Ontdekken_______________________Ontdekken_____________________Het ontdekken zit in de mens.

De eerste vrouw op de wereld, …..Eva…..kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en moest zo hoognodig aan de appel van de levensboom in het paradijs happen.Die enkele hap zou haar en Adam duur komen te staan. Na de verdrijving uit het paradijs heeft de mens noodgedwongen gezocht naar een vervanging van het ideale leven. Jammer genoeg is hij nog steeds aan het zoeken.!De Hof van Eden moet in Afrika gelegen hebben. Vanaf dat punt is de oermens de aarde gaan ontdekken.Het ideale leven bestaat niet meer en een heel leven blijven zoeken is het resultaat.

De grootste ontdekker in de wereldgeschiedenis is ontegenzeggelijk Christoffel Columbus. Of zoals ze hier in Spanje gewoon zeggen: Colón……Maar vlak Amerigo Vespucci ook niet weg. Amerika is trouwens naar hem genoemd en niet naar Columbus!Omdat Spanje claimt door “hun” Columbus de ontdekking van Amerika bewerkstelligd te hebben, zijn eeuwenlang plundering-schatten naar het moederland verscheept.


Maar de waarheid leert ons, dat steeds meer en meer stemmen opkomen, die beweren, dat Columbus helemaal geen Spanjaard was.! Hij zou afkomstig zijn van Genua.Hij was Italiaan……..net zoals Amerigo Vespucci……..

Wordt vervolgd……

Op mijn reizen kwam ik nooit of zelden Spanjaarden tegen. In Thailand stikte het bijvoorbeeld van de Italianen, Nederlanders en Engelsen. Ik ben er nooit Spanjaarden tegen gekomen.

Een Spanjaard reist niet.!Een Spanjaard gaat het liefste in zijn eigen land op vakantie.

Dus dat Columbus het tot zover als Amerika geschopt heeft, mag een klein wonder op zich genoemd worden.

Wordt vervolgd……..

Misschien is het raadzaam om te stoppen met ontdekken en zich te concentreren op de fijne dingen, die men reeds om zich heen heeft. En als je zo nodig de ontdekker uit wilt hangen: probeer je eens meer te verdiepen in het vrouwelijk lichaam. Dat wonder is op zich al een ontdekkingsreis waard.De mens verstoort de “peace” op de wereld, zoals Eva dat deed in het paradijs.

In vele mooie tropische paradijzen wordt het evenwicht verstoord door corrupte regeringen, een enkele dictator of oorlog.Mijns inziens gaat het in het leven niet om macht of bezittingen……of reizen…...

Maar om rust…….innerlijke rust.

Wordt vervolgd……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje