De Eekhoorn____________________De Eekhoorn_________________De eekhoorn is de hele zomer in de weer om een wintervoorraad eikels te verzamelen, teneinde de koude winters te overleven. Overal in het sprookjesbos van de Efteling heeft hij in de grond voorraadjes eikels begraven, omdat wanneer het gesneeuwd heeft het onmogelijk is om zijn eten bij elkaar te sprokkelen.Fanatiek beweegt hij door het loof van het bos. Van zonsopgang tot zonsondergang……Veel mensen sprokkelen in plaats van eikels iets anders bij elkaar, …...namelijk geld.!Niet van zonsopgang tot zonsondergang, maar 24 uur per dag. Niet om de voedselvoorraad op pijl te houden, maar door een andere drijfveer:..........Hebzucht……!

Als zijn eikels-voorraad voor één seizoen toereikend is, gaat hij verder met verzamelen.De mens blijft doorgaan om een voedselvoorraad voor zijn gehele leven op te bouwen.

Tot zover is dat prima……….zou je denken. Dat is ook prima. Niemand wil honger lijden. Maar nu komt het punt, waar het om draait:.......Door zijn schraapzucht is het sprokkelen van eikels ongemerkt uitgedraaid tot pure hebzucht. Het is nooit genoeg.!

De meeste mensen zijn nooit tevreden. Ze vergeten echter, dat hun laatst hemd geen zakken heeft!
Door hun gierigheid, en hebzucht, en inhaligheid kunnen ze niet meer stoppen om binnen te halen. Zelfs niet, wanneer het vergaarde geld ruim toereikend is voor de rest van hun hele aardse bestaan. Ze willen meer……..en meer…….

link - Nico Cartiso - Christmas on the Moon (Official Music Video)

https://youtu.be/Y62THa1YEFg

Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje