De Woestijnslang / Moppentappers_______________De Woestijnslang / Moppentappers_______________Mijn oude maat en ik waren tijdens in één van onze vele ontdekkingstochten op weg in de woestijn.Op onze kamelen sukkelde we door het hete zand.

link - Anneke Grönloh - https://youtu.be/OVZcqX7-AhkIn de verte zagen we een oase.“Gelukkig…”, dacht ik: “Eindelijk vers water en behoorlijk eten.

Ik riep naar mijn maat; “Ik weet dat daar de oase op ons ligt te wachten ......maar ik moet dringend piesen. Ik kan niet meer zo lang ophouden.” Ik dwong mijn kameel op zijn knieën en riep: “Ho…..ho…..”en sprong van mijn “schip van de woestijn”.“Pas maar op voor woestijnslangen”, riep mijn maat nog.Woestijnslangen zijn uiterst gevaarlijk voor woestijnreizigers en zijn extreem giftig.“ja, ja……”riep ik: “Het zal wel niet zo'n vaart lopen.” Maar ik had mijn woorden nog niet koud, of er kwam bliksemsnel een grote woestijnslang aan gezigzagd.Ik stond te piesen en de slang beet precies in mijn eikel.Wat een gevoelige plek om gebeten te worden. “Auw…...Auw”, kermde ik van de pijn en kronkelde in het hete woestijnzand. Mijn maat raakte ook in paniek, toen bij het zien van het pijnlijke schouwspel; “Wat moet ik doen…..wat moet ik doen?”, riep hij in totale verwarring.

“Ga snel naar de oase…” kon ik nog bedenken door alle consternatie: “En roep een dokter….!”

Zo snel als hij kon, rende mijn maat op zijn kameel naar de oase.In de oase aangekomen riep hij de Berberbewoners waar een dokter woonde.Geheel in paniek begon hij de dokter uit te leggen, dat ik door een woestijnslang gebeten was. De berber-dokter, die bekend was met slangenbeten, zei; “Bij een beet van een woestijnslang moet je het gif op de wond van de beet uitzuigen…..of het slachtoffer gaat binnen een half uur dood….!”
Pijlsnel kwam mijn maat op zijn kameel teruggereden en sprong van zijn kameel.

“En……? Wat heeft de dokter gezegd…..?”, vroeg ik hem nog krioelend van de pijn.

Met een bedenkelijk gezicht en met zijn beide armen gespreid naar me toelopend, zei hij:

“Je gaat binnen een half uur dood !!!!”(grapje)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje