De Dinosaurus + Vervolg____________________Vervolg De Dinosaurus__________________

Meer dan 65 miljoen jaren geleden leefden de dinosaurussen op aarde. Nog vóór Adam en Eva!
Ik stel mezelf altijd de vraag: “Wat was er het eerst?.........De kip of het ei?

En nu vraag ik me af: …. Wat was er het eerst?.......De dinosaurus of het ei?”De oudste fossielen van de mens, die gevonden zijn in Zuid-Afrika zijn 120.000 jaar oud.

Dus miljoenen jaren geleden struinden de dino al op de aarde rond. En de mens pas een klein fragment van de geschiedenis van deze planeet. Er bestaan verschillende theorieën omtrent het uitsterven van de dinosaurussen. De meest waarschijnlijke is, dat een meteoriet op de aarde ingeslagen is.
Op moment van de inslag ontstond een ontploffing, die vergelijkbaar is met honderden atoombommen.


De meteoriet sloeg een enorme kater in de aardkorst. (Ergens in de buurt van Mexico)

In de directe omgeving werd alle leven weggevaagd en de aarde werd in duisternis gehuld.

In de duisternis was geen leven mogelijk en duurde wekenlang. De giftige gassen verpestte de helft van de aarde. Toen de dampen begonnen te verdampen, was de schade pas meetbaar. De meeste dinosaurussen waren van het ene moment op het andere moment verbrand en de overgebleven exemplaren zijn een pijnlijke dood gestorven omdat ze niet meer konden ademhalen. Daarmee hebben ze, als eerste, de lijst van uitgestorven dieren gestart. Het zou een lange lijst gaan worden.

De start was gemaakt door een natuurramp.

Daarna voortgezet door een andere natuurramp: …...de mens.

De meest bekende dinosaurussen in onze verbeelding zijn de dinosaurussen, die op het land leefden.

Maar ook de zee zat vol met dinosaurussen.

Met plankton-eters……..Maar ook met vleeseters…….In Malaga is momenteel een Dino Expo aan de gang en ik was verrast bij de kaartjesverkoop aan de kassa een lange rij wachtenden te zien. Ouders met kinderen. Kinderen, die opgewonden in afwachting waren op wat hen toe zou komen, ongeduldig stonden te trappelen. Als afgestompte oudere had ik en niet veel van verwacht, maar ik moet achteraf bekennen, dat de expositie werkelijk indruk op me gemaakt heeft. Omdat we, als mens, de dinosaurus in levende lijve nooit meer zullen tegenkomen, was deze Expo een super alternatief.

De meeste kinderen in de expo waren geïnteresseerd in de fossielen en zagen het verband tussen het verslindende gedrag van de vleeseters en de restanten van de botten na een bloederige maaltijd in de prehistorie. De enorme witte skeletten van de reusachtige monsters uit de vroege geschiedenis van deze planeet trokken veel bekijks.
In een zij-tent kregen de kleinere kinderen de kans om met een kwastje in een nagebootste opgravingssite zelf de archeoloog uit te hangen. En op deze manier een toekomstige Indiana Jones te worden……
Wordt vervolgd……..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje