Politie / Justistie / Gevangeniswezen_______________Politie / Justitie / Gevangeniswezen_____________

Persoonlijk denk ik, dat slechts een kleine laag van de bevolking verantwoordelijk is voor alle misdaad en rottigheid. Dit klein percentage, ik denk zo'n 3 procent zorgt voor de noodzaak van het politieapparaat, de justitiële institutie en zelfs het gevangeniswezen.In mijn jaren bij de politie ervaarde ik, dat in de achterbuurten deze procentage steeg naar zo'n 5 procent, terwijl in de zogenaamde “nette”-wijken nog geen 1 procent bereikt werd.

Een opvallende constante aanmerking mijnerzijds was het opnieuw terugkomen van veelplegers.

Wat de kleine groep van boeven aan ellende en verdriet veroorzaakte, verziekte een complete samenleving.

Wordt vervolgd……..

In vroegere tijden van Ali Baba werden gestraft op een wrede wijze: hun rechterhand werd afgehakt.Zo konden ze niet meer stelen en trekken…...

Als ze voor de 2de keer in de fout gingen, werd hun andere hand afgehakt.Omdat de Belgen de H moeilijk uit kunnen spreken, heet Antwerpen eigenlijk Hantwerpen.!

Opmerkelijk was, dat in die islamitische landen weinig mannen rondliepen, die hun beide handen verloren waren. Ze keken wel beter uit.! Een afgehakte hand was schande. Je zag in de streken niemand rondlopen met aan de onderkant van zijn arm een piratenhaak.Beschaamd verstopten het gespuis hun stompje in hun lange witte kleed ( djellaba in het arabisch ).Wat voor nut heeft gevangenisstraf ?

Dat weet ik niet…..Ik ben er zelf nooit uitgekomen.De doodstraf is een bekend discussie-onderwerp.

Mijn persoonlijke opinie doet er niet toe, maar als een inbreker 6 maanden in de bak zit, weten we zéker, dat hij in die tijd niet bij de mensen door de dakgoot loopt, met de bedoeling om in te gaan inbreken.

En dan kom ik automatisch terecht bij de volgende persoonlijke instelling:

Iemand kan wel per ongeluk door het rode licht rijden,
maar kan niet per ongeluk s'-nachts door andermans dakgoot lopen.De enige personen, die geoorloofd zijn om 's-nachts door de dakgoten te lopen zijn Sinterklaas met zijn bende Zwarte Pieten….ha…..ha…….ha…….!

Die stelen dan ook geen spullen van de burgers, maar brengen ze geschenken.


Oh ja…..voordat ik het vergeet te vermelden: we zijn er bij lange na niet wat betreft het bestaffings-beleid in Nederland. We sukkelen maar wat aan.

Een markant voorbeeld dat men hiervoor aan het eind van de vorige eeuw had, was, dat men zelf geen fatsoenlijke benaming voor een bestraffings-model bedacht had. Namelijk het introduceren van het eerste woord “werkstraf” maakte me op een trieste manier aan het lachen.

Als werken een straf was, dan had mijn vader “levenslang” gekregen. Hij heeft zich kapot gewerkt.

Heel wijselijk werd de benaming van de straf gewijzigd van werkstraf naar “taakstraf”.

Maar wederom bewijst dit, dat de “heren-bestuurders” behoorlijk met dit probleem in hun maag zitten en feitelijk op papier maar een beetje aanrommelen. In de praktijk is het een regelrecht rotzooitje !En het interesseert hen eigenlijk geen zak. Zolang ze zelf maar hun eigen grote auto's kunnen blijven rijden.

Hoe meer ik erover nadenk, zie ik, dat sommige regeringsfunctionarissen gerangschikt kunnen worden bij het kleine percentage schurken, dat de samenleving verziekt.!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje