Happier_____________________Happier____________________________________

In de vorige eeuw hadden veel vastgeroeste huwelijken de stelling: “We blijven bij elkaar voor de kinderen”.

Scheiden was niet “done”!

Bij de huwelijksvoltrekking werd benadrukt: “Tot de dood ons scheidt. !”Gelukkig is de laatste 50 jaar veel veranderd. Waar in de jaren '60-'70 meestal gescheiden werd door alternatieven en hippies, zagen we bij de “zogenaamde” huwelijken, dat het fenomeen scheiden zijn intrede begon te maken, wat resulteerde in de huidige boom van scheidingen .

Momenteel eindigt het gemiddelde huwelijk met een scheiding. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eindigt 40 procent in een scheiding.Toen ik de eerste keer ging scheiden, sprak iedereen over: “Schande….!”

Maar de geschiedenis heeft geleerd, dat van degenen, die dat het hardste riepen, de huwelijken daarna gestrand zijn of kinderen hebben, die persoonlijk een scheiding meegemaakt hebben.Het instituut huwelijk werkt in onze samenleving niet meer zo goed, omdat de meeste mensen niet meer gelukkig te maken zijn. Ze zijn ontevreden met wat ze hebben en willen immer méér.! Op de TV kijken ze naar glamour-series met luxe limousines, grote landhuizen, verre reizen, feesten en vinden hun dagelijks bestaan een saaie bedoening vergeleken met de “nep”-series.Tot mijn spijt moest ik toen zeggen: “Wij blijven niet bij elkaar voor de kinderen,..........maar wij gaan scheiden voor de kinderen…..!” Achteraf gezien, zijn mijn kinderen beter af geweest zonder mij in hun dagelijkse leven. Het kan een beetje vreemd overkomen, als deze woorden uit mijn mond komen, maar ik heb in relaties altijd met de partners het beste voor gehad en vooral met de kinderen. Ik hoop, dat ze inzien, dat ze “Happier” kunnen zijn zonder mijn aanwezigheid in hun buurt. Mijn streven was immer het gelukkig maken van de ander. Mijn levensstijl is ontsproten uit het feit dat een harmonieus gezinsleven niet voor mij weggelegd was.

Een hoop egocentrisch gedoe en depressieve periodes, gecombineerd met mijn overactieve hormonen zorgden ervoor, dat ik de persoon geworden ben, die ik nu ben.

De waarheid is, dat ik het model “Huisje, Boompje, Beestje” altijd bevoorkeurd heb.Helaas is dat voor mij nooit weggelegd geweest.

In “Happier” van Marshmello, Bastille - Happier (Lyrics):

“I want to see you smile….,

but know that means I'll have to leave”

(Vertaling: “Ik wil je zien lachen,.........maar weet dat dit betekent, dat ik zal moeten vertrekken.”)

Link - https://youtu.be/m7Bc3pLyij0

Ik wil alleen maar zeggen: “I want you to be happier.”Het weggaan uit een huwelijk is, in mijn ogen, inherent aan het niet terughalen van een partner na een twist of een breuk. Het weggaan is jammerlijk genoeg nodig om de ander de kans en ruimte te geven om “Happier” te worden……….Ook al doet dat pijn………Wordt vervolgd……..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje