Enrico Vannuccini_________________________Enrico Vannuccini__________________________

Zonder het zelf te weten, heb ik al die jaren op een ware kunstschat gezeten.

Geïntrigeerd door de etsen van Enrico Vannuccini ervaar ik opnieuw dezelfde aantrekkingskracht voor het vrouwelijk schoon, die de kunstenaar ongetwijfeld zelf ook gevoeld moet hebben.


Vooral de ets van de twee mollige vrouwen, die uitbeelden hoe de lesbische liefde bedreven kan worden.

De vrouw, die op haar knieën zittend, haar hoofd in de schoot van de andere schoonheid drukt en zich laaft aan het intieme vocht van haar honnepon. Anders, dan het beeld van slanke vrouwen, dat ik prefereer, toont de gravure twee gezette naakte dames. In de trend van de 17de eeuwse schilder Peter Paul Rubens.

Het is goed, dat niet iedere persoon hetzelfde is en we mogen ons gelukkig prijzen, dat we het privilege hebben om zelf te mogen kiezen.

Beide dames zijn natuurgetrouw daar gesteld door de kunstenaar en brengen niet-liefhebbers van volslanke spetters net zo goed in vervoering. De staande schone steekt alle twee armen hoofd in het loof van een boom, die gevuld is met een variatie van fruit. Onder andere is een tros druiven te zien en door de veelvoud van vruchten, wil waarschijnlijk Enrico Vannuccini het paradijs symboliseren.

Of de hof van Eden. In deze Tuin van Eden heerst overvloed en is een hemels paradijs, waar het goed vertoeven is. In de bijbelse overlevering werd deze lusthof de verblijfplaats van de eerst mens.

Nadat God eerst de man had geschapen, bouwde hij uit de rib van de eerste mens een vrouw om hem te kunnen helpen en hem gezelschap te geven. Door deze rib herkende de eerste man de vrouw, als zijnde zijn eigen gebeente en zijn eigen vlees.

In deze ideale tuin bestonden geen ziektes en rampspoed, noch de dood. Er was slechts één voorwaarde om het eeuwige leven te krijgen: in het midden stonden de boom des levens en de boom van de kennis van goed en kwaad en de mens mocht onder geen beding van deze laatste boom eten.

Echter de vrouw zag een appeltje aan de boom van kennis van goed en kwaad hangen, waar ze erg veel trek in had.
Door de sluwe slang (Satan) werd ze ingefluisterd, dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen, wanneer ze één enkel appeltje zou plukken. De ongehoorzaamheid van de vrouw bracht haar ertoe om toch een hap te nemen en gaf haar man ook een hap.
Door het eten van de vrucht gingen hun ogen open en beseften ze het verschil tussen goed en kwaad en wat voor de vrouw zeker zo erg was:..... zagen ze, dat ze naakt waren. Beschaamd voor hun naaktheid verborgen de man en vrouw zich voor God in de struiken. Toen God de man vroeg, waarom hij zich verborg, antwoordde deze met; “Omdat ik naakt ben”. En hij beschuldigde de vrouw en deze op haar beurt de slang.

Als straf verbande God de 2 eerste mensen uit de Hof van Eden en doordat ze niet meer van de boom des levens konden spijzen, veranderden ze in sterfelijke wezens.God peperde hun nog expliciet in: “Stof zijt gij en…..

Wordt vervolgd……

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje