Picasso

________________________Picasso________________________
Pablo Picasso 1881-1973. Stijl Kubisme.
In tegenstelling van het naturalistische schilderen, experimenteren Picasso met nieuwe technieken. Hierdoor ontstond met samenwerking Georges Braque in de jaren 1905-1915 het Kubisme. Het leven Pablo Picasso heeft armoede en donkere periodes gekend. In Parijs maakte hij sombere schilderijen met sombere kleuren. Hoofdzakelijk de kleuren zwart, paars, groen en blauw. Die kleuren symboliseren de kwetsbaarheid van het leven, de dood en de koude. Deze cyclus werd onderbroken, doordat hij Fernande Olivier in zijn leven kreeg en daarmee de zachte tinten blauw en roze. ( In feite was Pablo een vrouwengek, net als ik ). Pablo werd minder somber en de relatie bracht hem zijn “Muze” ( net zoals Ankie mij Muze was ), die hem uit zijn trieste periode getrokken heeft.  Door constant te experimenteren met nieuwe technieken ontstond zijn gehele nieuwe stijl; het Kubisme.

Door het overlijden van zijn liefje “Eva” in 1915 viel hij in een diep gat. Hij kon zich niet meer concentreren en werd depressief. Teruggetrokken uit de publiciteit bleef hij echter wel productief als schilder. Hij is een van de weinige schilders, die van hun roem mochten genieten.
Het Picasso-museum in het centrum in het centrum van Malaga toont een grote variatie schilderijen en etsen van de meester.
In de buurt staat het geboortehuis van Pablo Picasso.
Onder het museum zijn de overblijfselen van de oude fundering van….
Deze archeologische ……. zijn een extra toegift voor de bezoekers...
Wordt vervolgd…...


Wordt vervolgd……...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje