Cleopatra____________________________Cleopatra____________________________

Cleopatra was de laatste Farao van het Egyptische Rijk.

Door haar charme wist ze 2 romeinse generaals om haar vinger te winden, namelijk Julius Caesar:en Marcus Antonius:Bij een derde poging om een romeinse heerser te verleiden, kreeg ze de deksel op haar neus.

Toen ze haar zin niet kreeg, pleegde ze door middel van een slangenbeet zelfmoord.

Bij Julius Caesar liet de 21-jarige Cleopatra zich in een tapijt wikkelen en liet zich op deze manier af leveren in het kamp van Julius Caesar. Ze bood zich aan als de minnares van de 52-jarige romeinse generaal, hetgeen resulteerde in de geboorte van hun zoontje Caesarion.Voor de tweede maal werd ze de minnares van een romeins heerser: namelijk van Marcus Antonius. Ze zal gedacht hebben: “If you can't beat them, join them.” (Als je ze niet kunt verslaan, sluit je aan aan hen.)

De egyptische hiƫrogliefen zij de oudste geschriften dateren van rond 3100 voor Christus.

Maar je moet altijd oppassen met het dateren van vondsten. In Egypte kwam ik beeldjes tegen op de markt, die aan argeloze toeristen te koop aangeboden werden met het opschrift: 1400 voor Christus. Ja, daaaag, in 1400 voor Christus wisten ze nog niet dat Christus geboren zou worden. dus ze nooit dat nooit op beeldjes kunnen zetten.! De reinste volksverlakkerij….!Het oude Egypte is rond 3300 voor Christus ontstaan en heeft kunnen bestaan door de levensader de Nijl, die zorgd voor het water, dat nodig was voor irrigatie van landbouwgrond.

Wordt vervolgd………..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje