!........2x Lukske!”

“Hoezo...Lukske-Lukske?”, vraagt de barkeeper……….

“Nou….”, zegt Lukske; “Vorige week was ik met het vliegtuig op vakantie naar Spanje geweest……..en wat denk je…..op de terugvlucht stort het vliegtuig neer…..!Iedereen dood…...behalve ik…..Hoeveel geluk kan iemand hebben?”

“Wat een verhaal…”, zegt de barkeeper onder de indruk van het relaas: “Dan mag je jezelf inderdaad gerust Lukske-Lukske noemen….2x Lukske!”

Lukske vertelt op zijn gemak de verdere details en zegt: “Je kunt dit biertje op mijn kaart met Lukske-Lukske zetten...en pak er zelf ook één.!”

Na een gezellige avond strompelt Lukske tevreden en voldaan naar huis: “Tot volgende week”, roept hij tegen de andere stamgasten.

“Houdoe…….Lukske-Lukske”, roepen de andere gasten, die zijn verhalen aangehoord hadden; “Tot volgende week, Lukske-Lukske…..!”

Licht aangeschoten strompelt Lukske-Lukske naar huis.

Een week later komt hij opnieuw in het café. Hij loopt enigszins voorovergebogen en steunt op een wandelstok.“Hallo, Lukske-Lukske !”, roept de waard: “Wat is er gebeurd…….? Je ziet er zo gehavend uit!...Heb je geen geluk gehad?”

“Jawel……..”, reageert Lukske-Lukske: “Ik heb 3-dubbel gehad me voortaan Lukske-Lukske-Lukske noemen!.....3x Lukske.”

“Hoe kan dat nou….?”antwoordt de barkeeper: “Je loopt zo krom. Hoe kun je dat geluk hebben noemen?”

“Ja……”,zegt Lukske; “Ik heb weliswaar een schot hagel in mijn kont gehad….maar heb toch geluk gehad.”

“Maar je hebt een schot hagel in je kont gehad…..Hoe kun je jezelf dan Lukske-Lukske-Lukske,.... 3x Lukske noemen?, pruttelde de kasteleijn tegen.

“Mijns inziens heb je dan niet veel geluk gehad.”

Lukske begon kreunend en aan zijn kont voelend uit te leggen: “Gisteravond lag ik met de buurvrouw in bed. Plotsklaps komt haar jaloerse echtgenoot de slaapkamer binnen met een dubbelloops-jachtgeweer en schiet in mijn kont……..Mijn kont zat vol hagel.!”

“Nou…..”,antwoordt de barkeeper: “Mijns inziens heb je geen geluk gehad, als je kont vol met hagel zit.!”

“Jawel….Jawel!”, vervolgt Lukske; “Als haar man 5 minuten eerder de slaapkamer binnen gekomen was…..dan had ik het schot hagel in mijn achterhoofd gehad.!”

(Lukske-Lukske-Lukske wrijft denkbeeldig over zijn achterhoofd!)

link - John Lee Hooker - I Want To Hug You- Mr. Lucky - https://youtu.be/7rLNpH_6ih0


Wordt vervolgd……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje