Levenswijsheden_______________________Levenswijsheden_______________________

Ieder leven is opgebouwd uit periodes van 7 jaren. Deze periodes van 7 jaar moeten niet precies op een jaartje meer of minder bekeken worden, soms is het 6 jaar, soms is het 8 jaar, maar gemiddeld duurt een periode 7 jaar.

Zelfs in de Bijbel werd al gesproken over 7 goede en 7 slechte jaren.

Normalerwijze, wanneer er niets tussen komt de mens tegen;

Peuter: tot de lagere school

Jongetje: tot de middelbare school

Puber: middelbare school

Verkering: tot trouwen

Trouwen: de eerste 7 jaren….

de tweede periode van 7 jaar ????????????

de derde periode van 7 jaar ?????????????

enz. enz.

Als je in een relatie op je levenspad een periode afgesloten hebt, kijk je de nieuwe 7 jaren tegemoet. Als de levenspaden van beide geliefden parallel blijven lopen, loopt de verhouding automatisch verder en is er niks aan de hand, want gezamenlijk kun je de hele wereld aan.
Maar als een van de partners door bijvoorbeeld andere interesses een eigen richting verkiest, kun je met nog geen 100 wilde paarden een breuk tegenhouden.

Ik heb expres de eerste poppetjes met


opgeheven armen getekend en de volgendemet hangende armen en hangende schouders getekend, want iedere verwijdering is een trieste gebeurtenis. Zelfs als een partner euforisch verder wandelt en denkt de toekomst verbeterd tegemoet te gaan; bij een verwijdering komt geen winnaar uit de bus. Er zijn alleen verliezers.

Als de partners toch zo hoognodig alleen ieder voor zich een nieuw levenspad gaan bewandelen en na een paar maanden een nieuwe liefde kiezen, dan hebben ze niks geleerd. Het enige, wat ze dan gedaan hebben is “stuivertje wisselen”. De eigen partner omgeruild tegen een nieuwe liefde. Als daar geen periode van bezinning tussen zit, dan zijn ze er niks mee opgeschoten en stormen ze af op de volgende teleurstelling en de volgende sleur. Iedere verse relatie kent zijn nieuwtjes en verliefdheid. De periode van bezinning duurt voor de één langer dan voor de ander…..

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje