A Good Year



________________A Good Year_____________



De afgelopen 10 jaar heb ik hem wel 50 keer gezien, denk ik.

Met Russel Crowe en Marion Cotillard in de hoofdrol verhaalt de oorspronkelijke roman over een aandelenhandelaar op de Londense beurs (Russel Crowe), die van zijn oom een landgoed in de Provence in Frankrijk erft.




De op geld beluste Max, gespeeld door Russell Crowe ziet aanvankelijk dollartekens.




Doch doordat het landgoed met villa niet louter onroerend goed vertegenwoordigt, maar ook een ziel heeft, krijgt het verhaal een totaal andere onverwachte wending. Sommige huizen hebben in het geheel geen ziel en wisselen zonder enige emotie naar de volgende bezitter. Soms zit er een huis bij, dat een uitzondering op de regel is.



Als je met wat huisarbeid en veel geluk een wijngaard aan te leggen, kun je na jarenlang zwoegen letterlijk en figuurlijk de vruchten van je inspanningen plukken.







Mij is het jammer genoeg de afgelopen jaren niet gelukt. Door de droogte van de klimaatverandering ( De Sahara is aan het oprukken van Marokko naar Andalucia) en waarschijnlijk de verkeerde terroire, kon ik bakken met water aan blijven slijpen en zag dan nog de kleine stekken onder mijn handen verdrogen.



Ik heb altijd gezegd: “Je moet niet proberen om ijsberen in de Sahara te fokken.!”, maar met mijn eigenwijze kop bleef ik jaar in jaar uit opnieuw proberen druiven te kweken.












Dus het project-”wijngaard” is treurig genoeg van de baan en koop ik mijn flesje rood vruchtensap in de supermarkt.



Wordt vervolgd…….

De spreuk van oom Henry;

“It's inevitable to lose now and again. The trick is not to make a habit of it.”

In zijn geheel:

“You'll come to see, that a man learns nothing from winning. The act of losing however, can elicit great wisdom. Not least of which is how much more enjoyable it is to win. It's inevitable to lose now and again. The trick is not to make a habit of it. (Albert Finney, A Good Year 2006)










Wordt vervolgd……..

De Londense aandelenhandelaar, Russel Crowe, heeft veel succes bij de vrouwtjes, maar valt al een blok voor de ongekunstelde charmes van Fanny Chenal (Marion Cotillard).



Door haar eenvoud en zelfstandige houding in haar leven……

Wordt vervolgd………

Een mooi gezegde van Marion Cotillard na een nachtje met Max doorgebracht te hebben;

“It's not that the Provence not suits you…….It's your life that not suits the Provence.!”




Wordt vervolgd……..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje