soutrain
________________________Soultrain (1971 - 2006)______________________

In de jaren ´60 dansten ze ingehouden en als de meisjes met de handen boven hun hoofd zwaaiden, werd dat al als wulps beschouwd. De donkere mensen in soultrain dansten toe al, alsof ze iedere dag een kilo rubber aten.Don Cornelius uit het amerikaanse televisieprogramma soultrain was toendertijd een godheid.

Hij was een idool geworden voor het dansende, donkere, jeugdige publiek.

Met zijn diepe, zware, warme stem was hij zelf een ster geworden.

(Don Cornelius….. 1936-2012 = soultrain)

The Hippest Trip in America.De soul-scene vloeide in de jaren 70 bijna soepeltjes over in de disco met zijn ronde kristallen bollen

met honderden kleine spiegeltjes. In november 1979 werd de moonwalk (backslide) in het programma geïntroduceerd door Jeffrey Daniels van Shalamar.!

Michael Jackson vond de moonwalk geweldig en wilde hem ook leren. Dus Jeffrey Daniels leerde de moonwalk aan Michael.

In 1993 op 10 mei stopte Don Cornelius met TV, omdat hij vond, dat de ontwikkelingen te snel voor hem gingen. Er kwamen stromingen als de Robot en de Hip-Hop. Don vond het maar niks.

Soultrain is doorgegaan tot 2006 en is daarmee de langst draaiende serie van de amerikaanse geschiedenis geworden. In zijn 35 jarige carrière is Don de horst geworden van honderden sterren.Zelfs heden ten dage wordt ieder zwart bruiloftsfeest in Amerika gedomineerd door de muziek en het

dansen uit Soultra

Wordt vervolgd…..

in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje