Een Ezel stoot......._________________________Een Ezel stoot…..____________________________

Een ezel stoot zich over het algemeen zich geen tweede maal aan dezelfde steen.

Een vriend, de oude Antonio, in Villanueva de la Concepcion had ons een ezeltje of een lammetje beloofd.

Maar omdat je die natuurlijk niet in de plaatselijke supermarkt kunt bestellen, duurde het een tijdje, voordat hij ons belde. Ons spaans was niet zo goed. Zeg maar gerust belabberd. Dus toen hij ons belde verstond ik niet, wat hij bedoelde, alleen dat we naar de bar in het dorp moesten komen. Want hij had het “burcvobrddda” in de kofferbak van zijn auto liggen. Ik zei tegen mijn vrouw “Ik had zojuist Antonio aan de lijn en of ik naar het dorp wilde komen.” Bij de bar aangekomen stond hij al te wachten met zijn blauwe Opel Rekord. Vol trots opende hij de kofferbak en toonde met het “brcvobrddda”. Het jonge beestje lag met zijn 4 poten vastgebonden te wachten op wat hem nu weer zou overkomen. Ik keek naar het schepsel en wist op het eerste oog niet, wat ik ervan moest verwachten. Was het een ezeltje of was het een schaap, of een geit? Ik wist het niet.

Om misverstanden te voorkomen vroeg ik Antonio nog expliciet: “ Is het een ezeltje of een schaap, of een geit?”. “No, no,”, antwoordde Antonio: “Es un burcvobrddda”. Ja, dan wist ik nog niks.

Vol trots liet ik Ankie onze nieuwe aanwinst zien en zie haar: “Ik weet niet wat het is, maar ik denk, dat Antonio ons een klein ezeltje geschonken heeft.”

Het schepseltje had het bijzonder naar zijn zin.

Het huppelde op het terras, door de deuken en door de huiskamer en wanneer het moe was van het spelen, namen we het op onze schoot om te laten rusten.

We waren blij met onze nieuwe jonge vriend. Of vriendin.

We keken elkaar vragend af, wat het uiteindelijk was. Op een zwoele zomeravond begon het “ding” geluiden te maken. Ik zei tegen Ankie: “Zei het nu “ia” of “behh”? Om een lang verhaal te kort te maken, na enkele weken wachten, kwamen we er achter dat het een “behh”was. We hadden een schaap. Omdat mijn vrouw uit een boerenfamilie kwam, zei haar vader tegen zijn dochter: “Je weet toch, dat een ezel een hoef heeft en een schaap 2 tenen?. Nee, dat wisten we dus niet.

Vrienden uit het dorp hebben ons nog een schilderijtje geschonken met de tekst: “Een ezel stoot zich over het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen.”

Wij waren sowieso blij met onze nieuwe aanwinst. We hebben haar de naam Sophia gegeven.

Ik houd meer van dieren, dan van mensen.

Wordt vervolgd………

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje