Bodeguita del medio___________________________Bodeguita del Medio__________________

Ernest Hemingway was een regelmatig bezoeker van de Bodeguita del Medio.

Hij maakte de Mojito cocktail bekend.

Rum, mint, suiker, lemon en club soda. En niet te vergeten een ijsklontje. ( in plaats van suiker is mogelijk siroop. Eventueel met zoete smaak voor dames zoals kers of aardbei).De bar was een ontmoetingsplaats voor bekende en onbekende dichters, zoals Pablo Neruda, Margaux Hemingway en Nat King Cole. Ernest Hemingway heeft de bodega nog beroemder gemaakt, dan hij al was.

Alhoewel hij de bodega niet frequent bezocht.Toen ik de Bodeguita del Medio met mijn Muze bezocht, waren we van plan om net als de gemiddelde toerist, die elkaar in drommen navolgen, zonder fantasie te tonen, een wereldbefaamde mojito te gaan kopen.

Na het bezoeken van de kerk in het toeristische centrum van Havana, waar mijn Muze meer ingeteresseerd was, dan in het zoveelste bezoek aan een kroeg, sukkelden we een zijstraatje in, waar de Bodeguita zich zou bevinden.Vanaf het kerkplein kon je niks bemerken, dat ook maar enigszins op een bar leek.

Doch de volhouder wint en halverwege de straat vonden we de Hemmingwaybar-kroeg.

Het barretje had zich tussen de omliggende huizen gewrongen en zo moesten ook de toeristen zich naar binnen wringen. Het leek wel een Eftelinghuisje…

Wordt vervolgd….

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

Kaal K*tje

WC met Hartje