Een minuut________________________Een minuut________________________

Mijn “Muze” en grote liefde Ankie kwam van een boerenfamilie en in hun gezin werd altijd gezegd: “Als je een paard kapot wilt krijgen, dan moet je hem s'nachts laten werken”.

Een vogel moet je niet in een kooitje zetten, maar hij moet vliegen.

Hij moet de vrijheid hebben.

Deze twee stellingen kloppen, als een zwerende vinger.

Deze rare vogel moet vliegen en dansen.

De nachtdienst bij de politie heeft me zoveel stress opgeleverd, dat ik er bijna aan kapot gegaan ben. En zoals ik al eerder geschreven heb, stress opent de deur voor alle ziektes.

In de nachtdienst viel ik in slaap achter het stuur van de surveillanceauto en schampte langs een lantaarnpaal op de Ringbaan West.

Voor straf werd ik voor één jaar op de receptie gezet. Ik zag geen daglicht en verveelde me kapot.

De kaketoe is een prachtige vogel:Als een papegaai stress heeft, begint hij de veren van zijn kont te plukken en wordt ziek;De nachtdienst en de stress hebben me bijna de kop gekost. Ik verveelde me kapot in mijn “kooi”. Een vogel moet vliegen.

En deze rare vogel kon niet vliegen en niet meer dansen.


video van dansende kaketoe…...


Ik zat op mijn linkerbil, veranderde naar mijn rechterbil, ging staan, ging weer zitten. Dit zou niet goed af gaan lopen.

Aan de wand tegenover mijn bureau hing een klok met een seconden-wijzerplaat. Ik zat de wijzers vooruit te kijken. De secondenwijzer maakte zijn 60 seconden-rondje om weer trouw terug te belanden op het hoogste punt van de klok. Ik deed mijn ogen dicht en begon tot 60 te tellen. Te kort. De wijzer kwam tot de 50 op de plaat. Nóg een keer: “Heej”, dacht ik, toen ik mijn ogen weer opende. De secondenwijzer had de 55 aangetikt. Nog een keer. ...45. Niet genoeg geconcentreerd. Opnieuw…… 56 seconden. Iedere keer, als ik mijn ogen opende kwam ik dichter bij de 60. Na een half jaar kon ik, als de seconden-wijzer boven startte, met gesloten ogen tellen tot de wijzer na het openen van mijn ogen précies op de 60 terug arriveerde.

Ik denk, dat ik op dat moment de enige hoofdagent in Nederland was, die dat kon.

Sorry, burgers van Tilburg, dat ik een jaar lang bijna niks voor jullie heb kunnen betekenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje