vrijdag de 13de_____________________________Vrijdag de 13de______________________

Vrijdag de 13de? Waren we het lot aan het tarten?

Echt niet! We zaten in het vliegtuig op weg naar Thailand. Na vakanties in Benidorm hadden we (mijn oude maat Jos en ik) besloten onze vakantie-grenzen te verleggen. Door de oriënt-sfeer uit Turkije geproefd te hebben, gingen we eindelijk het echte werk meemaken: Thailand.

Turkije was een interessante ervaring, maar voor 2 echte vrijgezellen, net als wij, niet geschikt. Je kon in het islamitische land nog geen haktol versierd krijgen. Bij gelegenheid had ik een discotheek avances gemaakt bij een Turkse schone. Het leek goed te gaan en de jongedame begon frivool op haar barkruk te draaien en kwam steeds dichter naar me toe hangen. Totdat ik me omsingeld zag door 4 gespierde maffia-typen, die me met niet vriendelijke blikken te kennen gaven dat ze mijn gesmoes in het oor van de Turkse vrouw niet op prijs stelden. Wat bleek: de spetter, waar ik het goed op zou kunnen, was de vriendin van de discotheekeigenaar. Dat had ze me wel eerder mogen zeggen.Met een stijl, alsof ik van de duvel niet bang was ( terwijl ik volgens Tante Janet maar een zeikerke was )

ging ik onverstoord met mijn versiertrucs verder.

Totdat de binken wel heel erg dichtbij gingen staan. En als ik niet de volgende morgen ik in elkaar geslagen op de plaatselijke vuilnisbelt gevonden wilde worden, zou ik maar eens als de wiedeweerga afscheid nemen van de deerne en vlug opstappen. Ontstemd liet ik de vrouw achter en ging bij mijn maat aan het tafeltje zitten.

Mijn bier smaakte niet meer en wij zaten te filosoferen, dat islamitische landen niet echt ons ding was.

Later heb ik het genoegen gehad enkele Turkse vrouwen te beminnen, maar dat was niet in hun eigen land.

Ontvlucht uit hun strenge cultuur, zij net zo gewillig als de europese meiden, maar in hun eigen Turkije kun je het wel schudden.

Om dergelijke fiasco's te vermijden, zaten we nu dus in het vliegtuig richting Thaise schoonheden.

Toen we de tickets binnenkregen, bemerkten we, dat de heenreis op de 13de en tot overmaat van ramp op een vrijdag viel. Geen wonder, dat deze vlucht de goedkoopste was. In het vliegtuig lieten we ons niet van ons stuk brengen en nipten van de door de vliegmaatschappij aangeboden Johnny Walker-whiskey. Mijn maat is altijd al een lolbroek geweest en ging nu zitten uitleggen, dat hij het liefste had, wanneer het vliegtuig in de zee zou neerstorten, dat het liefste op de terugreis zou zijn. Want dan hadden we in ieder geval de vakantie gehad. Ik keek hem aan en dacht: “Koekwous”. (Tilburgs voor zot).

Maar hij had wel gelijk. Wat je gehad hebt, pakken ze je niet meer af.

Schaterlachend nipten we nog een keer en proosten op Thailand. Jos begon aan iedereen in het vliegtuig (tenminste aan degenen, die in onze buurt zaten) zijn stelling te verkondigen en oogste veel bijval.

Achteraf gezien zou deze vakantie de beste worden van alle reizen, die we tot dan toe gemaakt hadden. Vanaf dat moment zou 13 als mijn lievelingsgetal mijn verdere leven begeleiden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje