Motoren_____________________________Motoren__________________________

Op weg naar Fuengirola naar één van mijn vriendinnen, reed ik achter een scooter met een spaans kenteken, die tergend langzaam reed. Dat is op zich geen probleem, maar hij bleef angstig langs de rechtse streep van de snelweg rijden. Al lang geleden leerde mijn motorrijles-instructeur, dat je als motorrijder, dezelfde rechten hebt, als een autobestuurder. Wat zei mijn instructeur:”Blijf verdomme op het midden van jouw rijbaan rijden.” (Hij vloekte net zoveel als ik !) Maar hij had gelijk, geef de automobilisten niet de kans om je van de weg te drukken. Ondanks deze wijze raad en de miljoen kilometers, die ik al gereden heb, bracht deze scooter me aan het twijfelen. Zou ik hem inhalen, of er achter blijven hangen?

Plotsklaps werd ik opgeschrikt door een snerpend geluid en in een flits daarna, werd ik links en rechts ingehaald door twee motoren en in mijn achteruitkijkspiegel zag ik nog drie van die bromvliegen achter mijn auto hangen. Full speed bogen ze af op de uitrit naar Torremolinos en hingen schuin in de bocht om op het eind van uitrit vol in de remmen te gaan. Motorrijden is op zich al gevaarlijk genoeg, maar als je de gek uit gaat hangen,vraag je om problemen. Deze idioten waarderen hun leven niet.Op het terras van de Cyberbar zit een “aperitiefje” te nuttigen en overpeins mijn gevoelens omtrent het motorrijden. Wat is motorrijden toch gevaarlijk.!

Als je zonodig het easy-rider-gevoel wilt ervaren, doe dat sporadisch. Er zitten nog zoveel mooie momenten in je leven op je te wachten. Laat ze die je niet door een stom ongeluk wegnemen.

Ik heb eens een motorrijder gezien, die op de achterbalk van een vrachtwagen geklapt was. Zijn integraalhelm (en zijn gezicht) was voor de helft verpulverd. Hij lag op het asfalt en lag, voor zover dat nog mogelijk was, net een goudvis naar lucht te happen. (zie ander hoofdstuk).

Lang geleden werd ik ingehaald door een motorrijder die, denk ik, wel 250 kilometer per uur reed. Ik zag hem toevallig in de achteruitkijkspiegel aankomen en ….Zoefff….verdween hij in de verte.

Na 10 kilometer kwam ik hem weer tegen.

Hij zat tegen een boom !.......................

Om zijn brood op te eten……..

(Grapje)

Dit is een grapje, maar het voorafgaande is jammerlijk genoeg bloedserieus.

Voor ieder ouder is een motorrijdend kind een nachtmerrie.In de jaren in mijn uitgaan in de Heksenketel en de bars en disco´s in de omstreken, zijn verschillende jongelui dodelijk verongelukt. Oorzaak wel of niet alcohol.

Ik moet nadrukkelijk zeggen, dat het plezier in het uitgaan, dat wij beleefd hebben, van verre opweegt tegen het verdriet van het verlies van deze jonge mensen.

En het enige wat ik hier aan toe kan toevoegen en kan doen is mijn medeleven betuigen aan de achterblijvende nabestaanden.

Hier aan de Costa del Sol kost een taxi 4 euro binnen een straal van 8 kilometer. !

Misschien een goed idee voor de gemeente Tilburg ?

Mijn zoon betaalde 20 jaar geleden al 30 euro !!! voor een ritje Tilburg- Udenhout.

Wordt vervolgd…..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje