De Fakir / Vrijheidsberoving_______De Fakir / Vrijheidsberoving____________

De snelwegen zijn dagelijks verstopt. Mensen uit Limburg gaan in Amsterdam werken, mensen uit Friesland gaan in Utrecht werken, etc. etc….. Al jaren wordt er gelobbyd om dit probleem te veranderen.Dat komt het milieu ten goede, het bespaart fossiele brandstoffen en levert een immense hoeveelheid aan vrije tijd op. Al zolang ik me herinner reist de Fakir van de Efteling plichtsgetrouw met zijn vliegend tapijt van het ene torentje naar het andere torentje.


Om te voorkomen, dat de tulpen in het linkse tuintje verwelken, fluit hij een deuntje met zijn fluit. (dit is het symbolisch water geven aan de dorstige tulpen)Dit systeem laat de tulpen stijgen……..Wat een onzinnig werk.! Want zo gauw hij zijn rug gedraaid heeft, zie je de bloemen in elkaar zakken. Dit is nu wat ze noemen: dweilen met de kraan open.

Al meer dan 55 jaar vervult de Fakir met veel ijver zijn taak…….. 365 dagen per jaar.

Nee, 364 dagen per jaar. Eén dag per jaar ging zijn vliegend tapijtje naar de jaarlijkse keuring, de APK, (denk ik). “ Want alles wat beweegt is onderhevig aan slijtage en heeft onderhoud nodig”, zei mijn vader me altijd.

Als de Fakir simpelweg een automatisch irrigatiesysteem aan laat leggen, kan hij zijn vliegend tapijtje in de garage laten, de 2de toren verhuren en tussen zijn tulpen rustig een boek lezen. Opgelost.!

Iets problematischer ligt het bij enkele mannen, die ik ken. De ene rijdt dagelijks voor zijn werk van Tilburg naar Amsterdam en de andere (een leraar) van Tilburg naar Helmond. Met de laatste was ik in een gesprek begonnen, nadat ik zijn verhaal aangehoord had, met het uitrekenen hoeveel reistijd hij in zijn leven verspild had.

We kwamen op een onthutsende slotsom:

In zijn carrière, als docent, was hij gestart op zijn 25ste. Hij had in het vooruitzicht tot zijn 65ste. (Nu door de schunnige regelgeving van de regering, vanwege de crisis, tot zijn 67ste). De crisis is al lang voorbij, maar de criminelen in de regering hebben leukweg de regeling gehandhaafd.

Van zijn 25ste tot 67ste zijn 42 jaren. Zijn reistijd bedraagt per werkdag één uur heen en één uur terug.

Twee uren per dag. Met een vijfdaagse werkdag zijn dat 5 x 2 uren: 10 uren per week.

Een jaar heeft 52 weken. Min de weken van vakantie en andere feestweken komt het aantal werkweken op zo'n 40. 40 weken x 10 uren = 400 uren per jaar. 42 jaren van werken x 400 = 16.800 uren.

Een dag heeft 24 uren. Een jaar heeft 365 dagen. 365 x 24 = 8760 uren.

Als je vluchtig rekent, dan is onze leraar bijna 2 jaar…….., 2 jaar !!!!!!..... van zijn leven kwijt. 2 jaar !!!!!!

Als je in de gevangenis belandt voor 2 jaar, dan heb je een ernstig vergrijp gepleegd. Dus als je het nuchter bekijkt, is het reizen naar je werk een vrijheidsberoving, die inherent is aan de gevangenisstraf voor een zwaar misdrijf. En een vrijheidsberoving, die de werknemer vrijwillig ondergaat.Een goede tip: Zoek werk om de hoek en geniet dubbel van de twee jaren in vrije tijd, die ik zojuist voor je uitgerekend heb. In bijna 2 jaar kun je veel leuke dingen doen.
De leraar heeft nooit meer met me gesproken…….

Wordt vervolgd…….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje