Caballo Viejo___________________Caballo Viejo____________________

Met veel plezier heb ik zitten kijken naar de videoclip van “Caballo Viejo” van Roberto Torres.link - Caballo Viejo - Roberto Torres - ( 1991 ) https://youtu.be/ze8qCXSac2s

Het bracht herinneringen op van de vroegere dansvloeren van de discotheken in Benidorm.
Mijn oude maat danste precies op dezelfde manier als de man in de videoclip Caballo Viejo. Hij plukt altijd aan zijn snor en doofde eerst zijn sigaret voor het dansen en trok dezelfde grimassen, als de man in de video.

Hij presteerde het om in een bomvolle discotheek de dansvloer leeg te dansen.

Hoe?

Als hij aan zijn vaarwater gekomen was en een sloot drank op had, wrong hij zich tussen het dansende publiek en begon in het midden in zijn eentje zijn danspasjes te vertonen.

Tientallen malen heb ik dit zien gebeuren. Aanvankelijk zag je, dat de dames rondom hem ( want hij ging tussen de mooiste meiden staan ) afgeleid werden, maar al vlug een paar passen terug maakten om mijn maat de ruimte te geven.

Lachend door zijn capriolen, vergaten de meiden, dat ze zelf ook aan het dansen waren en begonnen mee te klappen op het ritme van zijn danspasjes.

Alhoewel ik dit zo vele malen meegemaakt had en al van tevoren wist, wat er ging gebeuren, stond ik telkens aan de rand van de dansvloer met de tranen op mijn wangen van het lachen.Je zag de cirkel van klappende grieten steeds groter en groter worden.

En hoe groter de kring werd, zo gekker werd mijn maat en deed nog een schepje bovenop zijn danskunsten.

Als een echte John Travolta bewoog hij over de gladde dansvloer en de kring van toeschouwers werd groter en groter.De overige dansende discogangers hadden geen tijd meer om zelf verder te dansen.

De kring werd groter en groter en drong de meute jongelui naar achteren en drukte mij zelfs weg van de rand van de vloer. Met mijn rug tegen de muur bekeek ik het schouwspel en de tranen liepen nog steeds over mijn gezicht van plezier.Na een minuutje was de dansvloer leeg…….met alleen mijn swingende maat in het midden. Ongelooflijk.!

Eén van zijn favoriete bewegingen was het imiteren van het klappen met de handen, zoals de echte Spanjaarden het doen.
Zijn eigen uitleg rond het handklappen was immer: “Wij Nederlanders klappen als boeren na een voetbalwedstrijd. De Spanjaarden echter klappen verfijnd. Ze kletsen hun handen niet plat op elkaar, als wij, maar krommen één hand om vervolgens met de vingers van de andere hand bescheiden klapjes te maken.Door de jaren heen had hij een compleet eigen dansstijl gecreëerd. Overal had hij succes met zijn mini-shows. Niemand kon dansen als hij. Op een gegeven moment had ik een dansbeweging uitgedacht en hij zag me op een avond op de dansvloer bezig en probeerde de bewegingen te imiteren. Dat is hem nooit gelukt. Hij kreeg het op de een of andere manier niet voor elkaar. Gefrustreerd oefende hij ……..en oefende hij……....maar hij kreeg het niet onder de knie. Vaak hebben we, onder het genot van een pilsje, teruggekeken naar de geweldige dansvloeren in de discotheken.

En telkens eindigde mijn maat dan met de woorden; “Maar dat danspasje van jou heb ik nooit onder de knie gekregen. !Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje