12 ambachten / 13 ongelukken____________________12 ambachten/13 ongelukken_____________________

Met Huub was ik in de bar naast de Pancho Villa, omdat een groep Tilburgse vrouwen een vrijgezellenfeestje aan het houden waren. Ik ben de naam van de bar vergeten, zoals ik zoveel dingen vergeet de laatste tijd. Mijn favoriete bar in Blankenberge was verreweg de Pancho Villa, maar voor de afwisseling gingen we naar de buurman. Huub had net een vol dienblad met shotjes aan de dames getrakteerd en stond nu, afgeleid, naar een reus van een vent te kijken, die zijn spierballen stond te tonen. De man had een kop en een nek, als een neushoorn .Hij was van het type mannen, waarvan de armen dikker zijn, dan mijn bovenbenen. Het merendeel van de bevolking uit het dorp stamt af van vissers, of is nog steeds visser.

Vissers zijn ruw. Erg ruw. Heel erg ruw.

En ze doen niks liever dan zuipen en vechten.

Met deze reusachtige afstammeling van een vissersfamilie stond Huub zijn spierballen te vergelijken. Ik had hier geen zin in en zag het lijk al hangen en zei: “Kom op, Huub. We gaan een stukje verder staan.”

Daar had Huub dus geen zin in. Hij was veel te druk bezig ”de Hulk” uit te hangen.

“Oké “, zei ik tegen hem: “Ik ga daar verder op het verhoginkje van de dansvloer staan.

Al vlug kwam ik in gesprek met een grietje uit het dorp.

En al snel mocht ik haar in haar nek strelen en begon lieve woordjes in haar oor te fluisteren.

Ineens werd er op mijn schouder getikt en ik draaide me om.

“Kijk eens”, zei Huub. Het lokaal was nogal donker en ik zag een glunderende Huub.

“Oké”, zei ik, want ik wist niet wat hij bedoelde en was te druk met mijn liefje. Ik knuffelde mijn toekomstige verovering opnieuw en weer werd er op mijn schouder getikt en deze keer wees mijn maat met zijn wijsvinger en zei wederom; “Kijk eens.”

“Wow”, toen zag ik het pas. Hij had een joekel van een bult ter grootte van een proem precies boven zijn oog. Het was geen bult, het was een gezwel !Een nog steeds glunderende Huub wees nog een keer naar zijn proem en ik vroeg hem geschrokken: “Hoe kom je daar nou toch aan.?”

Vroeger hadden we bij het knikkeren, de standaard knikkers, daarna de grotere stuiters en daarna de nog grotere proem. De proem was de grootste uit het knikkerzakje en was het meeste waard in het spel. Nou, Huub had de hoofdprijs gewonnen, want hij had een kanjer van een proem op zijn voorhoofd.

Hij begon rustig uit te leggen, wat er gebeurd was. Ik had al het flauwe vermoeden, dat het met de “de Neushoorn” te maken had. Huub begon uit te leggen, dat hij met de Neushoorn zat te pimpelen, nadat ze speels elkaars spierballen hadden vergeleken. Toen nam de man het hemd van Huub in zijn knuist en trok er aan. Huub, niet te flauw, die deed hetzelfde bij deze Goliath. Ze namen beiden een flinke slok en de Neushoorn gaf Huub een klapje in het gezicht. Huub, niet te flauw, deed hetzelfde tegen het gezicht van de man. Beiden namen ze een nog grotere slok bier en de man gaf deze keer een behoorlijke pats tegen de wang van mijn maat. Huub deed hetzelfde…

Onder het vertellen leek het alsof de proem op zijn voorhoofd nog steeds aan het groeien was. Beiden dronken een nog flinkere slok bier en de Neushoorn ging staan en gaf Huub met volle kracht een kopstoot boven op zijn oog.

“Godverdomme”, zei ik tegen Huub en zag de neushoonkop al in gedachte op het gezicht van Huub belanden.

“Maar ik had hem zuiver !”, vervolgde Huub: “Ik bewoog he-le-maal niet !!!!”

“Ja”, zei ik: “En toen?”.

“Ja”, zei Huub: “Toen kreeg ik nóg een volle kopstoot op dezelfde plek!”

Ik dacht, dat ik moest piesen van het lachen.

“Ja”, zei Huub een beetje beteuterd kijkend: “En toen kreeg ik de tweede kopstoot” en begon zelf ook hard te lachen.

In een paar dagen had de proem van alle kleuren van de regenboog zijn mooie vaste groene kleur gekregen.Een paar weken later kwam ik de Neushoorn weer tegen.

Hij was portier geworden aan de deur van de Pancho Villa….

Wordt vervolgd….

Portier van de Pancho Villa, wat ik ook een paar dagen zou gaan doen….

Wordt vervolgd…...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloedpenis versus Vleespenis

WC met Hartje

Kaal K*tje