De Eenhoorn__________________De Eenhoorn_________________In de vallei leefde eens een eenhoorn……..

Een echte eenhoorn, ware het niet , dat hij de typische gedraaide punthoorn op zijn hoofd miste.!Zijn naam was X………., een naam, die doet denken aan het woord “Sahara”. De hengst was snel als de wind uit de Sahara en parmantig als een pauw….Al met al een paard met klasse…..Regelmatig stond ik met verwondering te kijken, als hij gewassen werd. Het paard liet het wrijven met de ruwe spons over zijn flanken welgevallen en bedankte tussendoor de verzorger met een instemmend gehinnik.Met een soort gebogen plastic spaan maakte zijn verzorger de wasbeurt af, door tot de laatste druppel, van het edele dier droog te duwen.De verzorger verwende de witte hengst met veel liefde. De twee vrienden waren op elkaar ingespeeld. Deze stalknecht hield van paarden, alhoewel hij zelf niet kon paardrijden, maar dat deerde hem niet……...hij genoot van zijn werk.

Als hij een dag niet veel te doen had met de verzorging van de paarden, haalde hij Sahara om zijn staartharen en de maan-haren te vlechten.

Hij was vaak langer dan een uur bezig met vlechten, maar het resultaat mocht dan ook gezien worden.

Het friemel-werk met zijn lange manen in de nek van Sahara was een staaltje van vakmanschap.

Het paard was klaar voor de parade in de Feria van Malaga……

Menige spaanse schone stond te popelen om een ereronde op het paard mee te maken.


Deze spaanse eenhoorn zou rechtstreeks uit een sprookje kunnen komen.Maar het leven is geen sprookje.

Integendeel…….

Onze Sahara wilde door niemand geaaid worden. Als het bovenste deel van de deur van zijn stal open stond en ik zijn hoofd op armlengte kon aanraken, probeerde ik zijn hoofd te strelen.Ik liet hem met zijn grote neusgaten aan mijn hand ruiken om aan mijn geur te laten wennen.Door continue op hem in te praten, gelukte het me na een tijdje om zijn neus te aaien, alhoewel dat door de eigenaresse niet aangeraden werd,..........want Sahara zou bijten. Want Sahara zou bijten…... Ja, dat wist ik ook wel…...niemand mocht zijn neus aanraken. Als iemand dat toch probeerde, dan beet de vurige hengst de persoon in de hand. Niet hard,.....maar toch. Na een periode mocht ik echter zijn neus wel aaien. Een halve minuut…..want dan beet hij zachtjes in mijn hand. Weer een halve minuut aaien, gevolgd door zacht bijten. Weer een halve minuut, enz …..enz…. Uiteindelijk was ik de enige, die hem op zijn neus mocht aaien.

Als een paard een mens hard wil bijten en schade toe wil brengen, dan zijn de kaken van het dier zo krachtig, dat het ook werkelijk letsel toe kan brengen. Sahara wilde echter niet echt bijten……….hij wilde louter, dat de mensen van zijn neus afbleven.

Helaas ben ik erachter gekomen, waarom hij niet wilde, dat iemand aan zijn neus kwam. Echter te laat.!

Toen ik terugkwam van een weekje familiebezoek in Nederland, merkte ik dat Sahara niet in zijn stal stond. Ik opende alle boven-luiken om hem te zoeken. Echter van Sahara geen spoor te bespeuren. Ik liep naar de eigenaresse om te informeren, waar Sahara gebleven was.

“We hebben hem laten afmaken, omdat hij gevaarlijk voor mensen geworden was.”

Dit bericht sloeg als een bom bij me in.

Een paar dagen later, toen ik dit slechte nieuws verwerkt had, sprak ik de eigenaresse aan met: “Maar je had hem toch niet af hoeven laten maken. Je had hem toch bij mij op de finca kunnen laten leven.!”

Bij de politie heb ik een politiehonden-geleider gekend, die de sterkste politiehonden voor zijn rekening nam, als de hond bij de collega-begeleiders niet meer handelbaar was geworden, omdat hij te krachtig was.De baasjes waren bang geworden van hun eigen hond. Maar nu komt het kwalijke: …...tot tweemaal toe (voor zover ik weet) heeft hij een reus van een hond afgeknald, omdat deze “zogenaamd” naar zijn kinderen hadden gebeten. Lulkoek….!

Ik heb verschillende malen gemerkt, dat als deze “dierenvrienden” een hond of paard niet te baas kunnen, het dier nog liever laten afmaken of kapot schieten, in plaats van toe te geven, dat het dier veel meer karakter had, dan zijn eigenaar of eigenaresse. En in plaats van het afmaken een iemand anders de kans zou geven om het dier verder te laten leven.

Ik heb de manege een hele poos niet meer bezocht. De paarden schenen doch een soort aantrekkingskracht op me uit te oefenen. Beetje bij beetje ben ik de overgebleven paarden toch gaan bewonderen.

Op één van deze bezoekjes zag ik een berijder van een paard afstappen en met een touw het hoofdstel aan een haak in de muur vastbinden.Hij wilde het zadel van de rug van het paard nemen. Het vurige paard stond niet genoeg stil naar zijn zin en de man gaf het dier een krachtige vuistslag recht bovenop zijn neus.

“Godverdomme…!”, dacht ik, “Nu weet ik , waarom Sahara niet wilde, dat een persoon aan zijn neus kwam. Als iemand mij een klap op mijn smoel zou geven, dan zou ik ook van me afbijten.

Veel Spanjaarden zijn wreed voor dieren.

Na het overlijden van Sahara ben ik getuige geweest van een bevruchting van fokpaarden.

Maar wat zag ik? Toen het mannetje niet vlug naar de zin van de eigenaar de merrie besteeg, haalde hij een stok met daaraan een lus.Met een behendige en flitsende beweging draaide hij de lus rond de bovenlip van het paard en draaide net zolang met de stok, totdat de lip veranderde in een frutje paardenvlees.

Met twee man sterk trokken ze de hevig hinnikende hengst met alle kracht over de merrie. Deze soort mannen zal de film 50 Shades of Grey ook wel bevallen.De hengst hinnikte niet van de geiligheid, maar van de pure pijn.

Als de spaanse macho's in bed hetzelfde uithalen met hun vrouwen, dan betreur ik de spaanse ladies.!Je zult je afvragen, waarom ik bij het zien van deze wantoestanden niet geprotesteerd heb…..

In een dorpje op het platteland had iemand gefilmd, hoe een buurman zijn hond met een stok mishandelde. Hij was met de video naar de plaatselijke dierenarts gegaan om te laten zien. Tezamen hadden ze besloten om de video op het internet publiek te maken.

Toen de video openbaar werd, heeft de buurman de filmer bedreigd en met een grote groep andere buurtbewoners, de filmer én de dierenarts het dorp uitgejaagd..!

En de filmer én de dierenarts zijn nooit meer terug kunnen keren naar het dorp.

Spanjaarden willen niet, dat je je met hun zaken bemoeit.!

Ik houd meer van dieren,dan van mensen.Voor de paardenliefhebbers heb ik hier de link met de video Libertad van Al Bano & Romina Power - Liberta - https://youtu.be/mG05YzmmiCU

Dit is de mooiste video met paarden, die ik ooit gezien heb.!Een andere oostenrijkse reclame-video laat een witte hengst zien, die een beetje op Sahara lijkt. De echte Sahara was echter een stuk mooier en was bijna niet te overtreffen.

De video maakt publiciteit voor het helpen van het laten uitkomen van wensen van kankerpatientjes. Make @ Wisch Österreich heb ik op TV gezien.

Ik heb echter op internet de reclame-video niet kunnen vinden. De lezers zullen deze video tegoed moeten houden. Als compensatie een foto van een mooi spaans paard uit Jerez.Niet alleen de mooiste spaanse paarden komen uit Jerez, maar ook de lekkerste Sherry van Spanje.De flessen Sherry met de spaanse rode “Sombrero” ken ik nog uit mijn vroege jeugd…..Het paard is een edel dier. Alle dieren hebben een kop…...een paard heeft een hoofd…...net als een mens. Wordt vervolgd…..

Ik heb in mijn jeugd nooit het verband gezien tussen het boegbeeld van het schip in het Kuifje-boek; “Het Geheim van de Eenhoorn” en de eenhoorn in sprookjes.Het leven is geen sprookje.

De werkelijkheid is wreed. Toch blijf ik me krampachtig vastklampen aan mijn sprookjes en mijn Kuifjes. Uit zelfbehoud.En niemand kan mijn piratendroom afpakken.Wordt vervolgd……..

Wist je trouwens, dat de Eenhoorn ook een sterrenbeeld is.?Wordt vervolgd…..

Waar komt de ziekelijke behoefte van de mens vandaan om dieren in gevangenschap te zetten.?Wordt vervolgd…..

Ter nagedachtenis van Sahara de volgende video……

link - Love runs out - OneRepublic. https://youtu.be/0OWj0CiM8WU

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje