De Scherpschutter___________________________De Scherpschutter________________________

Als mijn superieur bij de politie tegen me gezegd zou hebben: “Cuijpers, spring hier in het kanaal”, zou ik prompt vragen: “Waarom?. Wat voor nut heeft dat.?”

De meeste van mijn andere collega's zouden gewoon springen.

Eigenlijk ben ik altijd een wars ventje geweest.

Eén keer per jaar werd een schietwedstrijd voor het gehele personeel van het korps gehouden. Niet alleen voor de surveillancedienst of de speciale afdelingen, maar voor iedereen.Ook voor de dames van de typekamer, de mannen van de garage, het kantoorpersoneel: voor iedereen. Alles bij elkaar zo'n 260 personen. Ik maakte best een goede kans, ondanks dat ik vrij jong was. Mijn schietresultaten waren goed. Vrij goed, als zeg ik het zelf. Omdat het zo'n grote groep was, duurde het evenement dagen, zoniet weken. Op de dag van de uitslag kwam het bericht: Ik was derde geworden.

Maar gebeurde er? De schietinstructeur, die nooit meedeed aan deze wedstrijd, deed ook mee, omdat hij gezien had, dat ik derde geworden was!. Deze gefrustreerde, afgestompte brigadier kon het niet verkroppen, dat ik derde van het gehele korps was geworden. Toen werd hij derde. Wat een zielepiet.!

Het punt, dat het korps niet wilde, dat ik derde geworden was, lag in het feit, dat ik geweigerd had om scherpschutter te worden.Ik had geen zin om iemand om te leggen!.

Niet bij een bankoverval, niet bij een gijzeling, bij niks. Alleen bij noodweer zou ik mijn vuurwapen gebruiken. Noodweer houd ook in, dat je een ander persoon in een noodweersituatie helpt om zijn belager te elimineren.

Dat vond ik acceptabel. Verders niks!.

Ik zei altijd, als tegenwerping, dat ik voor een politie-salarisje geen mens elimineer. Voor een miljoen misschien. Maar ik weet van binnen, dat ik zelfs voor 10 miljoen niemand omleg.

Geld interesseert me niet!.................In ieder geval, omdat ik een lastig individu was binnen het korps, werd me de bronzen medaille ontnomen.

Er kwam ook bij dat ik niet prestatiegericht ingesteld ben.

Ik lag met iedereen overhoop, zelfs met de hoofdcommissaris.

Maar voor mezelf wist ik, dat ik een scherpschutter was.!!!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje