Allien Bouiten / Spraakverwarring__________________Allien Bouïten / Spraakverwarring_____________________Mijn oude maar en ik gingen s'-nachts na het stappen vaak een broodje-shoarma nuttigen in een shoarma-tent van egyptische eigenaren.En als je dronken bent, smaakt bijna alles goed.Het was een ijzig koude nacht. Het was wel -10 graden en het dikke pak sneeuw buiten maakt het er ook niet veel gezelliger op.Huppelend om het een beetje warm te krijgen, dribbelde ik voor de vitrine van de zaak.

“Geef mij maar een kipfilet”, zei ik tegen de buitenlandse medewerker.De man keek me aan en zei: “Allien bouiten…….!”

Ik keek mijn maat onbegrijpend aan, draaide terug naar de jonge gast en zei: “Hoezo allien bouiten…?”

“Allien bouiten….!”, reageerde de egyptenaar.

Ik keek mijn maat aan en zei: “ Wat een gek zeg……..de kraaien vallen buiten van de kou van het dak!....En hij zegt:......alleen “buiten”!”.


Enigszins ontstemd richtte ik me weer naar de jonge gast en met enige stemverheffing: “Hoezo buiten, gek……….het vriest buiten 10 graden, lullo….!”

Een beetje geschrokken begon hij weer: “Allien buoiten…….allien bouiten……!”

Ik keek mijn maat aan en zag, dat hij stond te lachen.

“Wat is er zo lollig aan……?”, zei ik mijn lachende maat: “Je denkt toch niet, dat ik buiten in de vrieskou ga staan.!”

“Dat hoeft helemaal ook niet “, bulderde mijn maat van het lachen: “Deze goede jongen bedoelt, dat hij “ alleen bouten” heeft:......alleen kippen-Bouten!”

(grapje)

Wordt vervolgd………..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje