Cuba_________________________Cuba_____________________In een gesprekt met een kennis haalde ik aan, dat Fidel Castro zijn land straatarm gemaakt heeft, of gehouden heeft.(Vertaling: In 1957 beloofde Fidel Castro aan de Cubanen vrede, vrijheid en welvaart, democratie en vrije verkiezingen. Jammer, dat hij door zijn voortijdige dood zijn belofte niet waar heeft kunnen maken.)

Hij is 90 jaar oud geworden……….!

In Cuba heerste armoede…...de mensen hadden niks…....

Desalniettemin heb ik op vakanties gezien, dat regelmatig gepantserde vrachtwagens het geld bij de banken ophaalden. En dat gebeurde verschillende dagen per dag. Dag in dag uit, behalve op de zondagen natuurlijk. Castro had geen paleizen en leefde in eenvoudige omstandigheden.

Waar ging al dat geld dan naartoe.?

De kennis kwam met het pasklare antwoord aangedragen:

Het scheen algemeen bekend te zijn, dat Cuba wereldwijd terroristische en revolutionaire cellen financierde.

Ja, dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken…..

Wordt vervolgd……….Door de armoede heerste op het gehele eiland een trieste sfeer.

Daarbovenop de angst om door de communisten in de gevangenissen gegooid te worden, veroorzaakte een samenleving, die niet besefte, dat ze op een paradijselijk Caraïbisch eiland vertoefden.

Vele Cubanen wilden vertrekken, maar geen toestemming van hun regering.

In feite was Cuba een “open” gevangenis……

In Havana:In het binnenland……Eigenlijk op het gehele eiland…….Vertaling: Cuba: Het Gevangeniseiland

Van de Cubanen, die ik gesproken heb, wilde het grootste gedeelte naar Amerika emigreren.
Een ander deel voelde zich te oud om te verkassen en hoopten op de val van het communisme.

En dat bleef een klein gedeelte over: de hielenlikkers van Castro, die over de rug van de anderen enig profijt van het regime wilden verkrijgen.

Ongelooflijk dat slechts één persoon met een petje op zijn land en zijn onderdanen zo naar de klote kon helpen.Ondanks mijn geweldige vakanties vol met “cubaanse schonen” had ik het zwaar te doen met de over het algemeen vriendelijke inwoners van het prachtige eiland in de Caribbean.Het medelijden met hen maakte het, dat ik Cuba van het lijstje van mijn favoriete vakantiebestemmingen geschrapt heb. Door het verdriet in Thailand door het massaal overlijden van Thaise mensen, vanwege de aids-epidemie, was Thailand voor mij al afgevallen als vakantiebestemming en nu onderging Cuba hetzelfde lot door Castro en zijn kornuiten.

Ik kan niet met oogkleppen op genieten van de avontuurtjes met buitenlandse dames, terwijl om heen wantoestanden heersen.

Een beetje hetzelfde te vergelijken met dat vrouwen bontjassen blijven dragen, terwijl ze weten dat er voor het bont op de polen nog steeds zeehondjes doodgeknuppeld worden.
Of dat in Afrika nog steeds olifanten gedood worden voor hun ivoor.En dan praat de amerikaanse president het ook nog goed dat familieleden van hem op groot wild blijven jagen.!Of dat Japan nog steeds walvissen doodt voor hun olie en andere onderdelen.Wordt vervolgd………

De Amerikanen moeten in landen, waar ze niet welkom zijn, weg blijven.

Hiermee refereer ik naar het fiasco van de invasie in de Varkensbaai in Cuba of nutteloos rond moorden in Vietnam, Correa, Irak, Afghanistan, enz.

Wordt vervolgd……

Tijdens een vakantie in Morón in het midden van Cuba, maakte ik een foto van het standbeeld van de “Haan van Morón”. Morón wordt ook wel “Ciudad del Gallo” genoemd. (Vertaling: Stad van de Haan)Vlakbij vond ik een plaquette met het opschrift: “Che Guevara, ha matado mas que 100 hombres”.

(Vertaling: Che Guevara heeft meer dan 100 mannen gedood) Of zoiets… Ik heb van de plaquette geen foto gemaakt toendertijd, omdat ik de verheerlijking van geweld belachelijk vind.

Als je meer dan 100 mannen gedood hebt, dan ben je voor mij geen held, maar een schoft.!

Bij die 100 mannen horen ook 100 families, die door zijn gemoord hun zonen, hun vaders, hun mannen, hun broer, hun vriend verloren hebben.Als een hond bloed geproefd heeft, blijft hij doden. (Zie het hoofdstuk “De 3 Biggetjes)

Ik vind, dat iemand die een ander persoon vermoord heeft, het niet verdient om de leider van een volk of land

te worden.

Mozes mocht van God het beloofde land niet in, omdat hij zijn driftbuien niet onder controle kon houden en een Egyptenaar dood geslagen had.Het is een leider niet waardig om een ander persoon te doden.!

Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje