Goliath___________________________Goliath____________________________

Soms droom ik zo heftig, dat ik bij het wakker worden niet meer weet, of het een droom is geweest is, of de werkelijkheid. Soms laat mijn geheugen laat mijn geheugen in de steek.

Ik wilde gaan schrijven over de grot van Goliath met betrekking van de pensioengerechtigde leeftijd. In mijn herinneringen heb ik de grot van Goliath lang geleden bezocht. Maar omdat het boek waarheidsgetrouw is, ben ik voorzichtig met het publiceren van feiten. Echter bij research op het internet besefte ik, dat mijn verhaal 100 % waar is: GRIEZELIG (déjà-vu). Wat bleek: de grot bestaat dus echt. En precies, zoals ik me herinner. Met de lange trap naar beneden ( en met terugkomst naar boven. (grapje) ) en met op het einde een blik op de Atlantische Oceaan. Dit was de eerste keer, dat ik de Atlantische Oceaan zag. Vanuit de grot van Goliath.

Maar omdat het boek waarheidsgetrouw is, ben ik voorzichtig met het publiceren van feiten.

Echter bij research op het internet, besefte ik, dat mijn verhaal 100% waar is: GRIEZELIG (déjà-vu).

Wat bleek: de grot bestaat dus echt. En precies, zoals ik me herinner. Met een lange trap naar beneden

(en met terugkomst naar boven (grapje!)) en op het einde een blik op de Atlantische Oceaan.

Dit was de eerste keer, dat ik de Atlantische Oceaan zag.

Vanuit de grot van Goliath.
Het enige verschil is, dat op internet de grot “de grot van Hercules” genoemd wordt. Maar ik denk, dat Goliath en Hercules één en dezelfde persoon zijn. Het komt vaak voor, dat één persoon in verschillende culturen en verschillende landen met een andere naam vernoemd wordt.In de griekse mythologie geschiedt dat vaak. Ik ben blij, dat “mijn” Goliath dus werkelijk in deze grot geleefd heeft.

In mijn dorp Villanueva de la concepcion, waar mijn huis Castillomartin onder valt, is Hercules de patroonheilige. Bij het binnenrijden van het dorp ligt een parkje en daarin staat een muur met een mozaïek van Hercules.

foto Hercules in Villanueva de la Concepción

Het verhaal van David en Goliath:

Er was eens een schaapherder, die David heette.

Wordt vervolgd.

………………………In mijn jeugd, waar ik me dus maar enkele flarden van herinner, heb ik een tijdje aan atletiek gedaan. Bij de atletiekclub “David”. Omdat mijn moeder, als jong meisje en jonge vrouw jarenlang atletiek beoefend heeft, moest ik ook zo hoognodig bij de atletiek.

Bij een groot feest of een jubileum……….

Wordt vervolgd…...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje