Tsjechoslowakije / Familiar__________________Tsjechoslowakije...Familiar________________Op het moment blijven de toevalligheden mijn leven binnenstromen: Griezelig….

Vanmiddag tijdens het schrijven over de disco's heb ik constant zitten neuriën op de muziek van de gegarandeerde hit Familiar. Eergisteren hoorde ik het nummer voor de eerste keer op de radio. Ik werd er terplekke vrolijk van. Overal op Youtube gezocht van welke artiest het liedje zou kunnen zijn. Ik had Gee-Baldy en ….Pain, of zoiets opgevangen. Maar doordat ik half doof ben, had ik het niet goed gehoord. Zelf noem ik het altijd “disco-doof”, doordat mijn vele disco-bezoeken mijn trommelvliezen behoorlijk geteisterd hebben in de loop van de jaren. Dus ik mijn zus gevraagd. Ze is een kei in muziek. Een wandelende muziekencyclopedie! Vanmiddag was er in mijn favoriete restaurant El Puerto geen Wifi beschikbaar, maar beleefde in mijn beleving opnieuw de disco-bezoeken in het voormalige Tsjechoslowakije. Bij thuiskomst ontving ik van mijn zusje het bevrijdende berichtje….het was Familiar van Liam Payn en J.Balvin (lyrics video). Ik had het hoofdstuk niet hoeven schrijven niet hoeven schrijven. Alles in deze clip geeft het “Familiar-gevoel” aan bij het binnentreden van disco's. Zelfs de trap naar de kelderverdieping, de gesloten deuren, waarachter het vertier op de discoganger wacht, en zelfs de beelden van het mij geliefde Cuba zijn aanwezig.

Inderdaad, ik had dit hoofdstuk niet hoeven schrijven.


https://youtu.be/6iB0nMS97dQ

Voor de lezers, die na het beluisteren en bekijken van deze clip het ware disco-gevoel nog steeds niet binnen gekregen hebben, weet ik het ook niet meer en heb ik een goede raad:

Mijn boek is niet geschikt voor jullie en gelieve te stoppen met lezen.

Reacties

  1. Het is jaren geleden, dat ik nog naar Cuba geweest ben, maar na het beluisteren van deze clip, begint het toch wel weer te kriebelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje