Vallende Sterren_____________________Vallende Sterren_____________________

Pas rond mijn 50ste heb ik voor de eerste keer een vallende ster gezien.

In mijn jeugd nooit….,want al die jaren lag je s'-nachts in je bed te slapen.

In Tilburg liet ik onze hond Floris regelmatig in het donker uit. Maar dan liep ik onder het schijnsel van de straatverlichting en keek je niet of nauwelijks naar de sterrenhemel.Mijn eerste vallende ster, die ik zag, flitste door de donkere hemel in de buurt van Malaga.

Een vallende ster is een meteoor, die toevallig in de aardatmosfeer terecht komt. Ze zijn meestal niet groter dan een kiezelsteen en hebben eigenlijk niets met sterren te maken.Op internet had ik ontdekt, dat op een bepaalde datum 1x per jaar vele vallende sterren te observeren zij.

De datum: rond de 11 augustus. Op het terras van Castillomartin hadden mijn Muze en ik stretchers klaar gezet om s'-avonds laat vallende sterren te waar te nemen.Toen we ons de ligbedden hadden geïnstalleerd, zagen we aanvankelijk geen vallende kometen, maar hoorden het irritante gezoem van de muggen, die ons lastig vielen.

Er moet gezegd worden, dat geduld hebben, nooit onze sterkste kant is geweest.

Toen ineens: “Daar……...daar ging er één”...... En nog een.”

Pats, ……….en een mug minder.

Snel haalde ik lakens om eronder te gaan liggen, teneinde de muggen geen kans te geven om ons lek te steken. Mijn Muze toonde weinig geduld en zei: “Ja, ….daaag!.... Ik geloof het zo ook wel” en ging naar binnen naar de TV.!

Naderhand ontdekten we dat er spiralen te koop zijn om de muggen weg te houden.Wéér een flits….dat was een grote ! ….en wéér een ! En wéér een !.

Ik riep mijn Muze: “Kom toch eens kijken hoe mooi.! Uit de huiskamer riep zij: “Ik vind de TV mooier !.

En wéér een lichtflits.!

In een paar uur tijd heb ik het genoegen gehad om zo'n 60 à 70 vallende sterren waar te nemen.

Ze zeggen, dat als je een vallende ster ziet, je een wens mag doen.

Als ik een wens zou mogen doen: …………

Ze zeggen ook, dat je je wens niet uit mag spreken….want dan komt ie niet uit.!

Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje