Evolueren____________________Evolueren______________________

Toen ik bij de politie werkte, kwam ik voor het eerst het woord evolueren tegen.

Aanvankelijk dacht ik, dat mijn collega's en superieuren evolueren bedoelden, als in de ovulatie van het eitje in de eierstok van een vrouw.Later besefte ik, dat ze bedoelden, dat evolueren betekende, dat ze de ontwikkelingen en feiten van de afgelopen maand onder de loupe wilden nemen en bespreken.Wel een chique woord voor simpele boerenlullen.!

(Zie het hoofdstuk “Doe maar Gewoon” in Vrouwengek)Ik ben ook maar een gewone boerenlul uit Tilburg, maar weet in ieder geval, waar ik vandaan kom. Politieagenten onder elkaar zeiden, wanneer ze het over een bepaalde oudere collega hadden: “Den dieje…...die is zo stom, dat hij op school hond met dt spelde.!”Dat geeft niks…….we zijn allemaal niet van de slimsten, maar het feit is wel, dat soortgelijke personen de recherche-afdeling leidden.Het is niet verwonderlijk, dat nagenoeg geen enkel zwaar delict door hen opgelost werd.

Ja,....misschien een verkrachting, waarbij de dader betrapt werd, toen hij nog bovenop het slachtoffer lag…...of een moord, waarbij het pistool boven op het lijk lag. Maar verders niks.Het woord rechercheur komt van het werkwoord rechercheren en betekent uitzoeken. De betekenis van het woord “werkwoord” is: “werken met”. Dat werken zijn ze vergeten.!

Mijn stad werd geteisterd door talloze liquidaties.

De twee jonge broertjes Taminiau kwamen terug van rijlessen en werden op de pad naar hun huis zonder enige scrupules geëlimineerd, omdat ze getuigen waren van een ripdeal in het crimineel-milieu.

Hun leven werd bruut geëindigd door 2 criminelen uit s-Hertogenbosch. De ene dader werd korte tijd daarna zelf doodgeschoten in een bar, tijdens een geschil over een vrouw…...de andere heeft zich opgehangen, omdat hij schuldgevoelens had over zijn lage daden.

Zover is het verhaal voorbij, zou je denken.

Helemaal niet.!

Wie was dan de opdrachtgever van deze reeks liquidaties.?

Het is de taak van de politie om de bevolking te beschermen en de taak van de recherche is het om misdrijven op te lossen en de dader c.q. daders op te sporen. En ervoor te zorgen, dat ze achter de tralies komen.Nou,....daar heb ik in Tilburg niet veel van gezien.Het enige, wat me wel bijgebleven is, was de arrogante kop van één van de belangrijkste leiders van de recherche-afdeling. Op weg naar de kantine liep hij door de gang en het leek, alsof hij van verwaandheid naar achteren helde. Persoonlijk lijkt het me frustrerend, dat je op het afscheidsfeest bij je pensionering terugkijkt op je loopbaan en je moet jezelf bekennen, dat je in al die jaren eigenlijk geen flikker gepresteerd hebt.

Ikzelf heb ook niet veel gepresteerd in mijn leven, maar probeer niet naast mijn schoenen te lopen. (Zie het hoofdstuk “Schoenen” in het boek Vrouwengek)

De eindbalans is:

Bij de eerste moord in Tilburg van Marieke Kessels in de kerk op de Noordhoekring heeft de Tilburgse recherche het startsein voor een glansloze carrière gegeven door deze misdaad niet op te lossen en zijn ze een eeuw lang vrolijk doorgegaan met dutten.Ongeveer een eeuw geleden beschikten ze niet over, bijvoorbeeld, DNA-onderzoeken en andere rechercheer-mogelijkheden.
Bij de moord op Truus Egberts beschikten ze niet over, bijvoorbeeld, DNA-onderzoeken en andere rechercheer-mogelijkheden.Bij de moord op de jongens van Taminiau beschikten ze wél over, bijvoorbeeld, DNA-onderzoeken en andere rechercheer-mogelijkheden.

Wel………...waar blijven ze.!


Jaren na dato is er niks opgelost.

Daarom verwijs ik wederom ten strengste naar het hoofdstuk “Cold Case Team “ in het boek

Vrouwengek.Wordt vervolgd……….

Een slecht functionerende recherche-afdeling is een regelrechte belediging voor de bevolking.

Hetzelfde dat een slecht functionerende minister-president een aanfluiting is voor de bevolking……..hè Mark Rutte!. Hierbij refereer ik naar zijn uitspraak na het neerhalen van vlucht MH17, dat de onderste steen boven moest komen.


Wanneer stoppen leidinggevende personen met hun slap-gelul en doen ze eindelijk eens hun werk.? Ik weet ook niet precies, hoe het moet……...maar wél hoe het niét moet.!

Bij mijn 10 jaar bij de politie heb ik ervaren, dat vele collega's niet bezig waren met hun werk, maar met hun carrière. Daardoor ontstond er een groepje politieambtenaren, die politieagentje bij de politie speelde. Ze verziekten het apparaat en presteerden nagenoeg niks op hun werk.Wordt vervolgd……

In het boek Vrouwengek schrijf ik in het hoofdstuk “Laura Luelmo”, dat daar rechters en politici direct verantwoordelijk zijn voor haar dood.

Niet indirect……...maar direct.

Tot mijn ontsteltenis lees ik nu, dat bij een van de daders op de moord op de jongens van Taminiau in het verleden in 1987 een vroegtijdige vrijlating uit zijn detentie verleend is. Deze dader, de kleinste uit s'-Hertogenbosch, noem ik niet bij naam, omdat criminelen, als deze, niet verdienen om bij hun naam genoemd te worden.

Hij had zijn vader van dichtbij met een jachtgeweer in de buik geschoten, waardoor deze kort daarop in het ziekenhuis overleden is. De wroeging-loze delinquent werd veroordeeld tot 2 jaar en tbr. De zichzelf respecterende criminelen zijn banger voor tbr. dan voor gevangenisstraf. Veel heeft hij daar niet van gemerkt. Al in 1988 was de kleine al weer vrij……!

En daarmee hebben rechters en politici het klimaat geschapen, dat deze schurk de kans gaf om daarna nog 8 mensen te vermoorden…………….8 mensen.!

En hierdoor zijn de rechters en politici direct verantwoordelijk voor de dood van o.a. de broers Taminiau. Niet indirect…….maar direct!

Wanneer leren ze het nou eens een keer?.

Onverbeterlijke delinquenten horen maar op één plek te zijn……..namelijk in de bak.

Hoe kunnen de mensen van het recht nog rustig slapen?. Ik zou er nachtmerries van krijgen. Zij schijnbaar niet…Over dit onderwerp zou ik het liefste niet schrijven. Het maakt me triest en gooit me steeds terug in depressieve periodes. Maar als hier niet over geschreven wordt, blijven we nog een nieuwe eeuw met deze mistoestanden zitten.

Als vrouwengek het ik het liever over ovulatie in plaats van evolueren. Ik ben meer geïnteresseerd in het vrouwelijk lichaam, dan in de bullschit bij de politie. Echter dit onderwerp heeft prioriteit. Om de vlaag van verkrachtingen en moorden een halt toe te roepen. Als dit hoofdstuk gepubliceerd is, heb ik hopelijk nog genoeg tijd om terug te gaan naar mijn favoriete onderwerp; …….de vrouw.

Wordt vervolgd…...

In mijn periode bij de politie heb ik veel gezien………..maar gelukkig ook veel geleerd.

Enkele dingen, die ik mijn pupillen inpeperde, waren onder andere:

1ste; Als je een verdachte de handboeien aandoet: fouilleer hem voordat je hem in de politieauto zet.2de; Als je een verdachte hebt, die zich verzet tegen zijn arrestatie: pak hem vast en laat hem niet meer los, totdat hij op het hoofdbureau is.

Als variant op de 2de regel kan ik opperen: “Als je een verdachte hebt, houd hem vast en laat hem niet los, totdat hij op het hoofdbureau is.”.........en zou willen, dat justitie mijn 2de regel consequent toe zou passen. En dat ze een dader, die veroordeeld is, tot aan het eind van zijn straf laten zitten, waar hij thuishoort: namelijk in de gevangenis.Wordt vervolgd…….

Wat is uitlokking?

Uitlokken is een vorm van deelneming. De uitlokker is degene, die een ander ertoe aanzet een strafbaar feit te plegen. Wanneer het strafbare feit daadwerkelijk wordt gepleegd naar aanleiding van gedragingen/uitingen van de uitlokker is er sprake van uitlokking.

De rechters en politici zijn direct schuldig aan de dood van talloze slachtoffers van verkrachtingen en moorden van tbr-patiënten, oftewel tbs-patiënten.

Niet indirect……..maar direct.Om deze wantoestanden een halt toe te roepen, zoek ik personen, die helpen willen om het mogelijk te maken de rechters en politici, die eerdere vrijlatingen mogelijk gemaakt hebben, officieel aan te klagen. En officieel aangifte te doen tegen deze twijfelende personenZe lijken op weekdieren.

En speciaal voor deze rechters en politici verwijs ik naar het artikel “Het Weekdier” in het boek Vrouwengek.

Wordt vervolgd……..

De ouders van Polle en Frank Taminiau hebben levenslang gekregen,………...terwijl ze niets misdaan hadden………..Levenslang leven met het verdriet, wetende dat hun zonen nooit meer terug komen.

Wordt vervolgd…….

Reacties

 1. Waarschijnlijk door mijn Blogger te lezen hebben hebben de ouders van Laura Luelmo de Spaanse staat aangeklaagd... ...
  Dat is daarvoor nooit in de Spaanse rechtsgeschiedenis
  gebeurd.........
  Schijnbaar beginnen ze het in Spanje te leren ...
  Nu nog in Nederland en de rest van de wereld....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje