De Standbeeldartiesten van Malaga______________________Standbeeld-artiesten van Malaga___________________

Lang, lang, lang geleden toen ik voor het eerst Barcelona bezocht, was ik blij verrast door

de gezellige toeristendrukte op de Ramblas. Om de zoveelste meter hadden zich geschminkte artiesten geposteerd om in hun een door met losse muntjes en het briefje “Gracias” een paar peseta's hoopten te ontvangen van de overwegend opgewekte vakantiegangers. De kunst van de spaanse kunstenaars was om zo stil mogelijk te blijven staan en zodoende pretendeerde een echt standbeeld uit te beelden.Als ik me werkelijk begin te vervelen, kruip ik van mijn berg af om met de bus naar Malaga te gaan. Door de laatste jaren heen, was het me opgevallen, dat er steeds meer standbeeld-artiesten in het centrum stonden. En dat er tevens steeds meer toeristen rondliepen. Vooral Chinezen en Japanners lopen in colonnes door de enge Malaguenese straatjes, met hun ogen gericht op het bordje van de talloze stadsgidsen. Dat fenomeen kende ik al jaren; de gids liep voorop met bijvoorbeeld een wandelstok met aan het einde een rode zakdoek . Tijden veranderen. Momenteel hebben de stadsgidsen een stok met een rond bordje met daarop een nummer om verwisseling te voorkomen. Tot mijn verbazing, zag ik in de vluchtigheid bordje met het getal 11 voorbij komen. Het toerisme boomt in Malaga en is de voornaamste inkomstenbron van de wakker wordende stad geworden. Doordat de nieuwe en supermoderne haven zijn facelift verkregen heeft, kan Andalucia zich beroemen een van de meest groeiende havens te bezitten. Toen een paar jaar geleden na de voltooiing van het gedurfde project, de eerste oceaan-reuzen aan de moderne havenkades begonnen aan te leggen werd een nieuwe trend ingezet.

Heb je wel eens op een terrasje gezeten op een mooie zomerdag, een oceaanstomer zien aanmeren en 5000 passagiers door het centrum van Malaga zien rond zwermen?
Met deze gedachte filosofeer ik met in mijn achterhoofd tijdens het nummer van Otis Redding……...Sitting on the dock of the bay………

-I'm sitting on the dock of the bay, wastin' time,

looks like nothin's gonna change,

everything seems stay the same,

Watchin' the tide roll away,

I'm wastin' time…………….

https://youtu.be/ISxskvJ9FwI

Krantenbericht: Komende dinsdag (27-3-2018) wordt de Symphony of the Seas verwacht in Malaga.De nieuwe gigant van de oceanen met als standplaats Barcelona zal zijn (of haar) maiden-voyage afsluiten met een spectaculaire feestdag in de haven van Malaga. Dit cruiseschip biedt plaats voor 9000 personen !!! en is voorzien van alle denkbare luxe, die men op zee kan bedenken. Onder ander 19 zwembaden en een heuse kabelbaan van 40 meter lengte….

Wordt vervolgd………

De Catalanen hebben het niet zo op toeristen en hebben de standbeeld-artiesten van de Ramblas geveegd en hun verzocht op te rotten en hun kunstjes ergens ander te gaan vertonen….

Bedankt Barcelona….

Wij zijn er blij mee !........

Reacties

  1. Binnenkort een compleet hoofdstuk met foto's van alle Standbeeld-artiesten in Malaga ........

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje