Exota

_

_____________________Exota______________________Er was eens……….

Je gaat waarschijnlijk denken: daar komt wéér zo'n onbenullig sprookje, maar deze keer zit er in het verhaal een groot waarheidsgehalte.

De Verenigde Staten en de CIA staan bol van samenzweringstheorieën. Vele Amerikanen spelen geen fair spel, maar willen “any way or the other” hun zin krijgen. En gaan hiervoor zelfs over lijken.

In een video heb ik met ontsteltenis zitten kijken over hetgeen met verschillende uitvinders geschiedde in de amerikaanse geschiedenis. (Met name in de 20ste eeuw.)

Of hun patenten werden gepikt of ze kwamen onder mysterieuze omstandigheden om het leven.

In Dongen had je een limonadefabriek, Exota genaamd. Als kind dronken we bijna allemaal Exota-limonade.

De frisdranken hadden de prachtigste kleuren.Bij mijn oma kreeg ik Sisi-limonade, die blijkbaar een stuk duurder was, maar voor het gewone voetvolk werd het gekleurde “zuurtjes-nat” van Exota geschonken.Ineens waren de de limonade-flessen van het merk Exota uit de schappen van de winkels verdwenen. Wij kinderen hadden geen benul waarom.De fabriek was failliet.

Het faillissement werd ingeluid door een waarschuwend filmpje op de Vara op TV. De flessen met de koolzuurhoudende frisdrank zouden zomaar in je hand kunnen exploderen.

Het volgende ga ik summier beschrijven, omdat het te “familiar” is en omdat ik nooit in geld geïnteresseerd ben geweest en me niet met andermans zaken wilde bemoeien. In de omgang met anderen heeft geld nooit een rol bij mij gespeeld.

Op TV werd door middel van een filmpje gedemonstreerd, hoe een fles van Exota explodeerde. Deze negatieve reclame heeft het bedrijf Exota kapot gemaakt. Met in de hoofdrol van Marcel van Dam? en later van Frits Bom was de ondergang bezegeld van de florerende frisdrankenfabriek.

Maar het gemene was: het getoonde filmpje was getrukeerd. Op de vertraagde beelden was te zien, dat een kogeltje uit een luchtbuks door de fles vloog. De tillers van de Vara waren niet de snuggersten, maar misschien met de samenwerking van een machtige concurrerende frisdrankenproducent uit het buitenland en de modernste technieken beschikte ze over vervalste filmbeelden. Op hun boerenklompen hadden de Vara-mensen zulke opnames niet kunnen maken, maar ik Amerika was dat een peuleschilletje.Maar nu komt de vraag , die ik regelmatig stel: Was er eerst de kip of het ei……Was er eerst de kip Coca-cola of het ei Exota, of andersomDegene, die garen gesponnen heeft van het tonen van het exploderen van de fles is ontegenzeggelijk Coca-cola geweest.

Wat was er eerst ? …………...De kip…….of het ei…..?

Erg opvallend, dat Coca-cola zijn bedrijf op nederlandse grond in Dongen gezet heeft, precies waar eerst Exota stond en de failliete boedel op gekocht heeft. En heeft Exota van de aardbodem weggevaagd.

Het fabrieksterrein en omgelegen percelen van Exota domineerden het industrieterrein nabij Dongen en huisvesten momenteel het hoofdbureau van Coca-cola-Nederland!

The king is dead………….long live the new king.!

Toeval of niet?

We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Net zomin, als we ooit zullen weten, wie J.F.Kennedy vermoord heeft.!


Ik heb een gruwelijke schurfthekel aan onrecht.

Ik houd meer van dieren, dan van mensen……Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje