De Vrouwengek-Tattoo

_

_________________De Vrouwengek-Tattoo__________________Het ontstaan van de Vrouwengek-Tattoo;

Omdat ik helaas geen Muse meer achter me heb staan, moet ik alles zelf regelen en mijn ontelbare ideeën alleen realiseren.

Daarom ben ik nu met de bus onderweg naar Malaga.Met de autobus, omdat dat een stuk gerelaxed is, dan met de eigen auto. In Malaga heb je hetzelfde parkeerprobleem, als in iedere grote metropool……...om simpel van te worden.

Voor het parkeergeld voor een parkeergarage kan ik hier in het dorp een 3-gangenmenu, met een bord salade en een halve liter wijn, nemen. Met olijven…..met brood…...tel uit je winst.!

Op het eind van mijn pad stap ik op de bus van Rios en sukkel ik op mijn gemak in 45 minuten naar Malaga. Kosten 1,65 euro.!Vanaf de hoge zitplaats bewonder ik de prachtige omgeving vanuit een totaal ander perspectief.! Het doel van mijn reisje was het vinden van een tattooshop. waar men de Vrouwengek-Tattoo zou kunnen zetten. Niet voor mezelf…….want ik vind het zonde om een mooie huid vol te kladderen, maar voor de eerst vrouw, die zo hoognodig de Vrouwengek-Tattoo op haar rug wil.

Strategisch gezien lag Malága vroeger uitstekend om een aanval door de Moren af te slaan.

Een veilig toevluchtsoord, tenminste als het water van de rivier in het midden van de stad niet opnieuw buiten zijn oevers is getreden. Eeuwenlang heeft het centrum van Malaga te kampen gehad met overstromingen.


Grote overstromingen door de regen, die binnen enkele uren valt en vanuit de bergen de stad bereikt. Bij sommige overstromingen waren vele doden te betreuren.

Vlakbij de rivierbedding, die het centrum van de stad doorsnijdt en die de meeste tijd van het jaar droog is, liggen enkele tattooshops.Als je een gave huid hebt….. ben daar trots op en laat er niet op kladderen. Als je toch zo nodig met een tattoo wilt pronken, probeer dan een afwasbare voor een tijdje. Als je die beu bent, was je die er gewoon weer van af.

Vroeger ben ik een keer gaan stappen in Antwerpen. We stonden, als 5 jonge gasten, in een tattooshop te nieuwsgierigen. De grootste braniemaker van het spul had laten weten, dat hij een tattoo van Tweetie wilde laten zetten.Met veel bravour was hij de shop binnen gestapt. Maar hij had er niet bij verklapt, dat hij al het weekend daarvoor bij deze tatoeëerder geweest was om te informeren voor een Tweetie.De tattoo-artiest had Tweetie niet in zijn boeken en kon deze dus ook niet zetten. Zonder iets tegen ons hierover te vertellen, stond onze vriend, half-aangeschoten, de tattoos in de schop te bestuderen. Quasi opgewonden riep hij in de winkel: “Ik wil een Tweetie…...ik wil een Tweetie…(Wetende dat de tatoeëerder die niet kon tatoeëren, omdat hij gewoonweg geen voorbeeld had).

De tatoeëerder keek de braniemaker aan en reageerde op zijn antwerps met: “Awel, zunne…….kik heb ginne Tweetie.!” (“Wel, jongen……..ik heb geen Tweetie.!)

“Ohhhh……”vervolgde de braniemaker zogenaamd teleurgesteld; “Dan niet…….!”

Doch twee van de vrienden waren zó geïnspireerd geworden, dat ze spontaan een tattoo bestelden.Eén van de gasten liet de naam van zijn vriendin op zijn bovenarm zetten.

Ik zei nog tegen hem: “Daar krijg je spijt van……..een tattoo is voor heel je leven.!”

De tatoeëerder prikte de eerst inkt in zijn huid en zei op zijn belgisch: “”Awel, zunne…..As ut af is meej den madam, kunde ur altijj nog blomme van moake…..!”

(Vertaling: “Als het uit is met je meisje, kun je er altijd nog bloemen van laten maken.)

Na een lange nacht en na slechts enkele uurtjes slaap, zag de knul die middag zijn meisje in de disco. Nog voordat hij trots zijn tattoo kon laten zien, zei zijn vriendin: “Het is uit……!”

“Ja……”, dacht ik; “Dat kan gebeuren, ……...maar je kunt er altijd nog “blomme” van laten maken……..ha……...ha…….!”Net zo snel de tattoos opnieuw in de mode kwamen, verschenen ook de behandelingen om ze te laten verwijderen.Een laser richt een lichtbundel op je tatoeage. Er blijven echter immer littekens achter.!

Bezint voor je begint.

Tattoos zijn lange tijd uit het modebeeld verdwenen om nu nog beter terug te komen. En om voor lange tijd te blijven.!Het is geen rage meer, maar de huidversieringen zijn voor velen een levensfilosofie geworden.

Ieder leven bestaat uit fases. Uit woelige fases, meestal gevolgd door meer rustige fases. Het zou jammer zijn om tattoos op je hoofd en in je nek te laten zetten, waar je als je in een rustiger vaarwater beland bent, spijt van krijgt.Hiermee doel ik een beetje op de video van Sido…..Tausend Tattoos.link: Sido - Tausend Tattoos - (prod.by Djorkaeff & Beatzarre) - https://youtu.be/O-aUMnnbIX0

De lezer begint langzamerhand in de gaten te krijgen, hoe ik er tegenover sta….. Ik vind tattoos mooi bij iemand anders. Als je kunstzinnig bezig wit zijn, …...waarom ga je dan niet bodypainten? (Zie het hoofdstuk “Kunst Op Zich” in Vrouwengek)Voor de “Die Hards” heb ik een tatoeëerder in Malaga gevonden om de Vrouwengek-Tattoo op de rug van een schone dame te zetten.Uit de collectie van de artiest, Wilson genaamd, heb ik een paar voorbeelden gefilterd om te showen. Ik was onder de indruk van zijn vakmanschap. Als een schilder een portret van koningin Beatrix schildert, dat moet het gezicht ook op koningin Beatrix lijken.En moet het er niet uitzien, alsof ze met haar hoofd tussen de deur klem gezeten heeft.!

Daarmee bedoel ik, dat als je een dier schildert, je een beetje spelings-ruimte hebt. Bij de koningin niet. De koningin moet sprekend op de koningin lijken, of het prul kan ineens in de vuilnisbak.Deze Wilson heeft een portret van Will Smith,…...The Fresh Prince of Bel-Air, getatoeëerd en dat is gewoon Will Smith.!

Zo moet dat.!

Bij de dieren-tattoos heb ik verschillende stukjes vakmanschap ontdekt, die weergeven, dat de artiest weet, waar hij mee bezig is.

(Voorbeelden tattoos van Wilson…………)

Op de duitse TV wordt momenteel de video-hit van Sido grijs gedraaid. Om in te haken op de tattoo-rage zingt hij; Link- https://youtu.be/Q-IBwCDHbj8

De videoclip lijkt wel op een promotiecampagne voor de tattoo. Ik denk, dat dit een kwalijke ontwikkeling is, die de jeugd aanmoedigt hun reine huid vol te kladderen met inkt.

Er wordt een man getoond, die een oog in zijn nekrimpels heeft laten tatoeëren. Door met deze rimpels te bewegen, kan hij het laten lijken, dat het oog open en dicht gaat.

Erg grappig. Maar zoals de eerste lol ervan af is, dan loop je als volwassen man toch echt wel een beetje voor lul.!Als een kind een tekening maakt en bevalt niet meer, kan hij deze opfrommelen en in de prullenbak flikkeren……...maar bij een tattoo gaat dat niet;........die zit in je poriën.!

Het is moeilijk om deze te laten verwijderen. En duur.!

En als de tatoeëerder zit te dutten, zit je opgescheept met een levenslange beschadiging:Of wat denk je van deze, wanneer de tatoeëerder niet kan spellen.?Hierbij refereer ik naar de volgende tekst van Sido in Tausend Tattoos……..

“Never forget where you came from”. Deze hoort in je hart vastgeankerd te zitten…..onzichtbaar, maar heftig aanwezig. En niet op je arm…!

En de tekst: “ Hab' von überall ein souvenir” is ook leuk gevonden, maar daar heb je foto-albums voor.Het woord “souvenir” betekent letterlijk; herinnering…….Je herinneringen horen in je hart…….niet op je huid.

Hoe kunnen we de jongeren van vandaag de dag ervan overtuigen alleen tattoos te kopen, die in hun latere leven bedekt worden door kledingstukken.?

Op een chique feest ziet een halterjurkje, met een tattoo op de rug van de dame, er momenteel revolutionair uit.Echter, wanneer het modelletje van het halterjurkje in de modewereld overgewaaid is…...blijft een lelijke inktvlek op de naakte rug over.! En de mode verandert sneller, dan je het merkt.

Wordt vervolgd……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje