Vegan / vervolg___________________________________Vegan vervolg______________________________

Wat was het eerst: de kip of het ei?.Het kuikentje komt uit de eierschaal de wereld in gekropen. Maar eerst heeft de kip het ei gelegd. Maar om allereerst het eitje te bevruchten, had de moederkloek een haan nodig. Maar die haan is op zijn beurt uit een ei gekomen. Dus wat was er het eerst: de kip of het ei?.

Door geen eieren te eten, verbeter je de wereld echt niet, hoor.

Je doet er een schaap echt geen dienst mee door geen producten van wol te kopen. Integendeel: als een schaap hier in het warme Andalucia voor de zomer geschoren wordt, staat het te trappelen om aan de beurt te komen. Met deze temperaturen wil hij wel uit die broeierige winterjas stappen.Het schaap voelt zich er fris bij.

Het is een nobel streven, dat je geen vlees of vis eet om op die manier het doden van te stoppen.

Maar als je aan het overdrijven bent, dan is daar niemand bij gediend. De mens niet, én de dieren niet.!

In La Cala de Mijas ben ik verschillende in een soort dierenasiel geweest. Dierenvrienden vingen honden en katten op, die de burgers niet meer wilden hebben. Tegelijkertijd probeerden deze vrijwilligers dieren te redden, die hun dood tegemoet gingen in het naastgelegen dodings-bedrijf.Het is leuk om deze foto te tonen, maar in het asiel ging het anders aan toe. De lysol-lucht kwam je tegemoet en bezorgde je na een half uurtje barstende koppijn. Ondanks de tegenwerking van de gemeente, deden de vrijwilligers nuttig werk.In Benalmadena heerste een katten- en poezen-plaag langs de haven. Ineens waren de dieren verdwenen. Dus het valt te raden, wat er met deze viervoeters gebeurd is. Ze zijn allemaal in het destructie-centrum van Mijas terecht gekomen.

Het is beter om een sterilisatie-programma voor poezen op te starten. Of om de jonge katers te castreren, voordat ze de geslachtsrijp worden.Maar dat kost geld. En de gemiddelde dierenvriend denkt meer aan zijn eigen portemonnaie, dan aan het welzijn van de viervoeters. Bij de dierenartsen in de omgeving heb ik geprobeerd om met subsidie van de gemeentes of de Junta de Andalucia een sterilisatie-castratie programma op poten te zetten. De burgemeesters waren niet geïnteresseerd en de dierenartsen ook niet.

Op de weg naar Casabermeja (en terug natuurlijk!) kom ik herhaaldelijk platgereden dieren op de weg tegen.

De balans van de afgelopen week: 2 katten en een soort waterhoentje.

Een week later een aangereden vos.In een vlaag van wereldverbeteraar ben ik naar het dorp geweest om het probleem van plat-gereden dieren

aan te kaarten. Voor de zoveelste keer was een grote hond aangereden en het complete verrottingsproces was vanaf het begin tot het einde te aanschouwen langs de weg. Zijn ogen waren eerst weggerot. Daarna begon zijn haar te verdwijnen. Vervolgens begon zijn huid te verdrogen en spande zich op de ribben om langzaam open te scheuren om een inkijk te geven in de romp, die ondertussen krieoelde van de maden.Het complete aftakelingsproces was te volgen, omdat het kadaver van de hond nooit opgehaald of opgeruimd is. Ik vroeg in het gesprek met de burgemeester, wat het telefoonnummer van de opruimingsdienst voor kadavers was. “Welke opruimdienst voor kadavers.?”, vroeg hij me verbaasd.!

Hij belde zijn secretaresse om te informeren voor de handelingsinstructies voor dergelijke gevallen. Ik denk, dat de secretaresse nog steeds aan het bellen is. Ik heb nooit meer een afdoend antwoord gekregen.!

Er bestaan organisaties, die bemiddelen om zwerfhonden van Roemeense asiels bij een nieuw baasje in ons Nederlandje (of andere landen) te huisvesten.

In Roemenië alleen al lopen ruim 3 miljoen zwerfhonden, die continue fokken als konijnen.Een hondje op een schattige foto en met een vers verworven lieflijke naam gaat over internet op zoek naar een zogenaamde familie van dierenvrienden en is tussen haakjes “te koop” voor zo'n 225 tot 280 euro.

Dit bedrag bestaat uit ongeveer:


wordt vervolgd….

………..

Het probleem zwerfhonden is wereldwijd een groot vraagstuk. Het is prijzenswaardig, dat er over wordt nagedacht hoe het probleem het beste aangepakt kan worden……

Wordt vervolgd.

Maar de directe vraag aan iedere Vegan:

Denk je, door geen eieren te eten werkelijk de dieren helpt?

En als jullie dierenliefde werkelijk

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje