De Papegaai_________________De Papegaai____________

Bij de ingang van de vroegere Tilburgse dierentuin werd je verwelkomd met twee, grote, bontgekleurde papegaaien.De twee ara's zaten met een kettinkje vast op een ijzeren standaard en werden door de kinderen, die vol spanning het dierenpark zouden gaan bezoeken.Terwijl één van de ouders entreebewijzen aan de kassa aan het kopen was, stond de kroost zich te vergapen naar de energieke vogels.Eén van de prachtexemplaren liet af en toe “Lorre…….Lorre…..” horen,hetgeen gelijk geïmiteerd werd door de kinderen, die het geweldig vonden, dat zo'n schitterend dier kon praten.“Lorre…..Lorre…...Lorre……” ging het constant. Achteraf gezien, bedenk ik me, dat de beide vogels dat “Lorre” wel duizend maal per dag moesten aanhoren.

“Lorre…..Lorre…..Lorre…..”.....Om simpel van te worden…….De ketting aan de poten van de papegaaien verhinderde natuurlijk, dat de gevederde vrienden zouden wegvliegen. Het kon niet zonder ketting. Heel mijn leven heb ik gevonden, dat vogels vrij in de natuur moeten kunnen vliegen.

Daarom was ik blij verrast, dat ik onlangs in een show in het Bioparc in Fuengirola een heuse ara boven de hoofden van het publiek zag scheren. Uiteraard zonder ketting……


Op een halfronde arena, omringd door bomen en planten, was een stukje natuur nagebootst en op stenen banken werden de bezoekers getrakteerd op een show met verschillende dieren.Zelfs “Bambie” passeerde de revue:Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje