Laat Kinderen Kind Zijn____________________Laat Kinderen Kind zijn__________________Later we proberen om een kind zo lang mogelijk een kind te laten zijn.

Wordt vervolgd…….In een reportage op TV werd het verhaal van een gezin uit India of Afghanistan verteld.

Vader en moeder en zo'n stuk of 12 kinderen. (Ze hadden er 15 in totaal gehad.) De kinderen volgenden elkaar jaar na jaar op. Maar nu komt het trieste: géén enkele van hen zou ouder dan 16 jaar oud worden.

In hun jeugd zouden ze blootgesteld worden aan de kwalijke stoffen in de asbestmijnen. Drie van de oudste broertjes waren al overleden aan kanker. Onder erbarme omstandigheden zwoegden ze om de asbest te winnen, terwijl al sinds 1993 een algemeen asbestverbod geldt.

Op Google is geen enkele foto met kinderen in een asbestmijn te vinden, maar deze arbeid wordt nog steeds door kinderen gedaan.

In Nederland bracht ik wel eens een aanhangwagen met verbouwingsafval naar de stort. Als er ook maar één

klein stukje asbest uitstak, verschenen direct mannen in witte pakken.Maar in derdewereldlanden, waar de strijd om te overleven prioriteit is, trekt men zich niets aan van het feit, dat de minuscule vezeltjes longkanker veroorzaken. Als je honger hebt is de keus snel gemaakt: geen werk betekent geen eten, en geen eten betekent honger. Dus de gezondheidstoestand van het lichaam is een latere zorg.

Wordt vervolgd……..
Wordt vervolgd………..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje