The Nutty Professor + Vervolg______________The Nutty Professor + Vervolg_________________Toen ik het hoofdstuk Dr. Jekyll and Mr. Hide aan het schrijven was, heb ik mijn hersenen gepijnigd hoe ik de dokter in “The Nutty Professor” het beste kon omschrijven.

De rol van de professor werd gespeeld door Jerry Lewis.De amerikaanse film dateert van 1963.Ik had een afspraak bij de dermatoloog van het internationaal ziekenhuis in Benalmadena om een wrat op mijn wijsvinger te laten verwijderen.

Als het boek Vrouwengek per ongeluk een succes wordt en ik moet voor de presentatie-sessie handtekeningen zetten, dan ziet een wrat er niet uit.

Ik klopte netjes op de deur van de spreekkamer en ging naar binnen.

En wat zag ik….? Daar zat Jerry Lewis.!.......... Sprekend.!Wat een sympathieke man.!

Toen hij een week later de wrat aan het wegbranden was, kon ik het niet nalaten om hem aan te spreken over zijn gelijkenis met Jerry Lewis en vroeg hem; “Hebben ze je wel eens gezegd, dat je een beetje op Jerry Lewis lijkt.?”

Oei…...Daar had ik een gevoelige snaar geraakt. Dat was niet mijn bedoeling geweest.Als iemand in zijn jeugd gepest is, dan kan dat gevoelige littekens achterlaten. Kinderen kunnen met hun bullying wreed zijn. De sympathieke chirurg wilde het onderwerp duidelijk niet aanraken en zei kortaf: “We zijn klaar………” en liep weg om op de computer de brief voor de nabehandeling uit te printen. “Ik breng je zometeen de brief voor de revisie-afspraak naar de omkleedruimte…...Klaar.!”......

Het laatste wat ik wil is om mensen te beledigen. In de omkleedruimte moest ik aan de goede man wat uitleggen…..en dat het niet mijn bedoeling is om anderen te kwetsen.

Zo snel, als ik kon, begon ik te vertellen, dat de dubbelrol van de film “The Nutty Professor” oorspronkelijk bedoeld was voor Dean Martin. En dat Dean Martin een knappe man was.Jerry Lewis speelde immer de klunzerige, slungelige jongeman, maar werd in deze movie omgetoverd tot een ware womanizer.Met wat schmink, wat brylcream en een jofel kostuum, onderging de verlegen professor een metamorfose, die alle jongedames uit die tijd deed watertanden…..

Door mijn eigen minderwaardigheidsgevoel weet ik, hoe het voelt om buitengesloten te worden. Op iedere crèche en school ontstaat groepsvorming.De sterkere en knappere jongens nemen de leiding in de roedel. Een leeuw laat zijn tanden zien, maar bij zeiden mijn strenge ogen voldoende om tegenstanders te tonen, dat ze uit de buurt moesten blijven.Gelukkig heb ik immer van me af kunnen bijten en ben nooit systematisch gepest, als sommige andere pechvogels. Het is jammer, dat de ouders van de geplaagde kinderen vaak niet meekrijgen, wat met hun koters gebeurt. Als voorbeeld verwijs ik naar de video in het hoofdstuk “Happier” in Vrouwengek. De puber in de video wordt gekweld door de vernederende blikken van medescholieren.Als troost trekt ze zich terug met haar hond. Honden begrijpen hun baasje beter, dan menige ouders.!Doch de ouders moeten meer naar de gezichten van hun kinderen kijken tijdens het avondeten.
Voor pesten heeft men een nieuw woord: ……...bullying. Maar de pijn doet even zeer, als bij het oudere woord pesten.

Nu zit ik te wachten op de afspraak voor de nabehandeling bij de “Nutty” dermatoloog in Benalmadena.

Ik kijk er tegenop en hoop, dat hij niet dichtklapt is en zich niet vijandig opstelt.Het zou ideaal zijn, als we over het onderwerp jeugd-trauma's, als volwassenen zouden kunnen discussiëren.

Het fijnste zou zijn, als de professor voor eens en altijd af zou kunnen afrekenen met zijn verleden . En kan inzien, dat de geciviliseerde professor bij de dames meer een gevoelige snaar raakt, dan de zelfingenomen womanizer.

In eerste instantie vallen de meeste jonge vrouwen voor de playboy, maar na een poosje zien ze het inhoudloze gedrag van de knapperd in en gaan met het verlegen type naar huis.Persoonlijk heb ik het genoegen mogen proeven om definitief mijn jeugdtrauma's vaarwel te kunnen zeggen.

Op een prettige manier………...Wordt vervolgd….


Wordt vervolgd….Wordt vervolgd….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje